18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

Chp Koronavirüs İzleme Komitesi Kurdu


CHP, Türkiye’de yayılan koronavirüsü salgını nedeniyle 16 doktor, 5 eczacı, bir diş hekimi milletvekilinin yer aldığı Koronavirüs İzleme Komitesi kurdu.

 

Tarih : 14 Mart 2020 Cumartesi 11:09   Okunma : 976

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi’ni kurdu. Komitede, 16 doktor, 5 eczacı, 1 diş hekimi milletvekiliyle birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’nde görev yapan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Meclis Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekilleri yer alıyor.

 İlk toplantısını 11 Mart Çarşamba günü Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında gerçekleştiren komitenin sekreteryasını Aykut Erdoğdu, Selin Sayek Böke ve Tekin Bingöl yürütecek.

Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsünü küresel bir salgın hastalık olarak tanımlaması üzerine Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu otoritelerince alınan tedbirlerin ve yapılan müdahalelerin izlenmesi, konuya bilimsel yaklaşım başta olmak üzere kamuoyunun doğru, şeffaf ve hızlı bilgilendirilmesinin takip edilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Komite, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizdeki siyasi kutuplaşma göz önüne alındığında doğru bilgilendirilme ve krizin doğru yönetimi noktasında ortaya çıkabilecek endişeler ile bazı tedbir ve yaklaşımların kategorik olarak reddedilmesi gibi yaklaşımların önüne geçilmesi gerektiği açıktır. Konunun ciddiye alınması ile panik yaratılması arasında ince bir çizgi bulunmaktadır. Bu konuda bilimsel tedbirler alınmalı, hızlı, şeffaf ve doğru bir iletişim kurulmalı, süreç siyasallaştırılmamalıdır. Komitenin ilk toplantısında, komitenin düzenli aralıklarla toplanması, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile iletişimi sürdürmesi, Bilim Kurulu’nun aldığı kararların hızlı ve doğru biçimde hayata geçirilmesini takip etmesi, dünyadaki iyi ve kötü örnekler ile salgının diğer ülkelerdeki seyrini takip etmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda salgının önlenmesi amacıyla vatandaşların ihtiyaç duyacağı malzemelerin üretimi ve tedariği ile krizden fırsatı dönüştürme arayışları konusunda kamu otoritelerinin aktif rol oynaması gerektiği vurgulanmıştır.

İKİNCİ TOPLANTI 17 MART’TA

Partimizce yönetilen 11 büyükşehir belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerde hastalığın yayılmasının önlenmesi için gerekli hijyenik tedbirlerin alınması noktasında iş birliği yapılması kararı alınan toplantıda, partimizce yönetilen belediyelere gelen turist sayısının da yüksekliği göz önüne alındığı yerel yönetimlerin salgının yayılmasını önlemede üzerine düşecek görevleri yerine getirmesi kararı alınmıştır. Ayrıca Merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasında sıkı bir koordinasyon sağlanmalı, yerel yönetimlerin illerinde salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla alacakları tedbirlerin finansmanı amacıyla merkezi yönetim bütçesinden hızla kaynak aktarılması önerilmiştir.

Komite, Sayın Genel Başkanımız ve partimiz adına açıklama yapacak, kişileri düzenli olarak bilgilendirme, kamuoyunda panik yaratacak söylemden uzak durma, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkilileriyle iletişim kanallarını açık tutma kararı almıştır. Komitede üyelerin uzmanlık alanlarına göre görev dağılımı yapılmış olup, Komitenin ikinci toplantısı 17 Mart Salı günü gerçekleştirilecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP KORONAVİRÜS İZLEME KOMİTESİ KURDU, DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ, SAĞLIK BAKANLIĞI, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA