19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK  
 
     
   

Avukat Semih Güner’den Adaylık Açıklaması


Avukat Semih Birol Güner, Mersin Baro Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

 

Tarih : 10 Şubat 2020 Pazartesi 19:07   Okunma : 2530

"YAPAY AYRIMLARA PRİM VERMEYECEĞİZ"

Avukat Semih Birol Güner adaylık açıklamasında, "Değerli Meslektaşım; bugün itibarıyla, 2020 sonbaharında yapılacak olan Mersin Barosu seçimleri için Baro Başkanlığına aday olduğumu, 20 yılı aşkın süredir bir mensubu olmaktan onur ve kıvanç duyduğum meslek örgütüme ve genciyle kıdemlisiyle, ilçedeki merkezdekiyle her meslektaşıma 2 yıl boyunca “gün 24 saat”  esasıyla hizmet etmeye hazır bulunduğumu, duyurmak istiyorum.

Seçimlere hazırlık sürecinde de kazanmamız halinde yönetimdeyken de hiçbir görüş ve düşünce ayrımcılığı içinde olmadan, tüm ekibimizle ama sadece,

 “Demokrasi, savunma hakkı, insan hakkı, adalet, meslek, AVUKAT” diyeceğiz!

Yapay ayrımlara hiç prim vermeyeceğiz.

Her zaman, rekabetçi değil üretken olmak ve her meslektaşımızın duyarlılığına içtenlikle yakın durmak, temel yaklaşım biçimimiz olacak.

Seçim sürecinde meslektaşlarımdan en önemli istirhamım her adaya kendi fikir, öneri ve düşüncelerini aktarmaları, sürece katkı sunmaları ve her  kıymetli aday meslektaşımızın da fikir ve projelerini dinleyerek onlara zaman ayırmalarıdır.

Her fikir, çözüm önerisi ve vaat objektif olarak değerlendirmeli,  tercihler yapılırken şahsi mülahazalar bir yana bırakılıp Mersin Barosu ve Mersin Avukatlığının yüksek liyakatli temsilini en iyi hangi kişi/ekip sağlacaksa oradan yana tercih oluşturulmalıdır.

Her gruplaşmanın diğer kişilerin yadsınması sonucunu doğuracağına olan inancımızdan ötürü gruplaşma içerisine girmeyeceğiz.

Mersin Barosu’nda, genel kurul iradesinin ön seçim ile fiilen ilga edilme ihtimali ve örgütlü gücümüz olan Baro’nun yönetim ve temsil sürecine olumsuz yansımaları, somut olarak görülmüş olduğundan, ÖN SEÇİMİ sorunlu buluyoruz.

Bizim tek bir grubumuz var; o da TÜM İLÇELERİYLE BERABER MERSİN AVUKATLARI MESLEK GRUBUDUR!

Ön seçimin faydalarına inanan meslektaşlarımın fikirlerine saygı duymakla beraber ön seçim yapılması halinde ön seçime katılmayacağımızı, “temsilde ve seçimde adalet” anlamında,  BARO GENEL KURULUNU tek yasal kurul olarak tanıdığımızı şimdiden ilan ediyorum." şeklinde konuştu.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARINA SAYGI ORTAK DEĞERLERİMİZDİR"

Hatalar yaparsak lütfen eleştirin, hatalarımızdan ders alıp almadığımızı da gözleyin diyen Güner, "Çalışmalarımıza, ekibimize katılın, üretim sürecinin lütfen içinde olun. Seçim ve temsil süreci ile Baro çatısı hepimizin. Seçim çalışmalarımızda da,  yönetim anlayışımızda da, sağ,sol, öteki,beriki, seninki, benimki anlayışı kesinlikle olmayacaktır. Olursa yüzümüze vurun.

Biz avukatız; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan haklarına saygı ortak değerlerimizdir. Bu ortak değerleri savunurken hiçbir surette dilimizi ısırmayacağımız da bilinmelidir. Ben ve oluşacak ekibimizi avukatların vicdan ve şaşmaz terazisine, şimdiden, emanet ediyorum. Gönül kazanmaya, iyi niyetli ve fedakarca hizmete talibiz. İkbal ve gelecek hırsına değil, avukat için hak mücadelesi yapma kararlılığına sahibiz. Gencimizi kollayacağız, meslektaşı itip kakanla uğraşacağız,saygı bilmeyene, öğreteceğiz. Avukatların hak ve çıkarlarını cesaretle, hiç kimseden korkmadan korumaya iyice niyetliyiz.

Bu noktada;

1-Gerçekleştirilebilir projelerimiz olacak,

2-Kurumu yönetme ve temsilde meslektaş merkezli olacağız,

3-Gerek finans ve gerekse insan kaynakları yönetiminde verimli ve faydalı çözümler uygulamaya koyacağız,

4-Hesap verebilir, iş bölümü yapan, aydınlık, kariyerist olmayan bir yönetim oluşturacağız,

5-Adalete hızlı ve etkin ulaşma/adalet üretme noktasında  diğer hukuk merci ve kurumları nezdinde kararlı/faydalı etkileşimler kuracağız,

6-Örgütlü gücü HAK merkezli kullanmayı bilen, daha bağımsız yapıda, merkezler ve komisyonlar kuracağız,

7-Mersin Barosu’nu öncü ve güçlü Baro hüviyetine tekrar kavuşturacağız,

8-Meslek içi eğitim programları ve staj eğitiminde çıtayı tüm Türkiye Baroları’nın üzerine koyacak planlamamız hazır olup,Tarihi Baro Lokalimizi “sürekli eğitim ve hukuk atölyeleri merkezi”ne dönüştüreceğiz, diğer eğitim projelerimizi meslektaşlarımızla seçim süreci içinde paylaşacağız,

9-Mersin yargı çevresini ve tüm adliyelerini iş üreten, saygılı ve avukata zorluk çıkarmayan bir yapıya kavuşturacağız,

10-Avukat hakkı olmadan yurttaş hakkı olamayacağını, hak teslim edilmeden de adalet dağıtılamayacağını (bilmeyen) yargı mensuplarına öğreteceğiz.

Mesleğimiz çok ağır sorunlarla boğuşuyor!

O halde biz,

“YA YENİ BİR YOL BULACAĞIZ    

  YA YENİ BİR YOL YAPACAĞIZ.”

Saygılarımla." ifadelerinde bulundu.

Av.Semih Birol Güner Kimdir?

1971 Doğumlu olup,Ege Üniversitesi Gazetecelik ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bülümlerinde bir süre üniversite eğitimi aldıktan sonra 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini’nden mezun oldu. 1998 yılında Mersin Barosu’nda avukatlık stajına başladı.20 yılı aşkın süredir Mersin Barosu’na kayıtlı serbest avukattır.

Bu dönem içerisinde, Mersin Barosu staj eğitim programları dahilinde, Avukatlık Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanlarında staj eğitmenliği, Baro bünyesinde,Avukat Hakları Merkez Başkanlığı yaptı ve çeşitli komisyonlarda görevler aldı.

Mersin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde Ticaret Hukuku ve İcra İflas Hukuku dersleri, Toros Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nda Ceza Yargılaması Hukuku dersleri verdi.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA