19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Seramik sanatı Mezitli’de başladı..


Dünyanın önemli seramik sanatçılarının katıldığı Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’nın ikincisi Mezitli’de başladı. Mezitli Belediyesi Kent Konseyi ve STK Merkezi’ndeki çalıştayda Mezitlililer ünlü sanatçılarla çeşitli figürler yapma imkanı buldu. Mersin Üniversites

 

Tarih : 29 Nisan 2017 Cumartesi 16:50   Okunma : 1562

 Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’nın ikincisi başladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı törenle başlayan ve 2 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek olan çalıştayda Dünyanın önemli seramik sanatçıları Mezitlililerle birlikte çeşitli figürler yaptılar.

Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Merkezi’nde seramik sanatçısı Betül Kurt’un organizatörlüğünde gerçekleşen çalıştaya, Türkiye’den Betül Kurt, Candan Güngör, Ergün Arda, İsmail Yardımcı, Kamuran Özlem Ayla Sarnıç, Serkan Gönenç, Vefa İrdep, Yunanistan'dan Tohodoros Galigalidis, Almanya’dan Katharina Böttcher, Kore’den Yongmoon Kim ve Mersin Üniversitesi Seramik Bölümü öğrencileri katılıyor.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da çalıştayda tezgahın başına geçerek bu sanatta ne denli usta olduğunu gösterdi.

SANATIN HER DALI MEZİTLİ’DE OLMALI

Bu yıl ikincisi düzenledikleri çalıştay ile binlerce yıllık geçmişe sahip seramik kültürünün tanıtılmasını amaçladıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalıştay büyük ilgi gördü. Eserleri halen belediyemizde konuklarımıza sergilemeye devam ediyoruz. Gösterilen yoğun ilgi sonrası bu yılda daha geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştiriyoruz. Bende geçen yıl olduğu gibi çalıştayda çamuru elime alarak bir şeyler üretmeye çalıştım. İnsanın yorgunluğunu alan ve inanılmaz keyifli bir çalışma. Mezitli ve Mersin halkının buraya gelip, seramik sanatını incelemesini istiyorum. Vatandaşlarımızın seramik sanatıyla tanışmasını, hünerlerini sergileyip güzel eserler çıkarmalarını diliyorum” dedi.

TÜM MEZİTLİLİLERİ KENDİ ESERLERİNİ ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ

3 bin yıllık tarihine ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Mezitli’nin yakın tarihte sanatsal etkinliklerden uzak kaldığını ifade eden Başkan Tarhan, “Sanatın her dalını Mezitli’ye getirmek istiyoruz. Bunu daha bilimsel hale getirebilmek amacıyla Mezitli Sanat Akademisi’ni de hayata geçirdik. Yine kurduğumuz Oda Tiyatrosu ile 2500 yıl sonra Mezitli’de tiyatro oynanmasını sağladık. Bunun gibi bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Soli Pompeiopolis Alternatif Seramik Pişirim Çalıştayı’na büyük önem veriyoruz. Tüm halkımızın da gelerek bu çalıştay da sanatçılarımızla birlikte sanatın inceliklerini öğrenmeye ve kendi eserlerini üretmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Çalıştay kapsamında yapılan üç boyutlu seramik eserler, raku pişirimi, sagar pişirimi gibi özel pişirim teknikleri kullanılarak gerçekleşecek. Öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaşan sanatçıların eserleri çalıştay sonunda açılan sergide sanatseverlerle buluşacak.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, soli pompeiopolis, seramik, neşet tarhan.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA