10 Mayıs 2026 Pazar

11:46   MERSIN’DE SOKAK ÇıPLAK GERÇEKLE YÜZLEŞTI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN GÖRDÜĞÜ TABLOYU TEK CÜMLEYLE ÖZETLEDI: "VATANDAŞ ETIKET DEĞIL, GEÇIM DERDI OKUYOR!"   11:32   LÜKS VILLALARıN GÖLGESINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI! ’BURALAR ESKIDEN KÖYDÜ, ŞIMDI KOKUDAN RAHATSıZ OLUYORLAR’   11:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DUYGULANDıRAN ANNELER GÜNÜ PAYLAŞıMı: ANıTKABIR’DEN ANLAMLı KARE!   10:54   MERSIN VE ADANA EL ELE: CHP’LI GÜLCAN KıŞ SOKAKTA VATANDAŞıN NABZıNı TUTTU!   07:47   CHP’LI BELEDIYELERDEN DEV ATıLıM! 803 KREŞ, 100 BIN ÇOCUK!   07:40   SÜPER LIG’DE ŞAMPIYON GALATASARAY’A BIR TEBRIK DE TUNCER BAKıRHAN’DAN!   07:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON GALATASARAY’A TEBRIK MESAJı: ’EN İÇTEN DILEKLERIMLE KUTLUYORUM’   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAJı   23:51   YENIŞEHIR’DE PAZARıN NABZı CHP İLE ATTı! MILLETVEKILI ŞEVKIN VE İLÇE ÖRGÜTÜ SAHADA   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   11:41   KÖYDEN DIJITAL DÜNYAYA: NACIYE ŞAHIN’IN AZIM DOLU BAŞARı HIKÂYESI   11:40   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı  
 
     
   

Üretici kadınlar e-ticaretle dünyaya açılıyor


Kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında kursiyerlere tabletleri dağıtıldı. Proje kapsamında verilen eğitimlerde başarılı olan 136 girişimci kadın düzenlenen törenle tabletlerine kavuştu.

 

Tarih : 20 Ocak 2020 Pazartesi 09:10   Okunma : 1718

Kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında kursiyerlere tabletleri dağıtıldı. Proje kapsamında verilen eğitimlerde başarılı olan 136 girişimci kadın düzenlenen törenle tabletlerine kavuştu. Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Tarhan, “Her girişimlerini başarıyla sonuçlandıracak kadınlarımız inanıyorum ki kısa sürede zirveye ulaşacak ve ürünlerini başka ülkelere satabileceklerdir. Kadınlarımızın inandıkları takdirde başaramadıkları hiçbir girişim yoktur” dedi.

Mezitli Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübünün işbirliği ile Rotary 2430. Bölge tarafından yürütülen Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında, eğitimini tamamlayan kadınlara el emeği ürünlerini elektronik ticaret sitesi kanalıyla satış yapabilmelerine olanak sağlayacak tabletler, törenle dağıtıldı. 136 üretici kadının tablet alarak e-ticarete başladığı törende büyük coşku yaşandı.

Kadınlar tabletler aracılığı ile sektörün önde gelen alışveriş siteleriyle entegre bir şekilde ürünleri dünya geneline pazarlama şansı bulacak. 

Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında girişimciliğe adım atan kadınlar Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen "Tablet Dağıtım Töreni"nde bir araya geldi. Törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Rotary 2430. Bölge Guvernörü Hakan Karaalioğlu ve Mersin Rotary Kulüpleri temsilcileri katıldı. Projeye katkısı nedeniyle plaketle teşekkür edilen Başkan Tarhan, Hakan Karaalioğlu’na Mezitli Pompeiopolis Antik kentinin resmedildiği anı tabağı verdi. 

Etkinlikte konuşan GİKA Projesi Mersin koordinatörü Nur Sagay, kadının gücünü ve emeğini koyduğu her işte başarılı olacağını dile getirdiği konuşmasında kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti. GİKA Komite Başkanı Levent Çolak’ta proje kapsamında kadınlara sağlanacak olan avantajlar hakkında bilgi verdi.

Hakan Karaalioğlu kadın iş gücünün ekonomiye katılması amacıyla "El Ele Ekonomik özgürlüğe" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek katkısı olan kuruluşlara ve katılımcılara teşekkür etti. Karaalioğlu, “Kadınların iş gücüne katılımı ve atıl bir gücün ekonomiye katkısı olsun. Kadınlarımız bugün sertifikalarını alıyor ve e-ticaret yapabilen birer girişimci olarak ekonomiye güç vermeye başladılar. Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz çünkü güvendiği dal değil kanatlarıdır. Kadınlarımız artık hayata korkmadan bakabilme fırsatı buldu” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı konuşmada kadınların neleri yapabileceklerini en iyi Mezitli’de gösterdiklerini dile getirdi. Kadınların evlerinden çıkarak üretime geçtiğinin altını çizen Başkan Tarhan, konuşmasında, “Kadınlarımız artık özgüven kazandı. Evinden sokaklara çıktı ve kendini ifade etmeye başladı. Şimdi ulusal televizyon kanallarına çıkarak kendilerini ifade ediyorlar. Biz hep üretici kadınlar diyorduk artık şimdi girişimci kadınlar demeye başlayacağız. Tüm Türkiye bunu duyacaktır” diye konuştu.

Belediye başkanlarının belirli hayalleri olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Benim hayalim üretici kadınların bir gün parlamentoda yer alacağı ama bunun yanında üretici kadınlarımızın bu tabletler ile dünyanın her yerine ürünlerini satar konuma geldiğini görmek başarıların en büyüğü olduğunu düşünüyorum. Benim gözümde kadınlarımız için Nirvanaya ulaşmak bu olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından, Mezitli Belediyesi ve Rotary 2430. Bölge Kulüpleri desteğiyle yürütülen proje kapsamında katılan kadınlara tabletleri dağıtıldı.

Paylaş :
Etiketler :  GİRİŞİMCİ KADINLAR PROJESİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, ROTARY KULÜP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA