28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Emekli Evi’nden Türk Sanat Müziği Nağmeleri Yükseliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “Türk Sanat Müziği” kursu veriliyor.

 

Tarih : 11 Mart 2020 Çarşamba 15:33   Okunma : 883

Mersin Büyükşehir Belediyesi İkinci Bahar Emekli Evi’nde sanatsal etkinlikler devam ediyor. Emeklilerin güzel vakit geçirmek ve sosyalleşmek amacıyla geldikleri ve ikinci evleri olarak gördükleri Emekli Evi’nde verilen çeşitli kurslar sayesinde üyeler kaliteli vakit geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın işbirliği ile İkinci Bahar Emekli Evi üyelerine “Türk Sanat Müziği” kursu veriliyor. Emeklilerin büyük ilgi gösterdiği kursu Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği sanatçısı Zeynep Özel Gündüz veriyor. 30 kişiden oluşan koroya 2 keman, viyola, klarnet, ritim ve ud sazları eşlik ediyor.

EMEKLİLER TSM KURSU BİTİMİNDE KONSER VERECEK

Her Perşembe 14:00-16:00 saatleri arasında öğrendikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle keyifli dakikalar geçiren emeklilerden 2 saat boyunca nağmeler yükseliyor. 30 Ocak’ta eğitime başlayan emekliler Mayıs ayı içinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.

GÜZİN TURGUT: “KENDİMİZİ UNUTUYORUZ BURADA, GENÇLEŞİYORUZ”

Emekli Evi’nde geçirdiği zamandan dolayı çok mutlu olduğunu, bütün etkinliklere katıldığını ifade eden Güzin Turgut, “Çok seviyorum burayı. Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Çok güzel vakit geçiriyoruz. Bizim için hazırladığı şeyler çok güzel, çok mutluyuz. Kendimizi unutuyoruz burada, gençleşiyoruz. Şimdi Türk Sanat Müziği koromuz var, ona da çok severek katılıyoruz. Bu hafta dördüncü haftamız, konser vereceğiz. Solist olarak da söyleyeceğiz, sesim de güzel, çok mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMEKLİ EVİ ÜYELERİNDEN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR

Bir derneğin başkanlığını yapan ve çevre derneklerinde de aktif rol alan emekli üye Rabia Işık, hem boş zamanlarında dinlenmek, hem çevre edinmek, hem de gündeme dair diğer üyelerle sohbet etmek amacıyla Emekli Evi’ne üye olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Telefonuma bir mesaj geldi. ‘Türk Sanat Müziği’ ve ‘El İşi’ kursuna dair. El işinden ziyade Türk Sanat Müziği’ne meylim var. İlgimi çekti, hocalar güzel, katılımcılar güzel. Böyle bir fırsatı bize verdikleri için öncelikle Büyükşehir Belediyemiz’in Başkanı Vahap Seçer Beyefendiye ve bunda emeği geçen tüm yetkililere, ilgililere ayrı ayrı teşekkür ederim. İçimizi rahatlatacak, negatif düşünceleri kafamızdan atacağız. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Gerçekten çok memnun kaldım. Daim olur inşallah.”

EMEKLİLER KORO ÇALIŞMASINA NEŞE İÇİNDE KATILIYOR

Emekli Evi’nde Türk Sanat Müziği kursu açılmasından çok memnun olduğunu söyleyen  emekli öğretmen Haşim Kalender, “Burada çalışan bütün insanlar çaycısından yöneticisine kadar herkes bizim bir arkadaşımız, kardeşimiz, oğlumuz, kızımız gibi oldu. Biz burada yabancı bir yerde gibi değil kendi evimizde gibi oturur, kalkar onlarla konuşuruz. Ben normalde birkaç koroya daha gidiyorum ama daha önce hiç koroya gitmeyip de burada ilk defa katılan arkadaşlarım haftada bir gün 2 saatini daha güzel değerlendiriyorlar. Bundan dolayı da bu katkıyı yapanlara, bize emek harcayanlara teşekkür ediyorum. Ekip de çok güzel, hizmetler çok güzel bir şikayetimiz yok, teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA