29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

“İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” toplandı


Mersin’in işsizlik probleminin çözümünde önemli bir rehberlik hizmeti yürüten Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” toplantısının ilki gerçekleştirildi. “Üniversite-Sanayi-Kent” işbirliğine katkı sunmak, iş arayanlara, öğrencilere, işverenlere daha etkin hizmet sunulması amacıyla kurulan Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısında, kentin önemli paydaşlarının temsilcileri iş arayanların istihdamına çözüm sunmak amacıyla bir araya geldi.

 

Tarih : 31 Aralık 2019 Salı 03:36   Okunma : 862

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kariyer Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen “İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu” toplantısı ile kentin önemli paydaşları bir araya geldi.

“Üniversite-Sanayi-Kent” işbirliğine katkı sunmak, iş arayanlara, öğrencilere, işverenlere daha etkin hizmet sunulması amacıyla kurulan Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı, Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İlk kez düzenlenen İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu toplantısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal Gökayaz, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi temsilcileri, SGK, KOSGEB, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MTSO, ESOB, ÇKA, AKİB temsilcileri katıldı.

Hasan Gökbel: “İşsizliğin çözümü noktasında dış paydaşlarla ortak hareket etmek çok önemli”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde Mersin için son derece önemli olan bir konuda ilk adım atıldığında ileriye dönük birçok beklentimiz vardı. Bugün bu yolda mesafe almak, böyle kurulların oluşturulmasını görmekten mutluluk duydum ama yolun başında olduğumuzun bilincindeyim. Mersin için yapılan bütün anketlerde işsizliğin birinci sorun olduğu ortaya çıkıyor. Bu sorunun çözümü noktasında da siz değerli dış paydaşlarımızla ortak hareket etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Bu kurul Mersin’de istihdama dönük birçok konuda rehber olacak”

İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nun önemine değinen Gökbel, “Umuyorum bu kurul beklentileri karşılayacak ve Mersin’de istihdama dönük birçok konuda rehber olacak, çözüm sağlayacak ve istediğimiz ekonomik katkıyı sağlayacak bir kurul olur. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu kurulda etkin bir rol oynamak istiyoruz ve sizlerle beraber bu yolu yürümek istiyoruz” diye konuştu.

Serkan Özada:Eksikliğini gördüğümüz için böyle bir kurul oluşturduk”

İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nun kuruluş ve çalışma ilkeleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, yatırım, istihdam, mesleki eğitim, rehberlik hizmetleri, girişimcilik, dijitalleşme, insan kaynakları yönetimi, teşvikler, kurumsallaşma, markalaşma konularında işgücü piyasasının aktörleri arasında sürdürülebilir bir iletişim ağı kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Özada, “Kariyer Merkezi olarak yaptığımız çalıştayda dış paydaşların fikirleri doğrultusunda işgücü piyasasının dinamikleri arasında nasıl yer alabiliriz, izleyen değil yönlendiren bir kurum olarak nasıl fayda sağlayabiliriz konuları üzerinde durduk ve İşgücü Piyasası Kurulu’nun eksikliğini gördüğümüz için böyle bir kurul oluşturduk” ifadelerine yer verdi.

İşsizliğin sonuçları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu

Kurul üyelerine hazırlanan sunumda işsizliğin nedenlerinden çok sonuçlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. İş arayan ve öğrencilere nitelikli danışmanlık hizmeti verilmesi, firma ve kurumların geleceğe hazırlanması, personel maliyetlerini düşürecek teşvik modellerinin sunulması, iş arayan ve işverenleri buluşturan etkinlikler, üniversite öğrencilerinin staj yerlerine yönlendirilmesi, istihdama yönelik mesleki eğitim projeleri ve işgücü piyasası bilgi sistemi konularında kurul üyeleri arasında bilgi alışverişi yapıldı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER, İŞGÜCÜ PİYASASI, KOORDİNASYON KURULU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA