30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Çileğin Merkezi Atayurt, İhracatın Merkezi Olacak


Mevcutta 34 işyeri ile Silifke’den ayrı bir şekilde hizmet veren Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ilave 16 işyeri ile Silifke’de yer alan sebze ve meyve halini de bünyesine katacak.

 

Tarih : 24 Ocak 2020 Cuma 21:26   Okunma : 4620

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde gerçekleştirdiği altyapı ve asfalt çalışmaları ile çileğin merkezi olan bölgenin üretim ve ihracatta daha üst seviyelere çıkması için önemli faaliyetler yürütüyor. Büyükşehir tarafından ilave edilen 16 işyeri ile büyüyen ve altyapı çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuşan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları ile Atayurt bölgesi gücüne güç katacak.

Hal girişinden ortak alanlara kadar toplam 13 bin 400 metrekarede 3 bin tonun üzerinde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, 40 personel ve 6 iş makinesi ile çalışmaları 3 gün içerisinde tamamlayarak, bölge ekonomisine doping etkisi yaratacak bir hizmete imza atıyor.

Türkiye’nin çilek ihracatının yüzde 65’ini karşılayan ve üretimde yüzde 35’lik paya sahip olan Mersin’in Silifke İlçesi’nin Atayurt Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde hayata geçirilen iyileştirme çalışmalarının ardından artık üretim ve ihracatın tek merkezi olacak.

50 işyeri, 9 depo, altyapı ve asfalt

Mevcutta 34 işyeri ile Silifke’den ayrı bir şekilde hizmet veren Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ilave 16 işyeri ile Silifke’de yer alan sebze ve meyve halini de bünyesine katacak. Toplamda 50 işyeri ve 9 depo ile bölgenin toptancı merkezi haline gelmesi amaçlanan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali, tamamlanan altyapı çalışmaları ve asfalt işlemlerinin ardından bölgenin üretim ve ihracat merkezi haline gelecek.

Rusya’dan Irak’a kadar birçok ülkeye başta çilek, muz ve limon ihracatının yapıldığı toptancı halinde, Türkiye çilek ihracatının yüzde 65’i karşılanıyor. Ülke genelindeki çilek üretiminin yüzde 35’i Atayurt’ta gerçekleştiriliyor.

3 günde 3 bin ton asfalt

Tarımsal ihracat ve üretimde önemli yer tutan Atayurt’ta, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen destekleme ve yenileme çalışmaları, esnafın olduğu kadar Silifkeli üreticilerin de yüzünü güldürecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilave edilen 16 işyeri ile büyüyen ve altyapı çalışmalarının ardından modern bir görünüme kavuşan Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde son olarak tamamlanan asfalt çalışmaları ile Atayurt bölgesi gücüne güç katacak. Hal girişinden ortak alanlara kadar toplamda 13 bin 400 metrekareye 3 bin tonun üzerinde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 40 personel ve 6 iş makinesi ile çalışmaları 3 günde tamamlayarak, bölge ekonomisine doping etkisi yaratacak önemli bir hizmete imza attı.

Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacak

Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Kaynar, yürütülen çalışmaların ardından toptancı halinin Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapıldı. Altyapı çalışmaları mükemmel bir şekilde tamamlandı ve şu anda asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların ardından Silifke Hali ve Atayurt Hali tek merkezde toplanacak. Bu toplanma bütün tüccar ve üreticilerin buraya gelmesi demek. Böylelikle burası 12 ay aktif çalışır duruma gelecek. Önceden tüketici haliydik ama şimdi 12 ay üreterek, hem üretici hem tüketici hali olacağız. Atayurt hali artık Silifke ve Mersin’in üretim merkezi olacak. Bu imkanı bize sunan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Tarımda Silifke’nin bel kemiği Atayurt’tur. Silifke bir öncüdür. Turfanda ilk ürünler buradan çıkar. Özellikle çilekte coğrafi işaret ve tescil aldık. İhracatın da üretimin de önemli kısmı burada gerçekleşiyor. Bu çalışmalar ile hem Türkiye, hem Mersin hem de Silifke ekonomisine dev katkılar olacak.”

Atayurt’ta çok şey değişecek

Atayurt Sebze ve Meyve Toptancı Hali esnaflarından Ahmet Özmen ise yürütülen çalışmalar ile Atayurt’un artık büyük bir ivme kazanacağına işaret ederek, “Hizmetten çok memnunuz. Silifke’de küçük bir halimiz var ve o halin buraya taşınması ile ilgili ek işyerleri yapıldı. Oradaki arkadaşlarımız da buraya gelecek ve burada hep birlikte çalışacağız. Çok şey değişecek. Burası artık bir merkez haline gelecek. Esnaflar, üreticiler, ihracatçılar ve pazarlamacılar burada olacağı için mükemmel bir merkez olacak. Silifke’nin gelirinin yüzde 85’i tarıma dayalı. Bu ürünlerin alışverişi de buradan olacak ve haliyle ekonomiye de büyük katkısı olacak. Sayın Başkanımız’a bu hizmetleri bize sunduğu için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  ÇİLEĞİN MERKEZİ ATAYURT, İHRACATIN MERKEZİ OLACAK, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SİLİFKE, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA