19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Alptekin Eser’den Miting Gibi Adaylık Açıklaması


Alptekin Eser, 16 Şubat’ta yapılacak CHP Olağan Genel Kurul’da İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Partililerin yoğun katılım gösterdiği açıklamada Eser, Bu partinin il başkanı dört duvar arasında açıklama yapmamalıdır. Bu partinin il başkanı açıklamaları meydanlarda yapmalıdır. Parti örgütüyle beraber yapmalıdır” dedi.

 

Tarih : 12 Şubat 2020 Çarşamba 23:52   Okunma : 3505

CHP Mersin İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Alptekin Eser, “Bu ülkeye demokrasiyi getiren bizim partimizdir. Seçme ve seçilme hakkını, birçok batı ülkesinden önce Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bende partimizin temel ilkesi olan seçme ve seçilme hakkını uygulamak üzere kongreye çarşaf liste ile gidilmesini istiyorum” dedi.

 “BAŞARACAĞIMIZA KESİNLİKLE İNANIYORUM”

Açıklama için geldiği parti il binası önünde coşkuyla karşılanan Alptekin Eser, bu yolda kendisine destekte bulunan tüm partililere teşekkürlerini ileterek, “Bu kalabalık, bu heyecan, bu coşkuyla bana büyük bir moral verdiniz. Başaracağımıza kesinlikle inanıyorum. Değerli dostlarım Cumhuriyet Halk Partisi dört duvar arasında verilen bir dilekçe ile kurulmadı. Dünyada tek özel ve özgün bir partidir. Savaş meydanlarında, cephelerde kuruldu. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yol arkadaşlarıyla birlikte kuruldu. Bu partinin il başkanı dört duvar arasında açıklama yapmamalıdır. Bu partinin il başkanı açıklamaları meydanlarda yapmalıdır. Parti örgütüyle beraber yapmalıdır” dedi.

“ÇARŞAF LİSTE İSTİYORUZ”

16 Şubat’ta yapılacak olan kongrede CHP Mersin İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Eser, “Değerli arkadaşlarım; Mersin’de partimizi en iyi noktalara getirmek için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren bizim partimizdir. Seçme ve seçilme hakkını, birçok batı ülkesinden önce Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bende partimizin temel ilkesi olan seçme ve seçilme hakkını uygulamak üzere kongrede çarşaf listeyi savunuyorum. Sonuna kadar da savunacağım. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ALPTEKİN ESER KİMDİR?

Tarsus Yenice ‘de doğdu. İlkokula Yenice’de başladı. CHP’li bir yapıdan gelmesi nedeniyle memur olan babasının, sağ iktidarlar tarafından sürekli olarak tayininin çıkarılması nedeniyle, öğrenimini bölgenin değişik kentlerinde sürdürdü. İlkokulu Hatay-Reyhanlı’da, ortaokulu Kahramanmaraş’ta, lise eğitimini ise Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenim için girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nde üniversite öğrenci derneğinde yöneticilik yaptı. Ecevit Hükümeti’nin devrilip, 1.Milliyetçi Cephe Hükümetinin kurulmasıyla yoğunlaşan siyasi baskılar sonucunda öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1977-1978 yıllarında Ecevit’in yeniden hükümeti kurmasıyla öğrenimini bugünkü adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde sürdürdü ve buradan mezun oldu. Adana’daki üniversite yıllarında uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı, 10 gün komada kaldı. Ölümün kıyısından dönerek yaşamına ve mücadelesine devam etti. Ankara’da öğrenimini yarıda bırakıp Yenice’ye dönüşüyle birlikte Yenice Halk Evleri’nin kuruluşunda yönetici olarak görev aldı. Halk Evi’nin Yenice’nin yakın tarihinde önemli bir yeri vardır. Burada yapılan sosyal ve kültürel çalışmalar yenice gençliğinin siyasal dönüşümünün alt yapısını da hazırladı. Yenice Halk Evi tarım işçilerinin sorunlarına çözüm üretmekten yoksul halka her türlü yardımda bulunmaya kadar birçok alanda örnek çalışmalar yaptı. İmece usulü ile yapılan bu çalışmaların Alptekin Eser’in toplumcu kişiliğinin oluşumuna büyük katkısı oldu. eğitim hayatı sonunda öğretmenlik hakkını kazanan Alptekin Eser 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin kurulması ile daha bir kaotik hal alan ülke ortamında öğretmenlik yapma imkanı bulamadı. Hayatını kazanabilmek için ailesinden kalma imkanlarla ticaret hayatına atılan Alptekin Eser CHP Gençlik Kollarında çalışmaya başladı. Büyük amcası Yenice’de yıllarca CHP’nin ocak başkanlığını yapmış ve birkaç kez partinin belediye başkan adayı olmuştur. Babası da memuriyetten emekli olduktan sonra Tarsus CHP’de yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. CHP 1970’li yıllardaki efsane gençlik kollarında kardeşi de yönetici olarak aktif görevlerde bulunmuştur. 1980’de yapılan 12 Eylül Askeri Darbesi sonucu gözaltına alındı. 1983 yılında siyasi hayatın yeniden başlaması aşamasında Babası Necmettin Eser Halkçı Parti’nin kuruluşunda görev aldı ve yönetimde bulundu. Kendisi ise Erdal İnönü başkanlığında kurulan Sosyal Demokrat Halk Partisinde kurucu üye olarak görev aldı. 1984 yılında yapılan yerel seçimlerdeki siyasi mücadelede ailesinin birçok ferdiyle birlikte gözaltına alındı. Sodep-Halkçı parti birleşmesi ile oluşan SHP’de çalışmalarına devam etti. SHP’de Tarsus İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 1991 yılı genel seçimlerinde bu partiden milletvekili aday adayı oldu. Siyasi çalışmalarına SHP-CHP birleşmesi sonucunda CHP çatısı altında kesintisiz olarak devam etti. Eser, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, MERSİN İL BAŞKANLIĞI, OLAĞAN KONGRE, ALPTEKİN ESER, ÇARŞAF LİSTE İSTİYORUZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA