16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Hileli Gıda İhracata Darbe Vuruyor


Akdeniz Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların Türkiye’nin dış pazarlardaki imajını zedelediğini ve ihracata büyük darbe vurduğunu belirtip, “Cezalar caydırıcı olmadığı için, taklit ve tağşiş yapan firma sayısı her geçen gün artıyor. Gıda ihracatçıları olarak hileli gıda üretimini alışkanlık haline getirenlerin ticaretten men edilmesi ve hapisle cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2020 Çarşamba 10:42   Okunma : 3721

Akdeniz Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların Türkiye’nin dış pazarlardaki imajını zedelediğini ve ihracata büyük darbe vurduğunu belirtip, “Cezalar caydırıcı olmadığı için, taklit ve tağşiş yapan firma sayısı her geçen gün artıyor. Gıda ihracatçıları olarak hileli gıda üretimini alışkanlık haline getirenlerin ticaretten men edilmesi ve hapisle cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 14 Ocak’ta açıkladığı listede et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolata üretimi yapan 229 firmaya ait 386 ürününün hileli olduğunun ortaya çıktığını anımsatan Başkan Ali Can Yamanyılmaz, 2012 yılından bu yana taklit ve tağşiş yapan firma sayısının bin 443, hileli ürün sayısının ise 3 bin 202’e çıktığına dikkat çekti. Gıda ürünlerinin içinde insan sağlığını tehdit eden kanserojen maddelerden, domuz eti gibi karışımlara varıncaya kadar değişik katkı maddelerinin çıktığını, gözünü para hırsı bürümüş kişilerin, haksız kazanç sağlama uğruna halk sağlığını ve dini inançlarını hiçe saydığının altını çizen Başkan Yamanyılmaz, taklit ve tağşiş yapan firmalara verilen idari ve adli para cezalarının caydırıcı olmadığını vurguladı.

‘Kaliteli ve uygun fiyatlı Türk ürünü’ imajına zarar veriyor

Yamanyılmaz, “Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini Tarım ve Orman Bakanlığı yürütüyor. Ancak verilen cezalar caydırıcılıktan uzak olduğu için her denetimde taklit ve tağşiş yapan firma sayısı artıyor. Bu durum, uzun yıllardır binbir emekle yurt dışı pazarlarda oluşturduğumuz ‘kaliteli ve uygun fiyatlı Türk ürünü’ imajına ağır darbe vuruyor” diye konuştu.

‘Meslek örgütlerinden dışlanmalı’

Bu konuda caydırıcı tedbirlerin ivedilikle alınmasını isteyen Yamanyılmaz, hileli gıda sattığı kesinleşen firmaların bağlı oldukları oda, borsa, birlik gibi kurumlardan ihraç edilmesi çağırısında bulundu. Yamanyılmaz, “Gerek Tarım ve Orman Bakanlığı, gerekse Ticaret Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılmasının önüne geçmek için büyük çaba gösteriyor. Bu konuda yürütülen gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bakanlıklarımızın destekleriyle oda, borsa ve birliklerin de, bu tür firmaları dışlayıcı tavrını en sert şekilde ortaya koymasını bekliyoruz. Hükümetimizin caydırıcı cezalarını devreye almasını, hileli gıda üretimini alışkanlık haline getirenleri ticaretten men edilmesini ve hapisle cezalandırılmasını bekliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu konuyla ilgili caydırıcı cezaları kapsayan düzenlemelerin öncelikle değerlendirilip, yasalaşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  ASHİB, AKİB, BAŞKAN, ALİ CAN YAMANYILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA