7 Mart 2026 Cumartesi

19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU  
 
     
   

Erdemli’den Deprem Bölgesine 2 Tır Yardım Malzemesi


Erdemli ’de belediye tarafından toplanan iki tır dolusu yardım malzemesi Elazığ ve Malatya’ya gönderildi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yardım toplamada vatandaşların gösterdiği hassasiyetin, depreme karşı yapılan çalışmalar konusunda da tüm kesimler tarafından gösterilmesine dikkat çekti.

 

Tarih : 28 Ocak 2020 Salı 00:59   Okunma : 1791

Erdemli Blediyesi tarafından toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Depremin hemen ardından Erdemli Belediyesi tarafından başlatılan ve belediye hoparlörleri aracılığı ile ilan yapılarak vatandaşlara duyurulan yardım toplama kampanyası büyük ilgi gördü ve bir gün içerisinde iki tır dolusu gıda maddesi başta olmak üzere, battaniye, su, ve elektrikli ısıtıcılardan oluşan yardım malzemeleri toplandı.

Erdemli belediyesi Limon Çiçeği Sosyal Marketi aracılığı ile gerçekleştirilen yardım toplama çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, millet olarak acıyı paylaşmada büyük bir hassasiyet gösterildiğini, her yerde olduğu gibi Erdemlide ’de bu duygu ve hassasiyetin en açık bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi. 

İlk tırın malzemeler yüklendikten hemen sonra önceki gün gönderildiğini ve ikinci tırında dün yola çıktığını açıklayan Başkan Tollu, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ülke ve millet olarak acı ama göz ardı edilemeyecek bir gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, şunları dile getirdi. ” Deprem ilahi bir mukadderattır. Ancak yaşanan sonuçlar ve kayıplar büyük bir derstir. Hem devlet olarak, hem toplum olarak ortak akıl ve bilinçle hareket etmeliyiz. Alacağımız tedbirlerle bu sonuçları en hafife indirmeliyiz. İnşaat ruhsatı aşamalarında deprem yönetmeliğine uygun adımlar atılmasını istiyoruz. Bu bazen değişik kesimler tarafından işi yokuşa sürme şeklinde değerlendiriliyor. Oysa kanun ve diğer mevzuatlar hep insan yararınadır. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Konut ya da işyeri yaparken bu hassasiyetle yapmalı, satın alırken de inşaatların sadece ekonomik yönüne değil de, bu yönlerinin de araştırılarak karar verilmesi gerekir. Biz belediye olarak bu konuda hassas davranıyoruz. İnşallah bu acı tablolar bundaki süreç için herkes açısından bir dönüm noktası olur.”

Erdemli belediyesinden yapılan açıklamanın sonunda, Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için toplanan ve yola çıkartılan iki tır dolusu malzemelerin deprem bölgesindeki kriz masaları aracılığı ile vatandaşlara dağıtılacağı ve yardım toplama işleminin halen devam ettiği bildirildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  MÜKERREM TOLLU, ERDEMLİ BELEDİYESİ, ADEM ASLAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA