29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Doğa savaşçısı muhtarın bahçesini katlettiler


Eski Mezitli Mahallesinde yaşanan orman talanına verdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çeken mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun iki dev serası kimliği belirsiz kişilerce katledildi.

 

Tarih : 23 Ocak 2020 Perşembe 08:53   Okunma : 1630

Eski Mezitli Mahallesinde yaşanan orman talanına verdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çeken mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun iki dev serası kimliği belirsiz kişilerce katledildi.  Sera naylonlarını bıçaklarla parçalayan Vandallar, yaşı yirminin üzerinde binlerce örtü altı üzüm asmasını kesilerek yok etti. Olay yerine giderek Muhtar Gılıçoğlu ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Dün binlerce orman ağacını katleden kişilere tepkisini dile getiren muhtarımızın bu kez serasında bulunan asmalar aynı akıbete uğradı. Bu katliamı yapanların yanına kar kalmasın diye mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Eski Mezitli’de gerçekleştirilen orman katliamına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte büyük tepki gösteren doğa savaşçısı mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun farklı yerlerde bulunan iki serası kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi. Serada bulunan naylon kaplamaları kesici aletlerle parçalayan kişiler, örtü altı üzüm yetiştirilen yaşı yirminin üzerinde asma ağaçlarını keserek katletti. Ağaç motorları ile sera içerisine dalan Vandallar, tüm asma ağaçlarını gövdesinden kesti. Komşu bahçelerin haber vermesi üzerine olay yerine giden muhtar Gılıçoğlu, gördüğü manzara karşısında adeta yıkıldı. Polis ekiplerinin de inceleme yaptığı bahçenin halini gören Gılıçoğlu ailesi gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine giderek Gılıçoğlu ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gereken desteği vereceklerini, faillerin bulunarak ceza almaları için olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bir süredir Muhtar Gılıçoğlu ile ülkenin toplumsal bir yarası olan orman katliamına karşı mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Türkiye’nin hemen her yerinde yaşanan fakat üstü örtülen bir sorun bu orman talanı. Eski Mezitli Mahallemizin özelinde biz bunun üzerine gittik. 2017 yılında 50 dönüm geçtiğimiz günlerde de 72 dönüm alan limon bahçesi yapılmak üzere kesildi. Bu sadece aynı kişi tarafından kesilen iki alan. Oysa bunun gibi yüzlerce dönüm ormanlık alan ağaçlar katledilerek limon bahçesine dönüştürüldü. Belli bir süre sonrada bir yolunu bularak imara açıp konut yapıyorlar. Burası Mesin’in en güzel yeri. Deniz manzaralı, limon bahçeleri ve ormanın içerisinde çok değerli bir arazi. Biz burasının talan edilmesine, ağaçların katledilmesine karşı mücadele veriyoruz. Bugün karşılaştığımız manzara ise tamamen içimizi acıtan bir durum. Onlarca sera bahçesi içerisinde farklı yerlerde bulunan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarımız Veysel Gılıçoğlu’nun iki bahçesi de tahrip edilmiş üzüm asmaları kesilerek kahredilmiştir. Bunu yapanlar burasının Sayın Gılıçoğlu’na ait olduğunu bilerek yaptılar. Manidar bir durum. Topluma bir mesaj verilmek istenmiş. Maalesef devletten ve kamu malından yana taraf olmak ülkemizde son derece zor. Kamunun malını korursanız maalesef başınıza bunlar geliyor. Muhtarımızda ‘bana ne’ deseydi başına bu gelmeyecektir. Maalesef manevi zararı kadar maddi zarara da uğramıştır. Çiftçi insanın malına zarar verirseniz onun canını almışsınız demektir. Ona göre borçlanmıştır, ona göre gelecek hayalleri vardır. Şu anda muhtarımız yıkılmış durumdadır. Tüm devlet kademeleri muhtarımızın yanında olmalıdır. Bizde elimizden geldiğince yanında olacağız. Bunu yapanlar ortaya çıksın ki bir daha farklı kişilerin aynı olayı yapmaya cesareti olmasın. Tüm yönleriyle olay araştırılarak gerekenin yapılması gerekiyor. Yasal düzenleme gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA