19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

“Eşitlik Mahallede Başlar!”


Mersin Kent Konseyi ve KA.DER işbirliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi desteği ile "Mersin Kadın Muhtarlar Kapasite Güçlendirme Eğitimi Programı” başlıklı eğitim kampı gerçekleşti.

 

Tarih : 26 Şubat 2020 Çarşamba 04:40   Okunma : 2423

Mersin Kent Konseyi ve KA.DER işbirliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi desteği ile "Mersin Kadın Muhtarlar Kapasite Güçlendirme Eğitimi Programı” başlıklı eğitim kampı gerçekleşti.

Gerçek demokrasinin oluşturulmasında en önemli basamaklarından biri olan muhtarlık kurumu, köy ve mahallelerden başlayarak kadınların yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarında temsil edilmesinin de en önemli adımı olarak tanımlanıyor. Tam bu noktada “Eşitlik Mahallede Başlar” diyen KA.DER, Mersin Kent Konseyi işbirliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteği ile "Mersin Kadın Muhtarlar Kapasite Güçlendirme Eğitimi Programı” düzenledi. 

Kadın temsiliyetinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Mersin Kent Konseyi toplantı salonunda 3 günlük programa katılan kadın muhtarlar, 8 saat teorik ve pratik uygulamalarla bilgi, beceri ve deneyimlerini arttırdılar.

21-22-23 Şubat’ta gerçekleştirilen programda, ilk gün Dr. Hatice Yeşildal “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, Prof. Dr. Müjde Ker Dinçer “Etkili İletişim Teknikleri'”, ikinci günde Doç. Dr. Ulaş Bayraktar “Yerel Siyaset ve Katılım'”, Prof. Dr. Erbay Arıkboğa “Muhtarlık Kurumunun İşleyişi ile Belediyeler ve Diğer Kurumlarla İlişkileri”, üçüncü günü ise Doç. Dr. Yasemin Hilmiye Özuğurlu  “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ve Örnek Uygulamalar” ve Dr. İsmail Güneş “Kadın Muhtarların Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu eğitimler verdi.

Kadınlar, Türkiye’ye özgün 1829 yılından itibaren bir yönetim modeli olarak var olan muhtarlık kurumunda, muhtar olma ve ihtiyar heyetlerine seçilme hakkını 26 Ekim 1933 tarihinde yapılan köy kanunu değişikliği ile kazandılar. Ancak, ne yazık ki halen temsiliyet noktasında oldukça düşük orana sahipler. Türkiye’deki 50.292 muhtardan 2014 seçim sonuçlarına göre sadece 674’ü kadın iken, 2019 Yerel Seçimlerinde %58,95 oranında artarak bu sayı 1071’e çıktı. Artış umut verici olsa da, %2,14’e denk düşen bu oran eşit temsilden çok uzak.

Türkiye genelinde, yine 2014-2019 döneminde toplam 73 ilde kadın muhtar bulunurken, 2019-2023 döneminde bu il sayısı 77 ‘e yükseldi. Mersin ise, kadın muhtar sayısı bakımından 21 muhtar ile 9. sırada.

Paylaş :
Etiketler :  KADER, EŞİTLİK MAHALLEDE BAŞLAR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA