2 Ocak 2026 Cuma

18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”  
 
     
   

Gençler, Büyükşehir’in Seramik Atölyesi İle Sosyalleşiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslar ile pek çok engelli bireyin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Kurslara katılan engelli bireyler bir yandan sosyalleşirken, bir yandan da yaşamlarına farklı bir yön çizmenin keyfini yaşıyor.

 

Tarih : 22 Ocak 2020 Çarşamba 10:29   Okunma : 5005

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslarla pek çok engelli bireyin sosyal hayata katılmasını sağlarken, bir yandan da hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen Seramik Kursu da engelli bireylerden yoğun ilgi görüyor.

“Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamında düzenlenen seramik kursuna katılan engelli bireyler, el becerilerini geliştirip, eğlenceli vakit geçirirken, kurs sonunda kendi el emeklerini görücüye çıkarıp, kazanacakları para ile de aile ekonomilerine katkı sunmayı planlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kurslar ile pek çok engelli bireyin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Kurslara katılan engelli bireyler bir yandan sosyalleşirken, bir yandan da yaşamlarına farklı bir yön çizmenin keyfini yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen Seramik Kursu da engelli bireylerden yoğun ilgi görüyor. “Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamında düzenlenen seramik kursuna katılan engelli bireyler, el becerilerini geliştirip, eğlenceli vakit geçirirken, kurs sonunda kendi el emeklerini görücüye çıkarıp, kazanacakları para ile de aile ekonomilerine katkı sunmayı planlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Seramik Kursu sayesinde, engelli bireyler boş zamanlarını değerlendirip, yeni arkadaşlar edinip, sosyalleşirken, yeteneklerini de ortaya çıkarma fırsatı elde ediyor. 

Aileler de çocuklar da memnun

Sihirli elleri ile harikalar yaratan gençler, geçmişte evlerinden bile zor çıkan, hiç arkadaşı olmayan bireyler iken, artık daha sosyal gençler haline geliyor.

Açmayı planladıkları kermeste, ürettikleri ürünleri sergileyerek, elde edecekleri kazanç ile kendilerine harçlık yapıp, aile ekonomilerine katkı sunmayı hedefleyen gençler, kursları çok seviyor. Yakınlarına çeşitli objeler boyamalarının yanı sıra el emeği göz nuru ürünleri de yakın zamanda açmayı planladıkları kermeste satışa sunacak olan gençler, kurs sayesinde hobi sahibi olurken, kazandıkları para ile de ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarını karşılamak için kazanç elde edecekler.

Kursta seramik boyama işini öğrenen gençler, ayrıca İŞKUR’dan aldıkları para ile özel ihtiyaçlarını karşılayarak, mutluluklarını ikiye katlıyor.

Kendilerine olan özgüven duyguları da gelişen bireyler, kurslara severek ve isteyerek geldiklerini belirtiyor. Kursiyerlerin aileleri de Büyükşehir’in kurslarından oldukça memnun olduklarını dile getiriyor.

Koçaş: “Kendi işim olsun istiyorum”

21 yaşındaki Merve Ayşe Koçaş, seramik kursuna nasıl başladığını anlatarak,  “Boyamayı çok seviyorum ve ilgim var. Epilepsi hastalığım vardı. Seramik kursu sayesinde sevdiğim insanlarla beraber hastalığımı atlattım. Masa, kutu, sandık, anahtarlık gibi şeyler boyadım. Böyle bir konuda kendi işim olsun istiyorum. Açacağımız kermeste de kendi emeğimizi sergileyeceğiz. Kurslardan çok memnunum” dedi.

“Hocalar kendi çocukları gibi şefkatle ilgileniyorlar”

Merve Ayşe Koçaş’ın annesi kurslardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Hocalar kendi çocukları gibi şefkatle ilgileniyorlar. Hiç ayrımcılık yapmıyorlar. Bizler çok memnunuz. Onların sayesinde çocuklarımız evde kalmaktan, sıkılmaktan kurtuldular. Tek başlarına bir yere gidemiyorlar ama buraya en azından yakın olduğu için kendileri gelip gidebiliyor. Özgüvenleri yerine geldi. Buraya başladığında Merve çok sinirliydi. Kendi halinde, sürekli içine kapanık, ağlayan bir kızdı. Buraya geldiğinden beri ağlaması kesildi, arkadaşları oldu. Çok mutlu” diye konuştu.

Bozdağ: “Onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz”

24 yaşındaki Durmuş Bozdağ’ın annesi Lebiye Bozdağ da kurslara severek geldiklerini ifade ederek, çocuklarının kurslar sayesinde çok mutlu olduklarını söyledi. Çocuklarının ev hayatından kurtulup, daha sosyal bireyler haline gelmesinden söz eden Bozdağ, “Çocuklarımız burada yeni arkadaşlıklar ve bilgiler ediniyorlar. Burada zaman geçiriyorlar ve onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Geldiklerinde ne yaptıklarını anlatıyorlar. Günlerimiz güzel geçiyor” ifadelerini kullandı.

Bozdağ ayrıca oğlu Durmuş’un kurs sayesinde kazandığı para ile Anneler Günü’nde kendisine sürpriz yaparak elektrikli süpürge aldığından bahsederek, mutluluğunu dile getirdi.

Kurt: “Burası bizim için büyük bir şans”

23 yaşındaki Furkan Kurt ise kurstan kazandığı para ile kendisine telefon aldığını ve atölyede birçok arkadaş edindiğini sözlerine ekledi.

Furkan’ın annesi Zeliha Kurt da Büyükşehir’in kurslarından fazlasıyla memnun olduklarını ifade ederek,  “Faaliyetlerimizin devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımız burada zaman geçiriyor, sosyalleşiyorlar, mutlu oluyorlar, arkadaş çevreleri oluyor. Sürekli devam etmesini istiyoruz. Çünkü bu çocuklarımız için başka yapabileceğimiz bir şey yok. Burası bizim için büyük bir şans diyebilirim” dedi.

Deveci: “Bazı şeyler para ile satın alınabilir ama mutluluk olmuyor”

Kursa devam eden Kübra’nın babası İbrahim Deveci ise kızının 4 yaşından beri hem rehabilitasyon hem de bu tarz sosyal faaliyetler ile uğraştığını anlatarak,  şunları söyledi:

“Kızımıza toplumun içinde bir birey olduğunu hatırlatmak için hep toplumun içinde tutmaya çalıştık. Belediye’nin vermiş olduğu kursları devamlı sosyal medyadan takip ettik. Kızımızı devamlı göndermeye çalıştık. Yaptığı işleri bize söyledi, motive oldu, kendisini aşmaya çalıştı. Kübra bunlara sonuna kadar katılmaya devam edecek. Seramik boyamaya ilgisi var ve arkadaşları ile bir arada olduğu sürece mutlu. Anneler Günü’nde annesine tabak boyadı ve hediye etti. Ev içerisinde birikmiş olan stresini buraya geldiğinde atıyor, arkadaşları ile bazı şeyleri paylaştığı için mutlu oluyor. Bize de evde gelince hepsini anlatıyor.  Anlattığı için bir kere daha mutlu oluyor. Biz de onu gördükçe mutlu oluyoruz. Bir anne, babanın en çok isteyeceği şey bu. Başka hiçbir şey değil. Bazı şeyler para ile satın alınabilir ama mutluluk olmuyor. Hele ki böyle özel çocuklarda.”

Diler: “Hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz”

Mehmet Diler’in annesi Aysel Diler ise “Burası olmasaydı bu çocukların hali ne olurdu bilmem? Bütün anneler hepsi benim gibi düşünür. Hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz. Çok seviniyorlar, huzur buluyorlar. Mehmet burada çok mutlu. Geleceği zaman beni bile beklemez. Kendisi gelir. Daha önce hiç evden çıkmazdı. 106 kiloydu şimdi buraya gelmeye başlayalı kilo da verdi. Kendi istediklerini de alıyor kazandığı para ile” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELSİZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA