19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Erken Çocukluk Eğitiminde Başvurular Başladı


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi için başvuruların başlandığını duyurdu. 0- 36 ay arasında çocuğu olan anne ve babaların başvuru yapabileceği eğitimler önümüzdeki hafta başlayacak. Başkan Özyiğit, ‘Benim çocuğumu gelecekte iyi bir seviyeye gelsin, bilinçli bir birey olsun’ diyen anne ve babaları başvuru yapmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz Yenişehir Belediye Akdemi’de yetişen çocuklar fark yaratacak. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Tarih : 4 Şubat 2020 Salı 11:25   Okunma : 1013

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı birinci bileşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yenişehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısı belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Başkan Özyiğit, toplantının açılışında konuşmasına İdlib’de şehit olan 6 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerek başladı. Başkan Özyiğit, “Suriye’nin İdlib kentinde 6 askerimizin şehit haberini derin üzüntüyle aldık, şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve tüm ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bölgemizde savaşın bitmesi en büyük dileğimiz.” dedi.

“DEPREM DEĞİL, BİNALAR ÖLDÜRÜR”

Depremlerden dolayı oluşan felaketleri önleme noktasında belediye meclislerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Geçtiğimiz hafta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak bölgeye yardımda bulunduk, Yenişehir halkı yardım çağrımıza sessiz kalmadı. Yardımlarımız bölgeye ulaştırıldı. Bölgede yaraların bir an önce sarılması en büyük temennimiz. Deprem yaşamımızın bir gerçeği büyük bir felakete yol açabilir ama deprem değil, binalar öldürür. Bu nedenledir ki belediye meclislerine büyük görevler düşüyor.” Diye konuştu

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ONAY BEKLİYORUZ”

Yenişehir Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduklarını ve Eğriçam Mahallesi’nde planladıkları kentsel dönüşüm için onay ve yetki beklediklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Seçim öncesinde de ifade etiğimiz gibi Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı’nın deniz tarafında kalan bölümünde 60 yıllık ve hangi malzemelerle nasıl yapıldığını bilmediğimiz binalar var. Bu binaların kentsel dönüşüme tabi tutulması kaçınılmaz bir gerçek. Yenişehir Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Yenişehirimizde gerekli tedbirleri alma konusunda kararlıyız. Kentsel dönüşüm planımız Sayın Cumhurbaşkanının masasında bekliyor. Eğriçam Mahallemiz ile ilgili onay ve yetki Yenişehir Belediyesi’ne verilir ise biz orada yapabileceğimiz en uygun çalışmayı uygularız. Oradan aldığımız güçle kentimizi kademe kademe geliştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

“PROJEMİZ UMUT EDİYORUM Kİ TÜRKİYE’DE ÖRNEK VE BİR BAŞLANGIÇ OLUR”

Yenişehirlilerin merakla beklediği 0-3 yaş arası erken çocukluk eğitimi için başkan Özyiğit, müjdeyi verdi. Önümüzdeki hafta başlayacak eğitimler için başvuruların başlandığını duyuran Başkan Özyiğit, 0-3 yaş arası eğitimin çocukların zihinsel gelişimi üzerinde büyük bir etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yenişehir Belediye Akademi’de 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi müfredatımız hazırlandı kitaplar basılıyor. Önümüzdeki hafta eğitimler başlayacak. 0- 36 ay arasında çocuğu olan anne ve babalar hedef kitlemiz. ‘Benim çocuğumu gelecekte iyi bir seviyeye gelsin, bilinçli bir birey olsun’ diyen anne ve babaları başvuru yapmaya davet ediyoruz. Yenişehir halkının bu konuyu iyi değerlendireceğini biliyorum. Vatandaşlarımız bize ulaşsınlar. Projemiz umut ediyorum ki Türkiye’de örnek ve bir başlangıç olur. Mili Eğitim Bakanlığımız ve diğer kuruluşlar bu alana yatırım yapmalılar. Bu eksikliği Yenişehir’de ortadan kaldırmak önemli bir iş olacak. Bir insan, bir dünyayı değiştirebilir. Geleceğin bilim insanlarını Yenişehir’den yetiştirmek için çalışmalara başladık. Eğitimler için ilk etapta Marmara Üniversitesi’nden sekiz hocamız buraya gelip eğitimlerde yer alacaklar. Eğitimlerimiz haftada 4 saat olacak. Hemşehrilerimiz 03243274640 telefon numarasını arayarak müracaat edebilirler. İnanıyoruz Yenişehir Belediye Akademi’de yetişen çocuklar fark yaratacak. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Başkan Özyiğit, son olarak Belediye Meclisinde alınan kararların Yenişehir’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR BELEDİYE AKADEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA