24 Nisan 2024 Çarşamba

15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ   14:22   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN`DA TBMM`DEKİ KOLTUĞUNU MÜZİK ÖĞRENCİSİ DORA MİMAROĞLU`NA DEVRETTİ   13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:49   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZA SÖZÜMÜZDÜR: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER”   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:59   SEZGİN TANRIKULU: TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA. ÇOCUKLAR AÇISINDAN AĞIR BİR TABLO VAR. BU KOŞULLARIN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ   12:31   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN CHP`Lİ ÖZEL İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI: RANDEVU TALEBİ GELMEDİ. OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:53   MEHMET ŞİMŞEK, IMF VE DÜNYA BANKASI TOPLANTILARINI DEĞERLENDİRDİ: “ÜLKEMİZE VE PROGRAMIMIZA OLAN GÜVENİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Dezavantajlı Grupları Tespit Edecek


Yenişehir Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı grupları belirlemek ve öncelikli hizmet bekleyen vatandaşları tespit etmek amacıyla harekete geçti. Belediye kendi bünyesinde kurduğu Sosyal Doku Tarama Grubu ile yerinde ve doğru hizmet için ilçe sakinlerinin kapısını çalacak.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 00:11   Okunma : 866

Yenişehir Belediyesi, sorunu kaynağında tespit ederek çözüme kavuşturacak. Klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkarak öncelik sırasına göre hizmet üretmeyi ve bu sayede kaynakların doğru kullanılmasını hedefleyen Yenişehir Belediyesi, yeni projeler üretmeye devam ediyor. Daha önce 5 yıllık stratejik planın hazırlanması sürecinde kentteki 32 mahallede toplantılar yapan ve vatandaşlara  “Belediyeniz neyi iyi yapıyor?”, “Neyi yapmasın?”,  “Daha başka neler yapabilir?”  sorularını soran Yenişehir Belediyesi, şimdi de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek Yenişehir’in demografik yapısını ortaya koyacak ve sosyal belediyecilik hizmetlerini bu veriler ışığında geliştirecek.  

YENİŞEHİR’İN DEMOGRAFİK YAPISI ORTAYA ÇIKARILACAK

Yenişehir Belediyesi, çoğunluğu psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve sosyologlardan oluşan 18 kişilik ‘Sosyal Doku Tarama Grubu’ oluşturdu. Yenişehir’deki tüm haneleri tek tek gezecek grup üyeleri, kentin demografik yapısını ve vatandaşların ihtiyaçlarını tespit edecek. Yapılacak çalışma ile birlikte dezavantajlı gruplar, engelli bireyler, kimsesizler, yaşlılar ve çocukların durumları analiz edilerek öncelikli olarak bu vatandaşların talepleri karşılanacak. Sosyal Doku Tarama Grubu’nda yer alan personellere daha verimli çalışabilmeleri için Yerel Yönetimler Uzmanı Derya Tüzen ve Prof. Dr. Ali Vural Cengiz tarafından ilk izlenim, stres kontrolü ve toplantı yöntemleri gibi çeşitli eğitimler verildi. Personellere ayrıca vatandaşlarla görüşmelerde yapacakları anketlerin içeriği ve anketlerin yorumlanması eğitimi de verildi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT “HEMŞEHRİLERİMİZE YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRECEĞİZ”

Sosyal Doku Tarama Grubu ile Yenişehirli vatandaşları tek tek ziyaret edeceklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin bize gelip taleplerini iletmesine gerek kalmadan biz onları evlerinde ziyaret edeceğiz. Bir yandan hemşehrilerimizin görüş ve önerilerini alırken diğer yandan ihtiyaçlarını belirleyeceğiz. Amacımız kentimizde yaşayan herkese dokunmak. Bu çalışma ile öncelikli hizmet bekleyen vatandaşlarımızı tespit edeceğiz ve ilk olarak onlara el uzatacağız. Bizim belediyecilik anlayışımız da bunu gerektirir.” Dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR’İN DEMOGRAFİK YAPISI ORTAYA ÇIKARILACAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA