28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Barolar Toplumsal Şiddete Karşı Acil Eylem Planı Yapıyor


40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 14 Ocak 2020 Salı 11:01   Okunma : 1013

40. Baro Başkanları Toplantısı, 11 Ocak 2019 tarihinde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 66 baro başkanı, TBB Yönetim ve Disiplin Kurullarının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıda baro başkanları, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler sundu. Yeşilboğaz konuşmasında, “Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılışını yaptığı toplantının gündem maddeleri kapsamında;Yargı Reformu Strateji Belgesinin birinci paketinin değerlendirilmesi, takip eden paketler için yapılacak çalışmalar, toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlatılan seferberlik kapsamında acil eylem planı ve izlenecek yol haritası hakkında öneriler, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan arabuluculuk sınavı, arabulucuların sicili ile özlük iş ve işlemlerinin TBB ve barolar tarafından yürütülmesi konusunda değerlendirme, karşı yan vekalet ücretlerinin yatırılması sırasında gelir tevkifatı yapılması, ücretli avukatların haklarının korunması bakımından meslek kurallarında değişiklik yapılması ve avukatlara ek sosyal güvenlik hizmetleri sağlanması konusunda kaynak yaratılması, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında, baroların yapması gerekenler ve avukatların bu konudaki sorumlulukları ele alındı.

“LAİK HUKUK DEVLETİ İLKELERİNDEN VAZGEÇİLMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLERİN KARŞISINDAYIZ”

Toplantıyı değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Toplantıda, baroların ve avukatların meslek meseleleri kadar, ülke meselelerinde de etkin rol alması ve karşı duruş göstermesi gerektiğini vurguladık. Özellikle son dönemde Cumhuriyetin ilke ve yöntemlerinden uzaklaşılarak, âdeta İslam Devleti yaratılmaya yönelik eylemler başlatılmıştır.  İslam Anayasası yazılması, faizsiz bankacılık sistemi adı altında Resmi Gazete’de yayınlanan kurallar, laik demokratik hukuk devleti ilkelerinden vazgeçilmeye yönelik girişimlerdir. Bunlara da baroların karşı duruş göstermesi gerekiyor” dedi.

Toplumsal şiddetle mücadele konusunda başlattıkları seferberliğe, tüm baroların ve avukatların tam destek vermesi gerektiğini belirten Yeşilboğaz, “Toplumumuzda kadın, erkek, çocuk ve hatta hayvanlar bile şiddetin hedefi haline geldi. Zihniyet dönüşümünün sağlanıp şiddetin önlenmesi için, öncelikle toplumsal huzuru kemiren olguların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Toplantıda özellikle, sigorta ve aracılık hizmeti verdiği iddia edilen aracı firmalarla hukuki mücadelenin kapsamı ve yöntemleri konuşularak, onlarla işbirliği yapan avukatların hukuki ve disiplin durumları değerlendirildi.  Vatandaşın mağdur olmaması için bu tür firmalarla mutlaka mücadele edilmesi için çözüm önerileri masaya yatırıldı. Avukatların hakkaniyetli ve düzenli bir sosyal güvencelerinin hiçbir zaman olmadığı daha önceden topluluk sigortasına bağlıyken, yaşadıkları mağduriyetin sonradan 4b'li olarak daha da arttığını gözlemledikleri belirtilerek, daha çok prim ödeyip daha az maaş aldıkları ve bunun bir an önce yasal mevzuatla giderilmesi, emeklilik haklarının hâkimlik savcılık sosyal güvencesi ile eşitlenmesi gerektiği ifade edildi.

Paylaş :
Etiketler :  TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, MERSİN BAROSU, 40.BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA