7 Ocak 2026 Çarşamba

13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı   19:25   ÜNIVERSITE DIZ ÇÖKMÜYOR: BOĞAZIÇI DIRENIŞI 6. YıLıNDA   18:55   CHP’DEN NET MESAJ: “GEÇIM YOKSA SEÇIM VAR, 2026 SANDıK YıLıDıR”   18:35   MERSIN’DE EMEKLILERDEN TARIHI ÇıKıŞ: “BU BIR EKONOMIK SOYKıRıMDıR”   17:35   TOROSLAR’DA YENI DÖNEM: 2026 MECLISINDEN VIZYONER KARARLAR   12:25   “BOŞ TENCERE ENFLASYONU: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”  
 
     
   

Arslanköy’ün Kurtuluş Mücadelesi Şiirlerle Anlatılacak


Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 16:55   Okunma : 1593

Toroslar Belediyesi, Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. yılı kutlama hazırlıklarına başladı.

Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birbirinden farklı birçok etkinliğin yer alacağı kutlama programında Arslanköy’ün Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması da düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ “26 ŞUBAT”

Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere tarih şuuru kazandırmak amacıyla düzenlenecek şiir yarışmasının başvuruları ise başlamış olup 26 Şubat 2020 Çarşamba günü mesai bitiminde son bulacak. Yarışmaya yaş sınırı olmadan herkes katılabilecek. 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköy’ün kurtuluş mücadelesinde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle herkesin vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan nasıl azim ve kararlılıkla savaştığı daşiirlerle gözler önüne serilecek.

BAŞKAN YILMAZ: ARSLANKÖY, ADINA YAKIŞIR BİR MÜCADELE VERMİŞTİR

 “Arslanköy Kurtuluş Savaşı’nda adına yakışır bir mücadele vermiştir” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Çukurova Bölgesinde ilk Kuvayi Milliye hareketi 1 Mart 1920 tarihinde Arslanköyümüzde başlayarak azim ve kararlılıkla bastırılmış ve bize bugünün gururunu yaşatmıştır” dedi.

 

“ŞİİR YARIŞMAMIZA BÜTÜN HALKIMIZIN KATILIMINI BEKLİYORUZ”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakın. Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözüne hatırlatma yapan Başkan Yılmaz, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla o zaman ki adı Efrenk olan kasabamız, düşman işgalinden tamamen temizlenmesinin ardından Arslanköy adını aldı. Arslanköylü halkımız adına yakışır bir şekilde savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Biz de verilen bu destansı mücadeleyi düzenleyeceğimiz şiir yarışmasıyla anmak istiyoruz. Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında düzenleyeceğimiz şiir yarışmamıza bütün halkımızın katılımını bekliyoruz. Zorlu şartlarda zafere ulaşan bu mücadelenin her zaman hatırımızda kalmasını ve tarih şuuru kazandırmak istiyoruz. Bu düşüncelerleUlu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye 250 TL’nin verileceği şiir yarışmasının katılım şartları ise şöyle;

•Yarışmaya isteyen herkes katılabilir.

•Elden teslim edilecek olan şiirler A4 kâğıdına yazılmış olacak.

•Şiirlerini elden teslim etmek isteyenler Toroslar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırabilirler.

•Elektronik ortamda teslim etmek isteyenler bilgi@toroslar-bld.gov.tr adresine e-mail yoluyla şiirlerini ulaştırabilirler.Aynı zamanda bilgi edinmek için; 0532 693 8803 numarasını arayabilirler.

 

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR , BELEDİYESİ, ATSIZ, AFŞİN , YILMAZ, ARSLANKÖY’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA