18 Nisan 2024 Perşembe

11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI   11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   11:04   CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ   11:03   TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU   11:01   ÖZGÜR ÖZEL: "GRUP MÜDÜRÜMÜZ, ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ LEVENT BAYRAKTAR`A ALLAH`TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:49   TÜİK: TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT`TA 897 BİN 379 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ  
 
     
   

Atatürk’ün İlk Gazetesi “Minber” Toroslar’da Yeniden Hayat Buldu


Toroslar Belediyesi, 1918 yılında toplam 51 sayı olarak yayınlanan Minber Gazetesi’ne 101 yıl sonra yeniden hayat verdi.

 

Tarih : 29 Aralık 2019 Pazar 16:56   Okunma : 1051

Mersin’in Kurtuluş Günü kutlamalarına dolu dolu birçok etkinlikle hazırlanan Toroslar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Anadolu’ya geçmeden önceki en önemli çalışmalarından birini teşkil eden ve döneme ışık tutan Minber Gazetesi’ni özel bir sayı ile Mersinlilerle buluşturdu.

Minber Gazetesi, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri kapsamında vatandaşlara armağan edildi. İmkanın değil imanın üstün geldiğinin anlatıldığı gazetede; “Mersin Düşman İşgalinden Kurtarıldı”, “Mersinli Kuvvacılar Başnalar’da Fransızları Mağlup Etti”, “Toroslar’ın Kahramanlığı Millet Meclisi’nde Konuşuldu”, “Mersin Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı kuruldu” gibi başlıklar ve haber içerikleri yer aldı.

“MİNBER GAZETESİ, TÜRK BASIN TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ”

 Türk basınının Milli Mücadele döneminde önemli görevler üstlendiğini dile getiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazetesi olan Minber Gazetesi’ne yeniden can vermek bizler için büyük bir onur oldu. Kısa süren yayın hayatına rağmen Minber Gazetesi’ni döneminde yayınlanan diğer gazetelerden ayıran en önemli özelliği, gazetenin yayın kurulunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de olmasıdır” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün basını, “Milletin müşterek sesi” olarak tanımladığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Biz de Anadolu topraklarının müdafaası için göğüs göğse mücadele eden kahramanlarımızın ve dönemin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmelerinin ele alındığı bu gazeteyi yeniden uyarlayarak, milli mücadele dönemine ismini büyük bir gururla yazdıran Mersinlilere armağan ediyoruz. 21 Aralık 1918’de son sayısını çıkardıktan sonra Türk basın tarihinde yerini alan bu önemli gazeteyi yeniden bastırarak, Milli Mücadele döneminde verilen o zorlu mücadelenin üstesinden nasıl gelindiğini yeniden hatırlamak, hatırlatmak istedik.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve şekillenmesinde oynağı rol göz önüne alındığında, Minber Gazetesi’ndeki fikri tartışmaların önemi daha iyi anlaşılacaktır” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MİNBER, TOROSLAR BELEDİYESİ, ADSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA