28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

Yüksek tansiyon nelere, hangi hastalıklara yol açar? Çarpıntı ve baş ağrısına sebep olur mu


Yüksek tansiyonu teşhis etmek tansiyon ölçümü yapmak kadar basittir. Çoğu doktor ya da hastane, kan basıncını rutin bir ziyaretin parçası olarak kontrol eder. Yüksek tansiyonun yaygın bir rahatsızlık olması nedeniyle de vatandaşlar “Yüksek tansiyonun sebep olduğu hastalıklar nelerdir?” ve “Yüksek tansiyon baş ağrısı yapar mı?” sorularının yanıtını araştırıyorlar. Peki, yüksek tansiyonun zararları nelerdir ve hangi hastalıklara neden olur

 

Tarih : 8 Şubat 2020 Cumartesi 23:12   Okunma : 3577

Tansiyonunuz yükselirse, doktorunuz birkaç gün veya hafta boyunca daha fazla tansiyon ölçümü yapmanızı isteyebilir. Sadece bir ölçümden sonra hipertansiyon tanısı nadiren verilir. Doktorunuzun sürekli bir sorunun kanıtını görmesi gerekir. Çünkü bulunduğunuz ortam, doktor ofisinde olarak hissedebileceğiniz stres gibi artan kan basıncına katkıda bulunabilir. Ayrıca, kan basıncı seviyeleri gün boyunca değişir.

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, tansiyonunuz sağlıksız seviyelere yükseldiğinde ortaya çıkar. Kan basıncı ölçümünüz, kan damarlarınızdan ne kadar kan geçtiğini ve kalp pompalarken kanın karşı karşıya kaldığı direnç miktarını dikkate alır.

Dar arterler direnci arttırır. Arterleriniz ne kadar darsa, tansiyonunuz o kadar yüksek olur. Uzun vadede, artan basınç kalp hastalığı da dahil olmak üzere sağlık sorunlarına neden olabilir.

Hipertansiyon oldukça yaygındır. Aslında, yönergeler son zamanlarda değiştiği için, Amerikalı yetişkinlerin neredeyse yarısına yüksek tansiyon teşhisi konması bekleniyor.

Hipertansiyon tipik olarak birkaç yıl boyunca gelişir. Genellikle herhangi bir belirti fark etmezsiniz. Ancak semptomlar olmasa bile, yüksek tansiyon, özellikle beyin, kalp, gözler ve böbreklerde kan damarlarınıza ve organlarınıza zarar verebilir.

YÜKSEK TANSİYON HANGİ HASTALIKLARA NEDEN OLUR?

Erken teşhis önemlidir. Düzenli tansiyon ölçümleri size ve doktorunuza herhangi bir değişiklik fark etmenize yardımcı olabilir. Kan basıncınız yükselirse, doktorunuz sayının yükselip yükselmediğini veya normal seviyelere düşüp düşmediğini görmek için birkaç hafta boyunca kan basıncınızı kontrol etmenizi isteyebilir.

Hipertansiyon tedavisi hem reçeteli ilaçları hem de sağlıklı yaşam tarzı değişikliklerini içerir. Durum tedavi edilmezse, kalp krizi ve inme gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

YÜKSEK TANSİYON BAŞ AĞRISI YAPAR MI?

Yüksek tansiyonu, bir tansiyon aleti kullanmadan ölçmek zor olabilir. Kan basıncı tehlikeli derecede yüksek olmadıkça birçok insan semptomları yani belirtileri yaşamaz.

Semptomlar yüksek tansiyon ile ortaya çıktığında, şiddetli bir baş ağrısı olabilir. Yüksek tansiyon belirtileri olduğundan şüphelenen kişiler bu belirtileri görmezden gelmemelidir. Haberimizde, yüksek tansiyonun ne zaman baş ağrısına neden olabileceği ve ek semptomların ne olabileceği yer almaktadır.

 

Yüksek tansiyona bağlı baş ağrıları tipik olarak kafanın her iki tarafında da görülür.

Baş ağrısı, nabız atma eğilimindedir ve fiziksel aktivite ile daha da kötüleşir. Yüksek tansiyon kan-beyin bariyerini etkilediğinden baş ağrısına neden olabilir.

YÜKSEK TANSİYON KAFADA BASINÇ YAPAR MI?

Hipertansiyon, beyinde aşırı baskıya neden olabilir, bu da bu organdaki kan damarlarından kan sızmasına neden olabilir. Bu, ödem veya beynin şişmesine neden olur, çünkü beyin kafatasının içinde oturur ve genişleyecek alanı yoktur.

Şişlik beyne daha fazla baskı yapar ve baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, konfüzyon, halsizlik, nöbetler ve bulanık görme gibi semptomlara neden olur. Bir kişi kan basıncını düşürmek için tedavi olursa, semptomları genellikle bir saat içinde düzelir.

Yüksek tansiyonu olan herkesin semptomları görülmez. Sonuç olarak, yüksek tansiyon sessiz bir katil olarak bilinir.

Kan basıncı hızla ve ciddi bir şekilde arttığında, tipik olarak 180/120 veya daha yüksek okumalara kadar, bu hipertansif kriz olarak bilinir.

Bir kişinin tehlikeli derecede yüksek tansiyonu varsa, ancak başka semptomları yoksa, duruma hipertansif aciliyet denir. Ek semptomlar yaşıyorlarsa, hipertansif bir acil durumdur.

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ VE ZARARLARI NELERDİR?

Tansiyon yükselmesi nefes darlığı yapar mı ve yüksek tansiyonun gözdeki belirtileri gibi konular çok sık araştırılıyor. Tansiyon yükselmesi nefes darlığı yapar mı sorusu da bunlara ek olarak araştırılan konular arasında yer alıyor.

Paylaş :
Etiketler :  YÜKSEK TANSİYON, HİPERTANSİYON

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA