29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir Meclisi Mart Ayı Birinci Birleşimi Toplandı


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı.

 

Tarih : 10 Mart 2020 Salı 10:32   Okunma : 1104

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Toplantıdaİller Bankası’ndan veya ticari bankalardan 250 milyon TL borçlanma yapılması için kendisinin yetkilendirilmesi ile ilgili konuşan Seçer, “Bugün bunu ivedi getirmemin temel sebebi son anda gelişen bir olayla ilgili. İvedi bir piyasa borçları ya da zorunlu ödemelerle ilgili bir talebimiz değil bu. Biriken SGK ve Maliye borçları var ve bize yüksek faiz yazıyor. Bizim bu krediyi isteme nedenimiz SGK ve Maliye borçlarından bir an önce kurtulmak. Bir taraftan bankaya borçlanacağım, devlete ödeyeceğim. Devlete yüksek faiz ödüyorum ondan kurtulacağım, bir yandan da devlet benden gelir elde etmiş olacak. Ben bu parayı bankalardan daha ucuz maliyetli bulabilirim” dedi.

Meclis’te ayrıca Balıkçı Barınağı’nın tahliyesi ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Başkan Seçer, alanın Büyükşehir Belediyesi’ne değil, Milli Emlak’a ait olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne uzun süreli tahsisi olursa çok güzel projeler yapabileceklerini ifade etti. Seçer, “Balıkçı Barınağı’nın 2017’de Milli Emlak’tan tahsisini istemişiz. Sayın bakanın, siyasetçilerin takip ettiği, bize tahsisi ile ilgili bir konu, bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Oradaki balıkçı esnafımızın, amatör balıkçıların mağduriyet yaşamasını istemem. Tekne lokantalar var, birçok insan oradan ekmeğini çıkarıyor. Yeniden gözden geçirelim. Bize tahsisi olursa fiziki koşulları çok güzel olan farklı yatırım yapabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantısı’nda SGK ve Maliye borçlarının ödenebilmesi için 250 milyon TL borçlanma yapılabilmesi amacıyla Başkan Seçer’e yetki verilmesinin yanı sıraBalıkçı Barınağı’nın tahliye kararından yapılacak festivallere verilecek desteklere kadar birçok konu görüşüldü.

Meclis toplantısında, idareden gelen 24 teklif, komisyonlardan gelen 9 rapor ve gündem dışı 6 madde olmak üzere toplam 39 madde görüşüldü. Meclisin en önemli maddelerinden birini Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan veya ticari bankalardan 250 milyon TL borçlanma yapılabilmesi için Başkan Seçer’eyetki verilmesiyle ilgili madde oluşturdu.

“Bizim bu krediyi isteme nedenimiz birikenSGK ve maliye borçlarını ödemek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı çerçevesinde devam eden yatırımların tamamlanması ve yeni yatırımların yapılması için yeni borçlanmaya gidilmesine ihtiyaç duyulmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesinde iç borçlanma yapabilmesi için faiz hariç 250 milyon TL borçlanma yapabilme yetkisi 29.11.2019’da kabul edilmişti. Bu kapsamda İllerBankası veya ticari bankalardan faiz hariç 250 milyon TL borçlanma yapılmasıylailgili teklif Meclis üyelerine sunuldu. Başkan Seçer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bütçe denkliği için borçlanma miktarı var; 250 milyon TL. Bugün bunu ivedi getirmemin temel sebebi son anda gelişen bir olayla ilgili. Arkadaşlarımız komisyonlarda değerlendirecek. İvedi bir piyasa borçları ya da zorunlu ödemelerle ilgili bir talebimiz değil bu. Biriken SGK ve Maliye borçları var ve bize yüksek faiz yazıyor. Şu anda faizlerde son derece düşük. Daha önce niyet ettim ama yeni yıl girer girmez böyle bir şeye kalkışmanın doğru olmadığını düşündüm. Geçtiğimiz yılsonunda yaklaşık biriken 40 milyon lira borcun 20 milyon civarını tek celsede ödeme yaptık. Vergi borçlarından biriken 14 milyon borcun da yarısını tek celsede ödedik. 27 milyon liralık ödeme yaptık, faizler yüksek olduğu için. O dönemde biliyorsunuz sizlerin de desteği ile aldığımız borçlanmayı Aralık ayında kullandık.  Ekim’de aldık ama Aralık’ta kullandık. İyi oldu, faizler bir hayli gerilemişti. Ancak şimdi bu komisyonlarda görüşülsün. Bizim bunu isteme nedenimiz SGK ve Maliye borçlarından bir an önce kurtulmak. Bir taraftan bankaya borçlanacağım devlete ödeyeceğim. Devlete yüksek faiz ödüyorum ondan kurtulacağım, bir yandan da devlet benden gelir elde etmiş olacak. Ben bu parayı bankalardan daha ucuz maliyetli bulabilirim.Şu anda ihtiyaç mukabilinde kullanacağız. Bu borcun tamamını yasal olarak kullanamayız. Bir önceki yılın gelir bütçesinin yeniden değerleme oranından elde ettiğimiz rakamın yüzde 10’unu kullanabiliriz, hepsini kullanma anlamına gelmiyor. Bunu almaktaki amacımız yüksek ödenen faizi düşürme.”

Konuşmaların ardından madde ilgili komisyonlara havale edildi.

“Balıkçı Barınağı bize tahsis edilirse çok güzel yatırımlar yapabiliriz”

Balıkçı Barınağı ile ilgili tahliye kararı konusunda Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Seçer, “Balıkçı Barınağı’nın 2017’de Milli Emlak’tan tahsisini istemişiz. Sayın bakanın, siyasetçilerin takip ettiği, bize tahsisi ile ilgili bir konu, bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Bize ait bir yer değil ama temizliği, güvenliği vs. sorumluluk alanı olmadan yapıyoruz. Tabiri caizse davul başkasının kucağında, tokmak bizim elimizde. Yaptığımız işin de kıymeti yok. Biliyorsunuz daha önce Taşucu limanında da aynı konu oldu. Bize tahsisi kısa süreli yapıldı. ‘Uzun süreli yapın, güzel projeler yapalım’ dedik ama maalesef bu konuda bize yardımcı olan olmadı. Balıkçı Barınağı konusunu Plan Bütçe Komisyonu üyesi arkadaşlar bana aksettirdiler, görüştük. Şu anda komisyonda bekliyor. Oradaki balıkçı esnafımızın, amatör balıkçıların mağduriyet yaşamasını istemem. Tekne lokantalar var, birçok insan oradan ekmeğini çıkarıyor. Yeniden gözden geçirelim. Bize tahsisi olursa fiziki koşulları çok güzel olan farklı yatırım yapabiliriz” dedi.

Seçer’den ilçe belediye başkanlarına çağrı

Başkan Seçer, Meclis’te ilçe belediye başkanlarına bir de çağrıda bulundu. Kırsal mahallelerde ihtiyaç duyulan köprülerle ilgili konuşan Başkan Seçer, “Taleplerinizi dile getirin, hemen yapalım” dedi.Seçer,Yakaköy’de selden sonra yıkılan köprü ve HebilliMahallesi’nde ihtiyaç olan köprü ile ilgili anında çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Bizden talep ettiniz. Arkadaşlarım derhal yerine getirildi ve yapımı bitirildi. Yalnızca Akdeniz bölgesi değil diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızın bizden talepleri olursa önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalara koyalım, dosyalara ekleyelim. Muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın talepleri olur eğer bizleri uyarırsanız onları da önceleriz. Bizim programımızda var ama öncelikli olanlar konusunda lütfen bu talepleri bize bildirin” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Gilindire Mağarası için servis otobüsü hibe etti

Aydıncık’ta bulunanve önemli bir doğa harikası olan Gilindire Mağarası’na ziyaretçilerin daha rahat ulaşım sağlayabilmesi amacıyla bir otobüsün Aydıncık Belediye Başkanlığı’na hibe edilmesi ilgili madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, tahsis edilen otobüs için Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Seçer konuyla ilgili, “Sayın FeratBaşkan bana toplantıdan önce ricada bulundu. Biz tahsis diye düşünüyorduk ama hibe edilmesinde bence sakınca yok.Bizim tarafımızdan otobüs için gerekli düzenlemeler yapıldı. Aydıncık’ta herkesin görmesini istiyorum. Özellikle gençlerin. Çok muazzam bir yer. Geçtiğimiz günlerde orada rekor denemesi gerçekleştirildi. Çok güzel bir yer görmenizi istiyorum. Oraya servis yapacak şirin bir otobüsü hibe edeceğiz”dedi.

23 Nisan’da Çocuk Korosu konser verecek

TBMM'nin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında; 23 Nisan 2020 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda Geniş Katılımlı Çocuk Korosu konserinin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü işbirliğinde yapılabilmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi adına protokol imza yetkisinin Başkan Seçer’everilmesi ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

AKOB’un‘Öğrenci Oda Müziği Yarışması’desteklenecek

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ileAkdeniz Opera Bale Kulübü’nün (AKOB) yapacağı “Öğrenci Oda Müziği Yarışması”nda kullanılmak üzere 17 bin 700 TL nakdi yardımın verilebilmesi ile ilgili teklifde Meclis’te görüşülen konuların arasındaydı.Maddenin ilgili komisyonlara gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’den 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne 500 bin TL maddi destek

Mersin’in önemli festivalleri arasında yer alan ve her günü müzik dolu geçen 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından 500 bin TL maddi destek verilmesi ile ilgili teklif, Meclis üyelerince oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.

Şehitlerin isimleri Mersin’de yaşatılmaya devam ediyor

Akdeniz Belediyesi’nin 03.12.2019 tarih ve 132133 sayılı Meclis kararı alarak talep ettiği ve Bakanlıkça da uygun bulunan Şehit UzmanÇavuş Mustafa Korkmaz’ın isminin Mesudiye Mahallesi 5112 Sokak’a, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin’in isminin ise Yeni Mahalle 5319 Sokak’a verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Gençlik ve Spor Kulübü’ne maddi destek komisyona gönderildi

Gündem dışı olarak görüşülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 2020 yılında 500 bin TL maddi destek yapılması ile ilgili konugörüşülerek ilgilikomisyona sevk edildi

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER, MART AYI BİRİNCİ BİRLEŞİM TOPLANTISI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA