27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Ve MERSİNGİAD’dan İşbirliği


Yenişehir Belediyesi ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MERSİNGİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İşbirliği ile başarılı ancak ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilere iş insanları tarafından mentörlük sağlanacak.

 

Tarih : 13 Şubat 2020 Perşembe 18:14   Okunma : 2954

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MERSİNGİAD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İşbirliği ile başarılı ancak ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilere iş insanları tarafından mentörlük sağlanacak. Proje Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve gönüllülerden oluşan Yenişehir Belediyesi Alternatif Yaşam Gönüllüleri Düşler Akademisi tarafından yürütülecek.

Engellilere, yaşlılara, gençlere ve dezavantajlı gruplara alternatif bir yaşam sunmayı hedefleyerek kurulan ve alanında uzman gönüllülerden oluşan Yenişehir Belediyesi Alternatif Yaşam Gönüllüleri Düşler Akademisi, başarılı ancak maddi durumları yetersiz üniversite öğrencilerine de el uzatacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve MERSİNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile MERSİNGİAD tarafından belirlenen sektörlerde yetkin iş insanları ile öğrenciler bir araya getirilecek.

Öğrencilerin iş bulma şansı artacak

Öğrenciler eğitim aldıkları alanlarda deneyim kazanırken istihdam için fırsat yakalayacak. Proje süresince Düşler Akademisi tarafından tespit edilecek olan öğrenciler ile MERSİNGİAD tarafından belirlenecek iş İnsanları belli aralıklarla bir araya gelecek. Deneyim ve bilgi aktarımı üzerine temellendirilen iş birliği ile projede yer alacak üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra iş bulma şansını arttıracak.

Yenişehir Belediyesi istihdam için projeler üretmeye devam edecek

İmzalanan protokol ile hayata geçen proje hakkında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin üniversite öğrencilerine eğitim aldıkları alanlarda deneyim ve istihdam açısından bir fırsat olacağını belirtti. Üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak öğrencilere istihdam yaratmak için projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Özyiğit, Düşler Akademisi’nde yer alan gönüllülere de teşekkür etti.

MERSİNGİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol ise böyle bir girişimden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve gönüllüleri kutladığını belirterek MERSİNGİAD olarak projeye gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ALTERNATİF YAŞAM, GÖNÜLLÜLERİ, DÜŞLER AKADEMİSİ, MERSİNGİAD, ABDULLAH ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA