17 Nisan 2026 Cuma

16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"   15:07   EMEKLILERDEN EĞITIMDE ŞIDDETE SERT TEPKI: "OKULLARıMıZı ŞIDDET SARMALıNDAN KURTARıN!"   14:50   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:46   OKULLARDAKI SILAHLı SALDıRıLAR... EĞITIM-İŞ VE HÜRRIYETÇI EĞITIM SENDIKASı ÜYELERININ, SALDıRıLARı PROTESTO ETMEK IÇIN GÜVENPARK’A YÜRÜMESINE IZIN VERILMEDI   14:37   CHP’LI KORAL ÖMÜR’DEN ANKARA DÖNÜŞÜ AÇıKLAMA: "HODRI MEYDAN, TESLIM OLMAYACAĞıZ!"   12:29   BAŞKAN YıLDıZ SÖZÜNÜ TUTTU: TOROSLAR’ıN GENÇLERINE EĞITIM CAN SUYU!   11:40   TARSUS’UN 10 BIN YıLLıK SıRLARı BU KITAPTA TOPLANDı! KLEOPATRA’DAN ŞAHMERAN’A DEV ESER   10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı   10:15   AKDENIZ’IN KIMYA GÜCÜ ENGEL TANıMıYOR: İHRACAT %12 ARTıŞLA ŞAHLANDı, BAZı PAZARLARDA %1000’LIK SıÇRAMA YAŞANDı!   09:20   MERSIN’DE EZBER BOZAN PARK: "KEŞKE BURADA YATSAK DA HIÇ GITMESEK!"   09:15   CHP’DE DEV ‘SAHA’ HAREKÂTı BAŞLıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TALIMATı VERDI: MAYıS AYıNDA HERKES SOKAKTA!   08:45   TBB’DEN OKUL SALDıRıLARıNA SERT TEPKI: ’SADECE CEZALAR YETMEZ, SISTEM DEĞIŞMELI!’   08:29   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YENI GELIŞME: SALDıRGANıN BABASı TUTUKLANDı!   08:23   CANAN KAFTANCıOĞLU HAKKıNDA YENI DAVA! ’BEYTÜLMAL’ PAYLAŞıMıNA HAPIS İSTEMI: İŞTE DURUŞMA TARIHI   06:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL VAHŞETINE SERT TEPKI: ’BU DÜZEN DEĞIŞMELI!’   06:06   OKULDA SILAHLı SALDıRı ŞOKU! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’SORUMLU BELLIDIR!’  
 
     
   

Vahap Seçer: “Derdim Kavga Değil, Mersin’e Hizmet Etmek”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesi ile Mezitli Kent Konseyi’nin düzenlediği “Geçmişten Geleceğe Demokratik Dönüşümde Yerel Yönetimlerin Önemi” paneline katıldı.

 

Tarih : 27 Ocak 2020 Pazartesi 11:09   Okunma : 1224

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Geçmişten Geleceğe Demokratik Dönüşümde Yerel Yönetimlerin Önemi” paneline katıldı. Seçer,  “Bizler Belediye Başkanı olarak her 2 yurttaştan birinin oyunu alarak seçildik. Bundan bir mesaj almak lazım. Bundan bir strateji çıkarmak lazım. Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek. Elbette gideceğiz. Cumhurbaşkanı’nı da ziyaret edeceğiz, Ankara’ya da gideceğiz, Avrupa’ya da gideceğiz, Brüksel’e de gideceğiz, hibe de arayacağız, para da arayacağız, derdimizi anlatacağız. Biz çalışacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediyesi ile Mezitli Kent Konseyi’nin düzenlediği “Geçmişten Geleceğe Demokratik Dönüşümde Yerel Yönetimlerin Önemi” paneline katıldı. Her iki kişiden birinin oyunu alarak seçildiklerini anlatan Başkan Seçer, Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek” dedi.

Panelde, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1999-2019 dönemi Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar konuşmacı olarak yer aldı. Panelin ardından bir konuşma yapan Başkan Seçer, “Gayet değerli bir panel gerçekleşti. Demokratik dönüşümde yerel yönetimlerin yeri, elbette son derece önemli. Ama yaşadığımız konjonktür, bazı sorunları, olumsuzlukları beraberinde getiren bir dönem. Demokrasiyi yerelden güçlendirelim, yerel yönetimler yetkileri, sorumlulukları çerçevesinde merkezden bağımsız kararlar alsınlar diyoruz. Tam tersi oluyor. Yetki merkeze doğru süratle çekiliyor” dedi.

“Belediye meclisleri demokratik olmalı”

Yerel yönetimlerin demokratikleşmesi için sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların ve resmi kararların çıktığı belediye meclislerinin demokratik olması gerektiğine işaret eden Başkan Seçer, Mersin’de imar planlarıyla ilgili kararları bu anlayışla almaya çalıştıklarını söyledi. Seçer,  “Belediyelerde en çok baş ağrıtıcı işlemler plan tadilatları, imar değişiklikleridir. Ben de Belediye Başkanı olarak şöyle bir yöntem geliştirdim. Plan çalışmaları yapıyoruz. Biz bunu mümkün olduğunca sivil toplumla birlikte götürelim, herkesin bundan bilgisi olsun, plan meclisten çıktığı zaman kimse bizim karşımıza çıkmasın. Baro’nun da, Mimar Odası’nın da, TMMOB’a bağlı diğer kuruluşların da izi olsun. Bunu belediyemizi yönetmemizi kolaylaştıran çalışma ya da karar alma yöntemleri olarak görüyorum. Daha da tahkim ederek uygulamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Sorumluluğumuzun farkındayız”

Önemli sorumlulukların yüklendiği bir dönemde belediye başkanlığı yaptıklarına değinen Başkan Seçer, “Bu sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluk bizi üzmüyor, yormuyor, ürkütmüyor. Aksine sabah erken kalkabiliyorsam, gece-gündüz, hafta sonu, yağmur çamur demeden çalışabiliyorsam, bu sorumluluğumuzun bize verdiği güçten kaynaklı. Biz bundan güç alıyoruz. Onun için başarı kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

“4 sene sonra halk bize soracak: Ne yaptın?”

Belediye başkanları olarak her 2 yurttaştan birinin oyunu alarak seçildiklerini ifade eden Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bundan bir mesaj almak lazım. Bundan bir strateji çıkarmak lazım. Derdim kavga etmek mi, hizmet etmek mi? Benim derdim iktidar olmak. Benim derdim Mersin’e hizmet etmek. Benim derdim Mersin’i yönetmek. 4 sene sonra halk bize soracak. Seçmen soyut kavramlar üzerinden gitmeyecek. Vahap Seçer ne yaptı? Yol dedin, yaptın mı? Altyapı dedin, yaptın mı? Fakire fukaraya baktın mı? Mersin’in toplu taşıma sorununu çözeceğim, metroyu yapacağım dedin, yaptın mı? Onun için bakanlara da gideceğiz, Cumhurbaşkanı’nı da ziyaret edeceğiz, Ankara’ya da gideceğiz, Avrupa’ya da gideceğiz, Brüksel’e de gideceğiz, hibe de arayacağım, para da arayacağız, derdimizi anlatacağız. Biz çalışacağız.  Tartışma zamanı değil. Bunu da yapıyoruz. İşler şu ana kadar iyi geldi. Seçmen, Belediye Başkanı’ndan memnun. Böyle devam etmek değil, bunun da üzerine koyma zorunluluğumuz var. Bu da çalışmakla, üretmekle olacak.”

“Mersin’den giden arama kurtarma ekibi çalışmaya başladı”

Başkan Seçer, konuşmasında Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla üzüntülerini de dile getirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok çabuk bir şekilde eyleme geçen belediyeydik. 11 arkadaşımıza yola çıkma talimatı vermiştim. Elazığ merkezde çöken 4 bina var. Bizim arkadaşlarımız 25 kişinin kaldığı sanılan bir enkazda sabah 6 itibariyle çalışmaya başladı. Portatif mutfak ve gıda kolileri de yola çıktı” dedi.

Panel sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, MEZİTLİ KENT KONSEYİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA