18 Nisan 2024 Perşembe

11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"  
 
     
   

Mezitlili Kadınlara Sağlıklı Beslenme Eğitimi Verildi


Mezitli Belediyesi’nin, Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’nin (EV-KA) kapsamında diyetisyen Duygu Bilgin tarafından ‘Sağlıklı beslenme ve obezite’ konusunda eğitim verildi. Daha sonra Doç. Dr. Cüneyt Tamam, sindirim sistemimiz ve neden olduğu rahatsızlıklar hakkında bilgiler verdi.

 

Tarih : 7 Şubat 2020 Cuma 07:11   Okunma : 1880

Mezitli Belediyesi’nin, Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’nin (EV-KA) kapsamında diyetisyen Duygu Bilgin tarafından ‘Sağlıklı beslenme ve obezite’ konusunda eğitim verildi. Daha sonra Doç. Dr. Cüneyt Tamam, sindirim sistemimiz ve neden olduğu rahatsızlıklar hakkında bilgiler verdi.

Mezitli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 4 hafta sürecek olan seminerler dizisinin ikinci haftasına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su, Mersin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Burak Hosta, kulüp üyeleri ve Mezitlili kadınlar katıldı.

Beslenme ve sağlık konularında geçmişten günümüze doğru bilinen yanlışları ve yapılması gerekenleri anlatan Bilgin, iş ve sosyal yaşamın yarattığı sıkıntılardan kurtulmanın pratik yönleri hakkında bilgiler verdi. 

Mezitli Belediyesi olarak siyasal, sosyal ve kültürel alanlarda daha çok yer alması için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların içerisinde bulunduğu her projede yer aldıklarını söyledi. 12 yıldır EV-KA Projesi kapsamında Mersin Rotary Kulübü'nün iş birliği ile önemli bir birlikteliğe imza attıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, "Her alanda başarı kazanan kadınlarımıza Mersin Rotary Kulübü gibi sivil toplum kuruluşları da destek verirse çok başarılı işler ortaya çıkıyor. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta kalp sağlığı ve hukuksal alanda eğitimler verilmişti. Bu hafta da doğru beslenme ve obezite ile ilgili kadınlarımıza destek olduk. Biz kadınlarımızın bu desteklerle yarınlarda çok önemli yerlerde olacağından eminiz. Ayakları sağlam yere basan Projede emeği olan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

EV-KA kapsamında kadınlara önümüzdeki haftadan itibaren Dr. Obengül Ejder, aile içi iletişim, Dr. Nihal Çınar Özcan, Erken tanı hayat kurtarır ve Uzman Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik de çocuklara mahremiyet etiğimi konusunda bilgilendirmeler yapacak.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN ROTARY KULÜBÜ, EV KADINLARI PROJESİ, MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA