11 Aralık 2025 Perşembe

16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Dezavantajlı Grupları Tespit Edecek


Yenişehir Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla harekete geçti. Belediye kendi bünyesinde kurduğu Sosyal Doku Tarama Grubu ile yerinde ve doğru hizmet için ilçe sakinlerinin kapısını çalacak.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 00:11   Okunma : 1341

Yenişehir Belediyesi, sorunu kaynağında tespit ederek çözüme kavuşturacak. Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak öncelik sırasına göre hizmet üretmeyi ve bu sayede kaynakların doğru kullanılmasını hedefleyen Yenişehir Belediyesi, yeni projeler üretmeye devam ediyor. Daha önce 5 yıllık stratejik planın hazırlanması sürecinde kentteki 32 mahallede toplantılar yapan ve vatandaşlara  “Belediyeniz neyi iyi yapıyor?”, “Neyi yapmasın?”,  “Daha başka neler yapabilir?”  sorularını soran Yenişehir Belediyesi, şimdi de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek Yenişehir’in demografik yapısını ortaya koyacak ve sosyal belediyecilik hizmetlerini bu veriler ışığında geliştirecek.  

YENİŞEHİR’İN DEMOGRAFİK YAPISI ORTAYA ÇIKARILACAK

Yenişehir Belediyesi, çoğunluğu psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve sosyologlardan oluşan 18 kişilik ‘Sosyal Doku Tarama Grubu’ oluşturdu. Yenişehir’deki tüm haneleri tek tek gezecek grup üyeleri, kentin demografik yapısını ve vatandaşların ihtiyaçlarını tespit edecek. Yapılacak çalışma ile birlikte dezavantajlı gruplar, engelli bireyler, kimsesizler, yaşlılar ve çocukların durumları analiz edilerek öncelikli olarak bu vatandaşların talepleri karşılanacak. Sosyal Doku Tarama Grubu’nda yer alan personellere daha verimli çalışabilmeleri için Yerel Yönetimler Uzmanı Derya Tüzen ve Prof. Dr. Ali Vural Cengiz tarafından ilk izlenim, stres kontrolü ve toplantı yöntemleri gibi çeşitli eğitimler verildi. Personellere ayrıca vatandaşlarla görüşmelerde yapacakları anketlerin içeriği ve anketlerin yorumlanması eğitimi de verildi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT “HEMŞEHRİLERİMİZE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRECEĞİZ”

Sosyal Doku Tarama Grubu ile Yenişehirli vatandaşları tek tek ziyaret edeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bize gelip taleplerini iletmesine gerek kalmadan biz onları evlerinde ziyaret edeceğiz. Bir yandan hemşehrilerimizin görüş ve önerilerini alırken diğer yandan ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Amacımız kentimizde yaşayan herkese dokunmak. Bu çalışma ile öncelikli hizmet bekleyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz ve ilk olarak onlara el uzatacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız da bunu gerektirir.” Dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR’İN DEMOGRAFİK YAPISI ORTAYA ÇIKARILACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA