28 Aralık 2025 Pazar

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

CHP, Erdoğan’a 18 yıl önceki sözlerini hatırlattı: Nereden nereye


Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıl önce söylediği sözleri hatırlatarak "Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor.

 

Tarih : 21 Şubat 2020 Cuma 19:50   Okunma : 1876

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenledi.

Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl önce söylediği sözleri hatırlatarak "Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor. Bunları görmek için göz lazım. Damadın çokomelli beyanları bile artık milleti güldürmüyor" yorumunda bulundu.

Öztrak aynı zamanda İdlib'de yaşanan gelişmelere değinerek "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İdlib'de tam olarak ne yaşandığını bilmesi en doğal hakkı. Bunu Rus kaynaklarından değil devletimizden öğrenmek istiyoruz. Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi?" diye sordu.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

İDLİB

Liyakatin olmadığı yerde felaket olduğunu ifade etmiştik. Dün İdlib'den gelen şehit haberleri felaket zincirine eklenen yeni halka oldu. Hava saldırısını kim yaptı? Bu uçaklar kimin, nereden geldi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İdlib'de tam olarak ne yaşandığını bilmesi en doğal hakkı. Bunu Rus kaynaklarından değil devletimizden öğrenmek istiyoruz. Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi? Savaş ilan etmediysek neden bu kadar şehit haberi geliyor?

Askerlerimiz sahada kalkan mı yapılıyor? Hava hakimiyeti sağlanmadan askeri birliğin sahaya neden sürüldüğünü soruyoruz. Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz? Neden güvenlikleri düşünülmüyor?

Daha geçen yıl Rusya'dan S400leri almak için ABD'ye rest çekmedik mi? S400 alacağız diye F35lerden vazgeçmedik mi? Ekonomik yaptırım tehditlerine maruz kalmadık mı? Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Vatandaşın cebinden hem S400'ler için hem de F-35'ler için 4 milyar dolar çıktı. Şu an elimizde askerimizi koruyacak ne S400 ne F35 ne Patriotumuz var.

Tüm bu yaşadıklarımızın adı düpedüz beceriksizliktir. Akıl tutulmasıdır. Rusya'ya 2016'dan bu yana vermedik taviz bırakmadılar. Ruslar boruları bizim topraklara döşedi, indirimi Bulgarlara verdi. Akkuyu Nükleer Santrali ile ülkemizi Rusya'ya uzun yıllar bağımlı hale getirdiler. Rusya'ya pek çok alanda bağımlıyız.

Suriye'nin stratejik limanlarını Ruslar, petrolünü ABD'liler kapattı. Bize de 4 milyon Suriyeliye bakmak düştü.

 EKONOMİ

Vatandaşın pazardaki fiyatlarla ilgili neler dediğini bir duysunlar. Millet meydanlarda açız açız diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Artık sadece meydanlarda değil TBMM önünde, kendi grup toplantılarında bile bağırıyor millet. Erdoğan bu feryatlara aldırmıyor bile. 18 yıl önce içlendikleri sesleri şimdi duymaz oldular, milleti unuttular. Nereden nereye... Bu ülke çok kötü yönetildi, savruldu.

Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor. Bunları görmek için göz lazım. Damadın çokomelli beyanları bile artık milleti güldürmüyor. Kayınpeder damadın gazına gelip vatandaşın geleceğe güveni artıyor diyor, diğer taraftan bir öğretmenimiz hayatına son veriyor. Antalya'da bir işçimiz 26 bin liralık borcunu ödeyemediği için intihar ediyor. Ama saraya göre vatandaşın umudu artıyor.

Milyarlar harcadılar ama 18 yılda dönüp dolaşıp geldiğimiz yer yoksulluk yüzünden canına kıyan vatandaşlarımız. Beceriksizliklerini allayıp pullayıp başarı diye satmaya çalışıyorlar.

OSMAN KAVALA

Osman Kavala 840 gün uyduruk bir suçlamadan tutuklu kaldıktan sonra beraat edildi. Tahliye olduğu gün uyduruk bir suçlamadan tekrar tutuklandı. Özellikle AK Parti genel başkanının "manevra" açıklamasını yapması rejimin ucubeliğinin tüm dünyaya bir kez daha teşhiri oldu. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Beraat kararı veren hakimlere soruşturma açılması ise yargı bağımsızlığu açısından gerçekten bir felaket oldu. Bu anlayışla devletimiz çöldeki kabile devletleriyle aynı seviyeye indirilmiştir.

SORULAR

Ozan Ceyhun'un Avusturya Büyükelçiliği'ne atanması...

Açıkçası son dönemde Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi diplomatik kariyerine dayanarak Viyana gibi bir merkeze büyükelçi olarak atanıyor? Prag'a atanan Egemen Bağış'ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar.

3. Blok tartışması...

Blok sözü doğru değil, Türkiye'de ittifaklar var. Bunun bir kısmı açık ittifaklar bir kısmı milletimiz sandıkta meydana getiriyor. Dolayısıyla 3. blok falan bunlar hayal. Ya demokrasiden yana olacaksınız. 3,4,5. blok hayal ama Türkiye'de demokrasiden yana olanlar, hukuk devletinden yana olanlar hızla kuvvet kazanıyorlar.

Kim düğmeye bastı kim basmadı onu ben bilemem. Türkiye'nin tek bir kurtuluşu vardır o da demokrasidir, sandıktır.  Orada burada düğmeye basıp birtakım hayallerin peşine düşenler hüsrana uğrayacaktır. Düğmeye basılma demokrasiye karşı bir darbe girişimi olacağı iddiası Pelikan medyasında ortaya çıkan unsurlar. Demek ki iktidarda bu konuda bir bilgi var. Onlara düşen kutuplaştırma değil bunları ortaya çıkarmaktır.

Paylaş :
Etiketler :  CHP PARTİ SÖZCÜSÜ, FAİK ÖZTRAK, İDLİB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA