16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

Akdenizli Kursiyer Kadınlara 8 Mart Sürprizi


Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Bekirde Mahalle Evinde, okuma-yazma ve çeyiz hazırlama kursu gören kadınlara; ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla sürpriz bir etkinlik düzenlendi.

 

Tarih : 6 Mart 2020 Cuma 09:12   Okunma : 2333

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan mahalle evleri ve sanat atölyelerinde; resim, heykel, tiyatro, seramik, mozaik, dikiş-nakış, takı tasarım, el sanatları, giyim, ahşap boyama gibi farklı birçok alanda kurs ve eğitimler, yüzlerce kadının katılımı ve yoğun ilgi altında devam ediyor.

Kurs ve eğitimlere katılan kadınlara, İş-Kur desteğiyle günlük 30 lira ücret de ödenirken, kursiyer kadınlar, bu sayede hem mesleki ve beceri eğitimleri alıp yeni şeyler öğrenirken, hem de aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Kurslara katılıp birbirinden güzel el emeği ve göz nuru eserler oluşturan kadınlara, ürünlerini hem beğeniye sunabilmeleri hem de satış yaparak aile ekonomilerine gelir elde edebilmeleri amacıyla belediye tarafından sergiler de düzenleniyor.

Bekirde Mahalle evinde 8 Mart etkinliği

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak’ın da katıldığı sürpriz etkinlikte, Bekirde Mahalle Evi’nde; okuma-yazma ve çeyiz hazırlama kurslarına katılan 66 kadına ve kurs öğretmenlerine hediyeler verildi. Sınıfları dolaşarak kadınlarla sohbet eden Behiye Gültak, kreş sınıfını da ziyaret ederek miniklerle buluştu. Kadının, toplum içinde çok önemli yerlere gelebilmesinin önemine değinen Behiye Gültak; kadınlara yönelik mesleki beceri ve eğitim kurslarını önemsediğini söyledi.

Kursiyer kadınlardan, Başkan Gültak’a teşekkür

Duygularını paylaşan kursiyer kadınlar ise; özellikle okuma-yazma kursu sayesinde hayatlarının çok değiştiğini ifade ettiler. Okuma ve yazma öğrendikten sonra kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını dile getiren kadınlar, artık toplum içinde çok daha rahat hareket edebildiklerini, resmi kurumlardaki işlerini kolaylıkla yapabildiklerini söylediler. Kendilerine bu imkânı sunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi’nden gelen kurs öğretmenlerine de teşekkür eden Akdenizli kursiyer kadınlar; ardından hep birlikte, “Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek, Güçlü Akdeniz” diye haykırdılar.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA