28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

MESKİ, Atıksu Arıtma Tesislerinde 84 Milyon Metreküp Atıksu Arıttı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz’in temizlenmesi için işlettiği atıksu arıtma tesisleri ile 1 Nisan-31 Aralık 2019 tarihleri arasında 84 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 15 Şubat 2020 Cumartesi 00:27   Okunma : 1479

MESKİ Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde en büyük sorunlardan biri olan evsel nitelikli atıksu kirliliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan atıksu yatırımları ile sadece Mersin’in değil Akdeniz Bölgesi’nin de kaderi değişiyor. MESKİ, Akdeniz sahillerinin temizlenmesi ve mavi bayraklı plajların sayısının artması için bünyesinde bulunan 12 atıksu arıtma tesisini başarılı bir şekilde işletiyor. 

Atıksu arıtma tesisi hamleleri sürüyor

İl genelinde vatandaşların atıksu kaynaklı çevre kirliliğinden etkilenmemesi için yeni tesis hamlesine devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Erdemli İlçesi Tömük-Arpaçbahşiş ortak atıksu arıtma tesisi, Tarsus İlçesi Günyurdu Mahallesi’nin atıksu şebeke ve paket atıksu arıtma tesisi projesiyle bölgenin kanalizasyon bertarafını sağlayacak. Ayrıca Silifke Atıksu Arıtma Tesisi rehabilite edilecek. Silifke İlçesi’nde yer alan Taşucu Mahallesi’nin kanalizasyon sorununu gidermek için döşenecek kanalizasyon hatları ile atıksuların terfi merkezleri vasıtasıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletimi sağlanarak, mahallenin kanalizasyon problemi çözülecek. Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi, Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi, Bozyazı İlçesi Tekeli-Tekmen Mahalleri Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Aydıncık İlçesi Atıksu Arıtma Tesisi, Çamlıyayla İlçesi Sebil Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi projeleri de hayata geçirilecek.

Atıksu arıtma tesislerinin kapasiteleri verimli hale getiriliyor

MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde işletilen tesisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da rutin şekilde denetleniyor. Mersin genelindeki atıksu arıtma tesisleri, 1 Nisan-31 Aralık 2019 tarihleri arasında 177 iç denetim numune sayısıyla denetimlerden tam not aldı. Tam kapasite ile çalıştırılan tesislerinin başarısı bir kez daha tescillendi.

“Mersin sahillerinde çevreci yatırımlara devam edeceğiz”

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin önemine değinerek, “Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Mersin bırakma gayreti içerisindeyiz. Akdeniz’in kirlilikten kurtarılması adına yoğun mesaimiz sürüyor. Altyapı anlamında yapmış olduğumuz yatırımlar ile gelecek nesilleri koruma altına alıyoruz. Evsel nitelikli atıksu kirliliğinin önüne geçerek, çocuklarımız için daha sağlıklı ve temiz bir gelecek inşa ediyoruz. Daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam temini adına çevreci yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER, ATIKSU ARITMA TESİSİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA