20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mersin Barosu Kampanya Başlattı; ‘Gelin Hep Birlikte Ağaçlandıralım’


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde ormanlık alandaki ağaç katliamının ardından sosyal medya hesabından başlatmış olduğu ‘Gelin Hep Birlikte Ağaçlandıralım’ kampanyasına Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile tüm kurum, kuruluş, oda, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları destek vermeye davet etti.

 

Tarih : 27 Aralık 2019 Cuma 12:30   Okunma : 749

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Sevim Küçük ve Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim’in de eşlik ettiği ziyarette Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük eski kızılçam ormanının bulunduğu bölgede yaklaşık 1500’den fazla ağacın izinsiz kesilmesiyle ilgili süreç hakkında Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’dan bilgi aldı. 

Yeşilboğaz, sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Mezitli’deki ağaç katliamının hukuki süreci bir yana, bu işin birde yeniden ağaçlandırılması meselesi vardır. Burası ranta gitmeden tüm STK’lar ve vatandaşlarımızla gelin birlikte o bölgeyi yeniden ağaçlandıralım ve koruyalım. İşin uzmanları ile bir kampanya başlatalım. Bundan sonra bu tür katliamlarda, doğanın sahipsiz olmayacağını, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını gösterelim” çağrısının çok olumlu karşılık bulduğunu, gerek yerelde, gerekse de yurdun her yerinden yardımcı olma talepleri aldıklarını belirtti.

“TOPLUMSAL DESTEK OLMADIKÇA, BU TÜR OLAYLAR DEVAM EDECEKTİR”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Birçok baromuz, sivil toplum örgütü, oda ve vatandaşlarımız bizlere, o bölgenin ağaçlandırılmasına destek vermek istediklerini iletti. Bu ve bunun gibi ağaç katliamı yapılan alanların, Mersin Barosu öncülüğünde, tüm stk, oda, kurum, kuruluş ve vatandaşların ortak girişimi ile yeniden ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Doğa katliamına karşı bu birliktelik, çevre duyarlılığının tüm kente ve ülkeye yayılması için çok önem arz etmektedir. Bu çağrımızın, doğamızı ve çevremizi hep birlikte korumak adına, bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için toplumsal tepkinin en yüksek mertebeden ve hep birlikte verilmesi anlamında örnek teşkil etmesini sağlamayı hedefledik. Bu sürecin sadece kamu eliyle yürütülmesi yeterli olmayacaktır. Toplumsal destek olmadıkça bu tür olaylar devam edecektir” ifadesini kullandı.

AKDUMAN: “YASAL İŞLEMLER DEVAM EDİYOR”

Konuyla ilgili yasal işlemlerinin devam ettiğinin bilgisini veren Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, “En hızlı şekilde bu alana yeniden ağaç dikimi yapılması için çalışmalarımıza başladık ancak, özellikle şimdi yoğun yağış nedeni ile ağaç dikimi mümkün değil. Yağışlar durur durmaz ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Mersin Barosu ile her daim iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, MERSİN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, MEZİTLİDE ORMAN KATLİAMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA