5 Ocak 2026 Pazartesi

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

Doğa savaşçısı muhtarın bahçesini katlettiler


Eski Mezitli Mahallesinde yaşanan orman talanına verdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çeken mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun iki dev serası kimliği belirsiz kişilerce katledildi.

 

Tarih : 23 Ocak 2020 Perşembe 08:53   Okunma : 3481

Eski Mezitli Mahallesinde yaşanan orman talanına verdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çeken mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun iki dev serası kimliği belirsiz kişilerce katledildi.  Sera naylonlarını bıçaklarla parçalayan Vandallar, yaşı yirminin üzerinde binlerce örtü altı üzüm asmasını kesilerek yok etti. Olay yerine giderek Muhtar Gılıçoğlu ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Dün binlerce orman ağacını katleden kişilere tepkisini dile getiren muhtarımızın bu kez serasında bulunan asmalar aynı akıbete uğradı. Bu katliamı yapanların yanına kar kalmasın diye mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Eski Mezitli’de gerçekleştirilen orman katliamına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte büyük tepki gösteren doğa savaşçısı mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun farklı yerlerde bulunan iki serası kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi. Serada bulunan naylon kaplamaları kesici aletlerle parçalayan kişiler, örtü altı üzüm yetiştirilen yaşı yirminin üzerinde asma ağaçlarını keserek katletti. Ağaç motorları ile sera içerisine dalan Vandallar, tüm asma ağaçlarını gövdesinden kesti. Komşu bahçelerin haber vermesi üzerine olay yerine giden muhtar Gılıçoğlu, gördüğü manzara karşısında adeta yıkıldı. Polis ekiplerinin de inceleme yaptığı bahçenin halini gören Gılıçoğlu ailesi gözyaşlarını tutamadı. Olay yerine giderek Gılıçoğlu ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gereken desteği vereceklerini, faillerin bulunarak ceza almaları için olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bir süredir Muhtar Gılıçoğlu ile ülkenin toplumsal bir yarası olan orman katliamına karşı mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Türkiye’nin hemen her yerinde yaşanan fakat üstü örtülen bir sorun bu orman talanı. Eski Mezitli Mahallemizin özelinde biz bunun üzerine gittik. 2017 yılında 50 dönüm geçtiğimiz günlerde de 72 dönüm alan limon bahçesi yapılmak üzere kesildi. Bu sadece aynı kişi tarafından kesilen iki alan. Oysa bunun gibi yüzlerce dönüm ormanlık alan ağaçlar katledilerek limon bahçesine dönüştürüldü. Belli bir süre sonrada bir yolunu bularak imara açıp konut yapıyorlar. Burası Mesin’in en güzel yeri. Deniz manzaralı, limon bahçeleri ve ormanın içerisinde çok değerli bir arazi. Biz burasının talan edilmesine, ağaçların katledilmesine karşı mücadele veriyoruz. Bugün karşılaştığımız manzara ise tamamen içimizi acıtan bir durum. Onlarca sera bahçesi içerisinde farklı yerlerde bulunan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarımız Veysel Gılıçoğlu’nun iki bahçesi de tahrip edilmiş üzüm asmaları kesilerek kahredilmiştir. Bunu yapanlar burasının Sayın Gılıçoğlu’na ait olduğunu bilerek yaptılar. Manidar bir durum. Topluma bir mesaj verilmek istenmiş. Maalesef devletten ve kamu malından yana taraf olmak ülkemizde son derece zor. Kamunun malını korursanız maalesef başınıza bunlar geliyor. Muhtarımızda ‘bana ne’ deseydi başına bu gelmeyecektir. Maalesef manevi zararı kadar maddi zarara da uğramıştır. Çiftçi insanın malına zarar verirseniz onun canını almışsınız demektir. Ona göre borçlanmıştır, ona göre gelecek hayalleri vardır. Şu anda muhtarımız yıkılmış durumdadır. Tüm devlet kademeleri muhtarımızın yanında olmalıdır. Bizde elimizden geldiğince yanında olacağız. Bunu yapanlar ortaya çıksın ki bir daha farklı kişilerin aynı olayı yapmaya cesareti olmasın. Tüm yönleriyle olay araştırılarak gerekenin yapılması gerekiyor. Yasal düzenleme gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA