23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mezitli’li Kadınlar, Kız Çocuklarını Okutuyor..


Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından ’2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte annelerin kendi el emekleriyle evde yaptıkları ürünler satılarak, kız öğrencilerine burs veriliyor. Geçen yıl yapılan şenlikten elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs verildi

 

Tarih : 30 Nisan 2017 Pazar 19:49   Okunma : 1336

Mezitli Soroptimist Kulübü, örnek bir etkinliğe imza attı. Mersin’e bağlı Mezitli Belediyesinin de desteğiyle 2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği düzenleyen kulüp, elde edilen gelirle kız öğrencilerine burs verecek. Geçen yıl yapılan şenlikte elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs sağlanırken, bu yıl elde edilecek gelirle bu sayı arttırılmak isteniyor.

Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde 50’ye yakın stant kuran kadınlar, el emeği, göz nuru ürünlerini satarak kız çocuklarına destek olmak istiyor.Şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, kulüp olarak kadınların ve kız çocuklarının statülerini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bugün 2. Anneler Günü Şenliğimiz. Biz 2 yaşında bir kulübüz. Buradan kazandığımız gelirle kız çocuklarımıza burs veriyoruz. Geçen seneki anneler günü şenliği gelirlerimizle 16 kız çocuğumuza burs bağladık. Bu sene bu sayıyı 30’a çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kız çocuklarının ve kadınların eğitimine öncelik tanıdıklarını vurgulayan Tarhan, "Her 15 günde bir eğitimler yapıyoruz. Onlar için değişik projeler yapıyoruz. Kız çocuklarının okula gitmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burslu çocuklarımıza sadece para vermekle kalmıyoruz her projemizde birlikteyiz. Bunun dışında her kızın okula gitmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’deki tüm kız çocuklarına ulaşalım. Ancak bu çok kolay bir şey değil. Bir yılda 16 öğrenciye ulaştık. İnşallah biz 3-4 yılda binlere ulaşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü üyesi Yıldız Sevener ise kulüp olarak kız çocukları ve kadınların hayatını iyileştirmek için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu şenliklerle de gelir yaratıp, kız çocuklarının okumasına destek oluyoruz. Onların yurt sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Burada 50 stant var. Kadınlar el emeklerini burada satıyorlar. Şu anda 16 bursiyerimiz var. Önümüzdeki yılda yine mühendis kız çocuklarımıza burs vermeyi düşünüyoruz. Onların dönem dönem şehirler arasındaki kişisel gelişimlerini artırmak içinde eğitimler düzenleniyor. Amacımız onların topluma yararlı, ileri de kendisini geliştirmiş, eğitimlerini almış kadınlar olması. Güçlü toplum, güçlü kadınlarla oluyor. Gençlerimize yapacağımız en büyük yatırım eğitim. Onların da bu konuda kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz" dedi.Stantlarda satış yapan kadınlar da kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini, bu tür etkinliklerin çoğalarak daha fazla kız çocuğuna destek olunması gerektiğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli soroptimist kulübü, neşet tarhan, down cafe, 2.anneler günü alışveriş şenliği.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA