18 Nisan 2024 Perşembe

11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz Deprem Bölgesini Ziyaret Etti


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ve yönetim kurulu üyesi Bilgehan Yaşa, 6.8 şiddetinde depremin yaşandığı Elazığ ve Malatya’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 4 Şubat 2020 Salı 08:42   Okunma : 995

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ve yönetim kurulu üyesi Bilgehan Yaşa, 6.8 şiddetinde depremin yaşandığı Elazığ ve Malatya’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mersin Barosunun yardım bağışlarının depremzedelere, Elazığ ve Malatya Baroları aracılığı ile ulaştırıldığının bilgisini veren Yeşilboğaz, “Mağduriyetin, insan haklarının dini, dili, ırkı, siyasi görüşü yoktur. Devlet yetkilileri, gelen yardımların depremzedelere eşit ve ayrımcılık yapılmadan ulaşmasına vesile olmalıdır. Deprem değil, ihmal öldürür” dedi.

“MAĞDURİYETİN DİNİ, DİLİ, IRKI YOKTUR”

Elazığ Barosu Başkanı  Mustafa Yentür, Malatya Barosu Başkanı  Enver Han ve Adana Barosu Başkanı Veli Küçük’ün de eşlik ettiği ziyarette, deprem bölgesinde incelemede bulunularak depremzedelerin sorunlarını dinleyen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Baro başkanlarımızla birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, yaraların bir an önce sarılması için daha fazla neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Depremzedeler burada çocuklarıyla birlikte çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Aralarında engelli vatandaşlarımız, sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımız, eğitimden yoksun kalan çocuklarımız da var. Türkiye’deki tüm barolar, birçok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve dernekler birlik olarak, ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımızdan gelen yardımları depremzedelere ulaştırma çabası içerisinde olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Ancak depremden mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve mağduriyetlerini gidermek, insanları ayrıştırmayla değil, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmeyle, her insanı, insan olarak görmekle mümkündür. Mağduriyetin, insan haklarının cinsiyeti, dini, dili, ırkı, siyasi görüşü yoktur. Devlet yetkilileri, gelen yardımların depremzedelere eşit ve ayrımcılık yapılmadan ulaşmasına vesile olmalıdır. Mersin Barosu olarak başlatmış olduğumuz ve çok sayıda meslektaşımızın yapmış olduğu bağışlar, kıyafet, battaniye, yiyecek ve hijyenik malzeme paketleri bizzat avukatlarımız tarafından depremzedelere ulaştırılmıştır. Depremde ailesini ve yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz, tüm depremzedelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

“AKKUYU NÜKLEER ENERJİ PROJESİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Ülkemizde geçmişte yaşanan ve ağır kayıplara neden olan depremlerden hala ders çıkarılmadığını ve bu konuda bir arpa boy yol alınmadığını belirten Yeşilboğaz, “Nüfusumuzun yüzde 70’i deprem tehdidi altında. Deprem değil, ihmal öldürür. Daha fazla kayıp yaşanmaması için devlet yetkilileri gerekli adımları atmalıdır. Bilim insanlarının Anamur fay hattında meydana gelebilecek büyük bir depremle, Mersin ve Adana’nın büyük ölçüde etkileyeceği şeklindeki açıklamaları, Akkuyu’da fay hattı üzerinde inşaatı devam eden nükleer santralin, ne derece tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu projeden vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentur, Malatya Barosu Başkanı Enver Han ise, “Bu süreçte yardım gönderen ve mesleki yardım talebinde bulunan Mersin Barosu ile diğer barolarımıza teşekkür ediyoruz. Barolar yine insan hakları adına güçlü bir dayanışma örneği göstermiştir” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA