20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı meydanlar..


İşçi ve emekçiler yarın yurdun dört bir yanında iş, ekmek ve özgürlük talepleriyle 1 Mayıs alanlarını dolduracak.

 

Tarih : 30 Nisan 2017 Pazar 18:39   Okunma : 1441

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, yarın ülkenin dört bir yanında kutlanacak.

On binlerce işçi ve emekçi kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı, taşeron işçilere kadro için, vergi adaletsizliğine karşı, her geçen gün sayısı artan iş cinayetlerine karşı, oranı yüzde 13’ü bulan işsizliğe karşı, işçilerin grevlerinin yasaklanmasına karşı, zorunlu bireysel emeklilik dayatmasına karşı, açlık sınırı altında kalan asgari ücrete karşı insanca yaşanabilecek bir ücret için, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için, kamu emekçilerinin iş güvenliği için, nitelikli eğitim için, çocuklarının geleceği için alanlara çıkarak taleplerini haykıracak.

ANKARA KOLEJ MEYDANI’NDA

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMO 1 Mayıs’ı Kolej Meydanı’nda kutlayacak. 1 Mayıs etkinlikleri saat 10.04’te Gar önünde 10 Ekim Katliamı ve 1 Mayıs Taksim şehitlerini anma ve karanfil bırakmayla başlayacak. Ardından saat 12.00’de Dikimevi Kutlugün kavşağından başlayacak yürüyüşün ardından Kolej Meydanı’nda miting gerçekleştirilecek. Türk-İş ise merkezi olarak 1 Mayıs kutlamalarını adı Anadolu Meydanı olarak değiştirilen Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirecek.

İSTANBUL 1 MAYIS’I BAKIRKÖY’DE

İstanbul’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacak. 1 Mayıs’ta saat 10.00’da toplanacak işçi ve emekçiler saat 11.00’de yürüyüşe başlayacak. Halk pazarındaki miting ise saat 13.00’te başlayacak. Aynı gün nakış işçileri ise Şirinevler Meydanı’nda bir kutlama yaparak Bakırköy’e geçecek.

İZMİR GÜNDOĞDU’DA

İzmir’de 1 Mayıs Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB tarafından Gündoğdu Meydanı’nda ortak kutlanacak. Taşeron düzenine, kıdem tazminatının gasbına, OHAL’e, gerici baskıcı, ırkçı eğitime, doğanın talanına, işçi katliamları ve kadın cinayetlerine karşı, sağlığın ticarileştirilmesine karşı, grev hakkının gasbına, iş güvencesinin kaldırılmasına karşı, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için işçi ve emekçiler mitinge katılacak.

ADANA’DA ORTAK 1 MAYIS

1 Mayıs Adana’da sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler ve dernekler tarafından ortak kutlanacak. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde saat 15.00’te toplanacak olan işçi ve emekçiler buradan İstasyon Meydanı’na yürüyecek.

KOCAELİ’DE İNSAN HAKLARI PARKI’NDA

Kocaeli 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı açıklamayla tüm işçi ve emekçileri, 1 Mayıs kutlamasına çağırdı. 1 Mayıs’ta 12.30’da İzmit’te İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda toplanacak olan emekçiler, buradan Anıtpark’a yürüyecek.

BURSA’DA ATATÜRK STADYUMUNDA

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB OHAL’e, taşeron köleliğine, kıdem tazminatının gaspına, iş güvencesinin kaldırılmasına hayır demek için 1 Mayıs’ta Bursa Atatürk Stadyumunda olacak. İşçi ve emekçiler stadyuma, saat 11.00’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yürüyüşle gidecek.

KAYSERİ MİMAR SİNAN PARKI

Kayseri’de 1 Mayıs mitingi Cumhuriyet Meydanı Mimar Sinan Parkı içinde saat 16.00’da başlayacak. Kayseri’deki 1 Mayıs’a KESK, DİSK, TÜMTİS’in yanı sıra CHP, EMEP, HDP, HAGED, Birleşik Haziran Hareketi de katılacak.

ESKİŞEHİR’DE SIHHİYE

Eskişehir’de bu yıl 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Türk-İş, DİSK, KESK , TMMOB ve TTB tarafından ortak kutlanacak. 1 Mayıs Sakarya Caddesi’nin başında saat 11.00’de başlayacak ve Sıhhiye Meydanı’nda miting yapılacak.

ANTALYA’DA ORTAK

1 Mayıs bu yıl Antalya’da Türk-İş, DİSK, Birleşik Kamu-İş, KESK ve TMMOB tarafından ortak kutlanacak. Antalya’da emekçiler 1 Mayıs’ta saat 14.00’te Aydın Kanza Parkı’nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek.

BALIKESİR’DE HEMEN HER İLÇEDE

Balıkesir’de 1 Mayıs sömürü, yoksulluk, taşeronlaşma ve iş güvensizliğine karşı emekçilerin talepleri ile Balıkesir merkezde kutlanacak. Bu kutlamaya Altıeylül ve Karesi ilçelerinden emekçiler de katılacak. Diğer ilçeler Bandırma, Burhaniye, Ayvalık ve Edremit'te de emekçiler 1 Mayıs’ı kutlayacak.

AMASYA 1 MAYIS’A HAZIR

1 Mayıs Amasya’da, Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenecek mitingle kutlanacak. KESK Amasya Şubeler Platformunun düzenleyeceği miting Künç Köprü’de başlayacak. Mitinge emekten yana siyasi partiler, kitle örgütleri de katılacak.

SİNOP’TA YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG

1 Mayıs, Sinop’ta düzenlenecek yürüyüş ve mitingle kutlanacak. İşçi ve emekçiler saat 11.00’de Diyojen Heykeli önünde toplanarak, Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyecek. Burada yapılacak konuşmalardan sonra, yerel sanatçılar konser verecek.

SAMSUN’DA ÇAĞRI

Samsun’da DİSK, KESK ve Türk-İş ortak 1 Mayıs çağrısı yaptı. Kentte saat 12.00’de İstasyon Mahallesi’nde bir araya gelecek olan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yapacak. Saat 13.00’te ise miting yapılacak.

ZONGULDAK’TA MADENCİ ANITI’NDA

Zonguldak’ta GMİS, KESK, TMMOB ve Türk-İş bağlı sendikalar tarafından Zonguldak Madenci Anıtında ortak kutlanacak. Saat 13.30’da İstasyon Caddesi’nde toplanacak olan işçi ve emekçiler Madenci Anıtı’na yürüyecek.

1 Mayıs, Çaycuma’da ise KESK bileşenleri tarafından saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda kutlanacak. Çaycuma Atatürk Anıtı’na kadar yapılacak yürüyüşün ardından Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına gidilecek.

AYDIN’DA KENT MEYDANI’NDA

Aydın’da 1 Mayıs Egemenlik Bulvarındaki Taş Köprü’den başlayıp Aydın Kent Meydanı’nda son bulacak olan yürüyüşle kutlanacak. Didim’de ise 1 Mayıs, bu yıl da DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile Diş Hekimleri Odası, ABKM ve Cemevi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Cemevi, Hitit Çorum Derneği, Kibele, Didim Derneği, Didim Umut Tiyatrosu, CHP, EMEP, Haziran ve HDP’in yer aldığı Didim Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla Belediye Kültür Parkı önündeki alanda kutlanacak. Saat 11.00’de Kent Meydanı’nda toplanacak olan işçi ve emekçiler, buradan yürüyüşe geçerek şehir merkezindeki Yeni Mahalle Belediye Kültür Parkı’na yürüyecek.

MANİSA’DA CUMHURİYET MEYDANI’NDA

Manisa’da 1 Mayıs, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından ortak kutlanacak. 1 Mayıs günü Manisalı işçi ve emekçiler saat 11.00’de Sultan Önü’de toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek.

YALOVA’DA YILLAR SONRA ORTAK

Yalova’da KESK’e bağlı sendikaların öncülüğünde emek örgütleri, kitle örgütleri ve siyasi partilerle yapılan görüşmelerin ardından yıllar sonra ilk kez ortak 1 Mayıs kutlaması kararı alındı. Tertip komitesi Eğitim Sen, Eğitim-İş, ADD, Hacı Bektaş Kültür Vakfı, Emekli-Sen, CHP ve HDP temsilcileri tarafından oluşturuldu. 1 Mayıs mitingi, Cumhuriyet Meydanında 13.00’da yapılacak.

MERSİN’DE CUMHURİYET MEYDANI’NDA

Mersin’de emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs’ta Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. İşçi ve emekçilerin, sendikaların yanı sıra siyasi parti ve kitle örgütleri de saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacak.

1 Mayıs Tarsus’ta Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından ortak kutlanacak. 1 Mayıs pazartesi günü saat 14.30’da Cetvel Köprüsü Aznakay Parkı önünde toplanacak olan emekçiler Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek.

ÇANAKKALE ESKİ SALI PAZARI

1 Mayıs Çanakkale’de kitlesel kutlanacak. KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş, TTB ve TMMOB tarafından oluşturulan tertip komitesi 1 Mayıs’ta Eski Salı Pazarında toplanacak, Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

DİYARBAKIR İSTASYON MEYDANI’NDA

Diyarbakır 1 Mayıs Tertip Komitesi, İstasyon Meydanı’nda miting düzenleneceğini bildirdi. Yapılan çağrıda hukuku, demokrasiyi, evrensel temel hak ve özgürlükleri yok sayan anlayışa karşı, tüm Diyarbakırlılara 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıldı. Van’da ise 1 Mayıs, Musa Anter Parkı’nda kutlanacak.

GEBZE, ÇORLU, LÜLEBURGAZ

Farklı konfederasyonlara bağlı 21 sendika şubesinin oluşturduğu Gebze Sendikalar Birliği, bu yıl da 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlama kararı aldı. Saat 09.30’da Gebze Trafo Meydanı’nda toplanacak olan işçi ve emekçiler buradan Kent Meydanı’na yürüyecek. Meydandaki etkinlikler ise saat 11.00’de başlayacak.

Trakya’nın en büyük sanayi merkezi olan Çorlu’da bulunan sendika şubeleri ve işçiler 1 Mayıs’ı Çorlu’da kutlama kararı aldı. 1 Mayıs Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ve Harb-İş, KESK’e bağlı Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Çorlu İşçi Komitesinin çağrısıyla kutlanacak.

Sendikaların oluşturduğu Lüleburgaz Emek Platformu, 1 Mayıs’ı Lüleburgaz’da kutlama kararı aldı. Türk-İş’ten Kristal-İş ve Petrol-İş, DİSK’ten Gıda-İş, Tekstil, Emekli-Sen ve KESK’e bağlı sendikaların katılımıyla 1 Mayıs’ın Lüleburgaz’da kutlanma kararı alındı.

HAK-İŞ ERZURUM’DA, MEMUR-SEN KÜTAHYA’DA

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı Erzurum'da mehterli ve ciritli gösteriyle kutlayacaklarını söyledi.

Tarihte bilinen ilk toplu iş sözleşmesinin Kütahya’da fincancılar esnafıyla yapıldığı ileri süren Memur-Sen ise bu yıl 1 Mayıs etkinliklerini Kütahya’da yapacağını duyurdu.

ANTAKYA

Antakya’da saat 15.00’te Doğuş Okulları önünde toplanılacak. Buradan kortej oluşturarak Selim Nevzat Şahin Lisesi önüne yürünülecek.  Miting alanında konuşmalar ve Grup Abdal müzik dinletisi verecek.

İSKENDERUN

İskenderun ilçesinde saat 15.00 Belediye Evlendirme dairesi önünde toplanılacak. Buradan kortej oluşturularak sahilde bulunan Atatürk Anıt Meydanına yürünülecek. Miting alanında konuşmalar olacak.

Paylaş :
Etiketler :  1 mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, kesk, disk, tmmob, ttb.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA