16 Kasım 2025 Pazar

19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR  
 
     
   

CHP, Erdoğan’a 18 yıl önceki sözlerini hatırlattı: Nereden nereye


Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 yıl önce söylediği sözleri hatırlatarak "Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor.

 

Tarih : 21 Şubat 2020 Cuma 19:50   Okunma : 1853

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenledi.

Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl önce söylediği sözleri hatırlatarak "Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor. Bunları görmek için göz lazım. Damadın çokomelli beyanları bile artık milleti güldürmüyor" yorumunda bulundu.

Öztrak aynı zamanda İdlib'de yaşanan gelişmelere değinerek "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İdlib'de tam olarak ne yaşandığını bilmesi en doğal hakkı. Bunu Rus kaynaklarından değil devletimizden öğrenmek istiyoruz. Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi?" diye sordu.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

İDLİB

Liyakatin olmadığı yerde felaket olduğunu ifade etmiştik. Dün İdlib'den gelen şehit haberleri felaket zincirine eklenen yeni halka oldu. Hava saldırısını kim yaptı? Bu uçaklar kimin, nereden geldi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İdlib'de tam olarak ne yaşandığını bilmesi en doğal hakkı. Bunu Rus kaynaklarından değil devletimizden öğrenmek istiyoruz. Orada şehit olan bizim askerlerimiz. Millet olarak gerçeği bilmek istiyoruz. Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti mi etmedi mi? Savaş ilan etmediysek neden bu kadar şehit haberi geliyor?

Askerlerimiz sahada kalkan mı yapılıyor? Hava hakimiyeti sağlanmadan askeri birliğin sahaya neden sürüldüğünü soruyoruz. Mehmetçiğimizin canı bu kadar mı ucuz? Neden güvenlikleri düşünülmüyor?

Daha geçen yıl Rusya'dan S400leri almak için ABD'ye rest çekmedik mi? S400 alacağız diye F35lerden vazgeçmedik mi? Ekonomik yaptırım tehditlerine maruz kalmadık mı? Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Vatandaşın cebinden hem S400'ler için hem de F-35'ler için 4 milyar dolar çıktı. Şu an elimizde askerimizi koruyacak ne S400 ne F35 ne Patriotumuz var.

Tüm bu yaşadıklarımızın adı düpedüz beceriksizliktir. Akıl tutulmasıdır. Rusya'ya 2016'dan bu yana vermedik taviz bırakmadılar. Ruslar boruları bizim topraklara döşedi, indirimi Bulgarlara verdi. Akkuyu Nükleer Santrali ile ülkemizi Rusya'ya uzun yıllar bağımlı hale getirdiler. Rusya'ya pek çok alanda bağımlıyız.

Suriye'nin stratejik limanlarını Ruslar, petrolünü ABD'liler kapattı. Bize de 4 milyon Suriyeliye bakmak düştü.

 EKONOMİ

Vatandaşın pazardaki fiyatlarla ilgili neler dediğini bir duysunlar. Millet meydanlarda açız açız diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Artık sadece meydanlarda değil TBMM önünde, kendi grup toplantılarında bile bağırıyor millet. Erdoğan bu feryatlara aldırmıyor bile. 18 yıl önce içlendikleri sesleri şimdi duymaz oldular, milleti unuttular. Nereden nereye... Bu ülke çok kötü yönetildi, savruldu.

Vatandaş evinin kirasını ödeyemiyor, yandım Allah diye bağırıyor diyordu Erdoğan 18 yıl önce. Millet artık direkt doğrudan kendini yakıyor. Bunları görmek için göz lazım. Damadın çokomelli beyanları bile artık milleti güldürmüyor. Kayınpeder damadın gazına gelip vatandaşın geleceğe güveni artıyor diyor, diğer taraftan bir öğretmenimiz hayatına son veriyor. Antalya'da bir işçimiz 26 bin liralık borcunu ödeyemediği için intihar ediyor. Ama saraya göre vatandaşın umudu artıyor.

Milyarlar harcadılar ama 18 yılda dönüp dolaşıp geldiğimiz yer yoksulluk yüzünden canına kıyan vatandaşlarımız. Beceriksizliklerini allayıp pullayıp başarı diye satmaya çalışıyorlar.

OSMAN KAVALA

Osman Kavala 840 gün uyduruk bir suçlamadan tutuklu kaldıktan sonra beraat edildi. Tahliye olduğu gün uyduruk bir suçlamadan tekrar tutuklandı. Özellikle AK Parti genel başkanının "manevra" açıklamasını yapması rejimin ucubeliğinin tüm dünyaya bir kez daha teşhiri oldu. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti; Beraat kararı veren hakimlere soruşturma açılması ise yargı bağımsızlığu açısından gerçekten bir felaket oldu. Bu anlayışla devletimiz çöldeki kabile devletleriyle aynı seviyeye indirilmiştir.

SORULAR

Ozan Ceyhun'un Avusturya Büyükelçiliği'ne atanması...

Açıkçası son dönemde Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar diplomasi mesleğini bir kariyer olmaktan çıkardı. Bu kişi hangi diplomatik kariyerine dayanarak Viyana gibi bir merkeze büyükelçi olarak atanıyor? Prag'a atanan Egemen Bağış'ın da yakın dostu olduğu söyleniyor. Orada canları sıkılmasın diye birbirlerine yakın olan yerlere gönderildiler herhalde. Tavla oynarlar.

3. Blok tartışması...

Blok sözü doğru değil, Türkiye'de ittifaklar var. Bunun bir kısmı açık ittifaklar bir kısmı milletimiz sandıkta meydana getiriyor. Dolayısıyla 3. blok falan bunlar hayal. Ya demokrasiden yana olacaksınız. 3,4,5. blok hayal ama Türkiye'de demokrasiden yana olanlar, hukuk devletinden yana olanlar hızla kuvvet kazanıyorlar.

Kim düğmeye bastı kim basmadı onu ben bilemem. Türkiye'nin tek bir kurtuluşu vardır o da demokrasidir, sandıktır.  Orada burada düğmeye basıp birtakım hayallerin peşine düşenler hüsrana uğrayacaktır. Düğmeye basılma demokrasiye karşı bir darbe girişimi olacağı iddiası Pelikan medyasında ortaya çıkan unsurlar. Demek ki iktidarda bu konuda bir bilgi var. Onlara düşen kutuplaştırma değil bunları ortaya çıkarmaktır.

Paylaş :
Etiketler :  CHP PARTİ SÖZCÜSÜ, FAİK ÖZTRAK, İDLİB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA