28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir, Gençleri Sosyal Etkinliklerle Kaynaştırıyor


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke ve Aydıncık şubelerindeki öğrenci ve velilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlendi.

 

Tarih : 11 Mart 2020 Çarşamba 15:16   Okunma : 1015

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin merkezle birlikte 8 noktada hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde Haziran ayında yapılacak üniversite sınavına hazırlanan gençlere nitelikli bir eğitim verilirken, çeşitli aktivitelerle de sosyalleşmeleri sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinin merkez şubesinde öğrenim gören öğrencilere Kongre ve Sergi Sarayı’nda sinema etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, 2008 yılında vizyona giren ve Sarıkamış Harekatı’nın anlatıldığı “120” filmi izletildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke ve Aydıncık şubelerindeki öğrenci ve velilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlendi.

FİLMDE, 120 KAHRAMAN VANLI ÇOCUĞUN HİKAYESİ ANLATILIYOR

Özhan Eren’in senaryosunu yazdığı ve Murat Saraçoğlu’yla birlikte yönettiği “120” filminde, Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde Osmanlı ve Rus orduları arasında geçen muharebenin en önemli dönüm noktası olan Sarıkamış Harekatı’nın yaşandığı yıllarda Rus güçlerine karşı savaşan ve cephanesi tükenen sınır birliğine cephane götürmek üzere gönüllü olan 12-17 yaşlarındaki 120 Vanlı çocuğun dönüş yolunda tipiye yakalanıp, 98’inin donarak şehit oluşunun acı öyküsü anlatılıyor

AMAÇ, GENÇLER ARASINDAKİ YAKINLIĞI VE SEVGİ BAĞINI GÜÇLENDİRMEK

Film gösterimi öncesi konuşan edebiyat öğretmeni Tuğrul Kürekçi, bu tarz etkinliklerle gençler arasındaki kaynaşmayı ve sevgi bağını güçlendirmek istediklerini belirterek, “Bu sosyal faaliyetin amacı; birbirimize karşı duyduğumuz sevgiyi ve yakınlığı artırmak. Çünkü sevginin, saygının ve yakınlığın olduğu her yerde her şeyin en güzeli olur. Biz de kursumuzda eğitimin en güzeli olsun istiyoruz. Bunun birinci koşulu da birbirimizi tanımamızı ve sevmemizi sağlamaktır. Bu tarz sosyal faaliyetler bu yüzden çok önemli. Bugün de konumuza ve eğitime uygun bir film seçtik. “120” isimli filmi izleyeceğiz. Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde yaşananları anlatıyor” diye konuştu.

“BELEDİYENİN KURS MERKEZİNE GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Merkez şube öğrencilerinden Buse Naz Erken, öğrencilerin derslerin yanı sıra düzenlenen etkinliklerle sosyalleştiklerini belirterek, “Kurs merkezinde dersler harika bir şekilde ilerliyor, hocalarımız oldukça ilgili ve sürekli sınava yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca sinema, tiyatro ve daha birçok etkinliğe katılıyoruz. Şu anda da tarihi anlatan “120” filmini izlemeye geldik. Belediyenin kurs merkezi çok güzel, ben çok heyecanlanıyorum. Çünkü sınav stresi bizi mahvederken bu etkinlikler o kadar iyi geliyor ki. Hem sosyalleşiyoruz hem de derslerimize yöneliyoruz. Belediyenin kurs merkezine geldiğim için çok mutluyum. Çünkü daha önce özel dershaneye gitmiş birisi olarak bu kadar imkanın içinde bulunamadım. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum, gençlere yönelik harika şeyler yapıyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE VELİLER İÇİN SEMİNER DÜZENLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke ve Aydıncık şubelerindeki öğrenci ve velilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin oyuncuları tarafından tiyatro oyunu sahnelendi. Seminer, Eğitim Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapan psikolog Mustafa Tepretmez tarafından verildi.

Kurs merkezlerinin hizmetlerinden memnuniyet duyduklarını, çocuklarının özgüvenlerinin ve mutluluklarının artmasından dolayı da huzurlu olduklarını belirten veliler, ev ziyaretlerde bulunularak, kendileriyle yakından ilgilendikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI” KONULU EĞİTİM SEMİNERLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu eğitim seminerleri devam ediyor. Yenişehir’deki 12 ilköğretim okulunun yöneticileri ve velilerine yönelik yapılan eğitim semineri, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Seminerde, siber güvenlik ve sosyal medya uzmanı Cüneyt Üre “Bilinçli Teknoloji Kullanımı”, psikolog Mustafa Tepretmez ise “Sosyal Medya ve Oyun Bağımlılığı” konularında bilgiler verildi.

Ayrıca, seminerden sonra Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan ile müzik grubu öğrencileri mini bir konser verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA