24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Muhtarlar Şiddete Uğrayan Kadınlara İlk Desteği Verebilecek


Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen eğitim çalışmasına, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve muhtarlar katıldı.

 

Tarih : 8 Mart 2020 Pazar 03:14   Okunma : 6090

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner ile merkezi üyesi Av. Serap Angay ve Av. Battal Gazi İnci’nin sunumuyla gerçekleşen eğitimin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 21. yüzyılda hala zencilerle beyazların mücadelesi gibi, kadın ve erkek mücadelesinin gündemimizde yerini koruduğunu belirterek, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını söyledi. Kadına yaklaşımlardaki en büyük sıkıntının bir tanesinin kadının meta, mal olarak görülmesi olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamaması, kadının ailede dahi ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi, kadının toplumdaki rolünü küçümsemektedir. Kadının rolünü 21. yüzyılda yüceltmek gerekiyor. Kadınların her alanda aktif bir şekilde varlığını sürdürmesi gerekiyor. 21. yüzyılın egemen güçleri, kadınların uyanışından korkuyorlar. Erkekler güçlerini kimseyle paylaşmak istemiyorlar. Güçlerini Kendi cinsleriyle paylaşmadıkları gibi, kadını da en büyük tehlike olarak görüyorlar. Çünkü bir işe kadın eli değdiği zaman çok daha farklı, başarılı sonuçlar elde ediliyor” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ KADININ HAYATINA DOKUNUP, ONU İYİLEŞTİRMEK”

Muhtarların yerelin en önemli temsilcisi olduğunu ifade eden Baro BaşkanıYeşilboğaz, “Muhtarlar bizim elimiz, kolumuz, gözümüz.Muhtarların kendi mahallerinde kadınlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapmaları, kendilerine gelen sorunları adli makamlara nasıl intikal ettireceklerini veya hangi hukuki mecralarda çözüme kavuşturacaklarını bilip mağdura doğru yönlendirme yapabilmeleri için gerçekleştirdiğimiz bu bilinçlendirme çalışmasından edineceğiniz bilgilerle, bir kadının hayatına dokunup onu iyileştirebilirsek o dahi bizi çok mutlu edecektir. Kadın, barışın, eşitliğin en büyük emekçisidir. Bu nedenle, kadını yüceltebilecek bütün projelerde Mersin Barosu olarak yer almaya devam edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Bu mücadelede her birinizin ne kadar çok emeği olursa, başarıya o kadar hızlı ulaşabiliriz. Bu etkinliğin gerçekleşmesine emek veren Kadın Hakları Merkezimize ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu Şerife ise konuşmasında, “Bilginin değerinin farkındayım ve Mersin Barosuna her geldiğimde buradan daha donanımlı gidiyorum. Bu bilgileri önümüzdeki süreçte daha geniş kitlelere aktarıp, her geçen gün çok daha iyi olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

GÜNER: “SEYRETMEKLE OLMUYOR”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner ise bu çalışmada muhtarları neden seçtiklerini anlatarak, “Biz her eve ulaşamıyoruz. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, dar alanda yaptığımız çalışmalar şiddetin önlenmesi konusunda yeterli değil. Muhtarlar kendi mahallerinde şiddete uğrayan kadınlara çok daha yakın. Şiddete uğrayan bir kadın ilk olarak fikir danışacağı yer, mahallenin muhtarıdır. Ya da bir muhtar, hangi evde şiddetin olduğunu biliyorsa, ilk basamak olarak bizlerden önce yol gösteren olabilir. Bu çalışma bizim açımızdan çok önemli. Bir yardımla, doğru yere yönlendirmeyle, belki bir hayat kurtarabilirsiniz. Şiddet mağduru kadınların yaşamlarına, olumlu bir şekilde dokunmuş olursunuz. Hepimizin ortak sorunu olan şiddetin önlenmesi ile ilgili toplumsal bir görevimiz var. Burada sizlerin de sorumluluğunuz var. Bu sorunun çözümünde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Sadece seyretmekle olmuyor. Ülkemizde gerek bizim taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar, gerekse yasal mevzuatımız, kadına şiddetin önlenmesi konusunda düzenlemeler yapmış ama çok kişi birçok kanunu bilmediği gibi, haklarını da bilmiyor. Kişi hak ihlaline uğradığında hakkını nasıl arayacağını da bilmiyor. Mahkemeye nasıl başvuracak? Ücretsiz avukat temin edebilir mi? Bu tür sorular, sizlerin de cevaplandırması gereken sorulardır. Siz bu konularda bilgi sahibi olursanız, size gelecek mağdur kişiyi bilgilendirmeniz daha kolay olacaktır. Bu yüzden bizler bu çalışmayı önemsedik” ifadesini kullandı.

Eğitim çalışmasında Mersin Barosu tarafından hazırlanan, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili yasal mevzuatların bulunduğu kitapçık verildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOGAZ, KADIN HAKLARI MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA