29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Üretici kadınlar e-ticaretle dünyaya açılıyor


Kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında kursiyerlere tabletleri dağıtıldı. Proje kapsamında verilen eğitimlerde başarılı olan 136 girişimci kadın düzenlenen törenle tabletlerine kavuştu.

 

Tarih : 20 Ocak 2020 Pazartesi 09:10   Okunma : 981

Kadın girişimcilerin e-ticaret yapabilmesi için başlatılan Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında kursiyerlere tabletleri dağıtıldı. Proje kapsamında verilen eğitimlerde başarılı olan 136 girişimci kadın düzenlenen törenle tabletlerine kavuştu. Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Tarhan, “Her girişimlerini başarıyla sonuçlandıracak kadınlarımız inanıyorum ki kısa sürede zirveye ulaşacak ve ürünlerini başka ülkelere satabileceklerdir. Kadınlarımızın inandıkları takdirde başaramadıkları hiçbir girişim yoktur” dedi.

Mezitli Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübünün işbirliği ile Rotary 2430. Bölge tarafından yürütülen Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında, eğitimini tamamlayan kadınlara el emeği ürünlerini elektronik ticaret sitesi kanalıyla satış yapabilmelerine olanak sağlayacak tabletler, törenle dağıtıldı. 136 üretici kadının tablet alarak e-ticarete başladığı törende büyük coşku yaşandı.

Kadınlar tabletler aracılığı ile sektörün önde gelen alışveriş siteleriyle entegre bir şekilde ürünleri dünya geneline pazarlama şansı bulacak. 

Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında girişimciliğe adım atan kadınlar Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen "Tablet Dağıtım Töreni"nde bir araya geldi. Törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Rotary 2430. Bölge Guvernörü Hakan Karaalioğlu ve Mersin Rotary Kulüpleri temsilcileri katıldı. Projeye katkısı nedeniyle plaketle teşekkür edilen Başkan Tarhan, Hakan Karaalioğlu’na Mezitli Pompeiopolis Antik kentinin resmedildiği anı tabağı verdi. 

Etkinlikte konuşan GİKA Projesi Mersin koordinatörü Nur Sagay, kadının gücünü ve emeğini koyduğu her işte başarılı olacağını dile getirdiği konuşmasında kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti. GİKA Komite Başkanı Levent Çolak’ta proje kapsamında kadınlara sağlanacak olan avantajlar hakkında bilgi verdi.

Hakan Karaalioğlu kadın iş gücünün ekonomiye katılması amacıyla "El Ele Ekonomik özgürlüğe" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek katkısı olan kuruluşlara ve katılımcılara teşekkür etti. Karaalioğlu, “Kadınların iş gücüne katılımı ve atıl bir gücün ekonomiye katkısı olsun. Kadınlarımız bugün sertifikalarını alıyor ve e-ticaret yapabilen birer girişimci olarak ekonomiye güç vermeye başladılar. Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz çünkü güvendiği dal değil kanatlarıdır. Kadınlarımız artık hayata korkmadan bakabilme fırsatı buldu” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı konuşmada kadınların neleri yapabileceklerini en iyi Mezitli’de gösterdiklerini dile getirdi. Kadınların evlerinden çıkarak üretime geçtiğinin altını çizen Başkan Tarhan, konuşmasında, “Kadınlarımız artık özgüven kazandı. Evinden sokaklara çıktı ve kendini ifade etmeye başladı. Şimdi ulusal televizyon kanallarına çıkarak kendilerini ifade ediyorlar. Biz hep üretici kadınlar diyorduk artık şimdi girişimci kadınlar demeye başlayacağız. Tüm Türkiye bunu duyacaktır” diye konuştu.

Belediye başkanlarının belirli hayalleri olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Benim hayalim üretici kadınların bir gün parlamentoda yer alacağı ama bunun yanında üretici kadınlarımızın bu tabletler ile dünyanın her yerine ürünlerini satar konuma geldiğini görmek başarıların en büyüğü olduğunu düşünüyorum. Benim gözümde kadınlarımız için Nirvanaya ulaşmak bu olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından, Mezitli Belediyesi ve Rotary 2430. Bölge Kulüpleri desteğiyle yürütülen proje kapsamında katılan kadınlara tabletleri dağıtıldı.

Paylaş :
Etiketler :  GİRİŞİMCİ KADINLAR PROJESİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, ROTARY KULÜP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA