19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

CHP Mersin Kadın Kollarında Gülşah Yıldırım Genç Dönemi


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Kadın Kolları İl Kongresi gerçekleşti. Tek aday olarak çıkan Gülşah Yıldırım Genç, 203 oy alarak CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı seçildi.

 

Tarih : 14 Mart 2020 Cumartesi 19:03   Okunma : 3749

"GENÇLİĞİ OLMAYANIN GELECEĞİ DE OLMAZ"

Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren önceki dönem CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, "Buraya ilçe kadın kolu başkanlarımızla el ele geldik. Az sonra görevim burada sona erecek, yeniden aday olmayacağım. Herkesin söylediği, geçmişi olmayanın geleceği olamaz noktasında gençliği olmayanın da geleceği olamaz dediği noktada 12 ilçemizde ilçe kadın kolları başkanı seçimimizi büyük bir özveri ile gerçekleştirdik ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak yeni kadroları belirledik. Bu sadece bir bayrak taşımadır. Bizler bayrağı gençlere vereceğiz ki denizlerin davası yerde kalmasın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin davası yerde kalmasın. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması yolunda halka hizmet etmek için burada bu koltuklarda kimin oturduğunu hiçbir önemi yok, burada oturan insanların ne için oturduğunu bir önemi var. Ben inanıyorum ki benden sonra seçilen arkadaşım sevgili Gülşah Yıldırım Genç burada bu koltukta ne için oturduğunun bilinci içerisinde tüm Mersin'i birleştirecek, Mersin'i bir araya getirecek ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için ilçe başkanlarıyla, örgüt üyeleri ile uyum içerisinde çalışacak. Şimdiden yolun açık olsun sevgili başkanım, hepinize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"CHP HER ZAMAN KADINLARIN TOPLUMDAKİ KONUMUNUN EŞİTLENMESİNİ İLKE EDİNMİŞTİR"

Kongrede konuşma gerçekleştiren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Bağımsız, demokratik ve laik bir cumhuriyet mücadelesinde her zaman en ön safta yürüyen, en zor koşullarda bile hak, hukuk, adalet diyerek yollara düşen siz değerli partili kadınları saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet devrimlerinin en önemlilerinden biri kadının toplumun eşit bireyi olarak tanınmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi her zaman kadınların toplumdaki konumunun eşitlenmesini ilke edinmiştir. Yaşamın her alanında kadınların olması için Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve cesur kadınlarının imzası vardır." şeklinde konuşan Adil Aktay, Medeni hukuktan seçme ve seçilme hakkına kadar pek çok alanda kadını eşit kabul eden düzenlemeleri dünyanın birçok ülkesinden en önce hayata geçiren Türkiye'nin bugün kadın hakları alanında kabul edilemez bir durumda olduğunu dile getirerek, "Küresel cinsiyet eşitliği sıralamasında 153 ülke içersinde 130. sıradayız. Bir yılda yarım milyonu aşkın kadın çalışma alanının dışına düşürülmüştür. Neredeyse her gün bir kadın cinayeti haberleri ile yüreğimiz yanıyor. Değerli arkadaşlar, kadına yönelik şiddeti önlemesi gerekenler ise şiddete ve cinayetlere tepki gösteren kadınları gözaltına alıyor, haklarında dava açıyor. Kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören, kadını eğitimden ve çalışma hayatından koparmak isteyen, kadına şiddeti meşrulaştırmak isteyen bu anlayışa karşı kadınlar bugüne kadar susmadı bugünden sonra da susmayacak. Gerçek anlamda kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadına şiddetin son bulduğu bir Türkiye için el ele omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bu yolda her şeyden çok dayanışmaya, birlik içinde hareket etmeye ihtiyacımız var. Buna uygun bir şekilde çalışıyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyor, her birinize gösterdiğiniz demokratik davranış için ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.  

"BİZLER BU DÜNYA TARİHİNİN EN ESKİ SİYASAL PARTİSİYİZ"

İl Başkanı Adil Aktay'dan sonra kürsüye çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Kadın deyince aklıma bereket geliyor, azim geliyor, çalışma geliyor estetik geliyor. Biliyorsunuz biz Türkiye'nin en büyük parklarından birine sahibiz. Oranın bakımını erkekler yapıyordu. Hiçbir estetiği yoktu, maalesef pislik içerisindeydi. Dedim nasıl bir çare bulacağız bu kentin temiz olması lazım, bu kentin medeniyet kenti, Akdeniz'in incisi. Düşündüm dedim buraya kadın eli değmesi lazım ve kadın eli değdi Mersin değişti, Mersin tertemiz bir kent oldu. Şimdi sabah evden çıkıp belediyeye gelene kadar gerçekten kültür parkı keyifle izliyorum çünkü kadınlarımız oranın bakımını yapıyor. Partimizde emeğiniz büyük, önemli işler yapıyorsunuz, gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz Türkiye'yi  dünyada nasıl daha saygın hale getirebiliriz bunu düşünüyorsunuz.

Bizler bu dünya tarihinin en eski siyasal partisiyiz, en deneyimli, en güçlü en önemli kadrolarına sahip partisiyiz. Türkiye değişti, artık anayasa değişti, geliyor Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları geliyor, bu önemli bir başarıdır kendinizle gurur duyun. Bu başarı birlerini kıskandırıyor "Ne oluyoruz yahu Türkiye'de bazı şeyler mi değişiyor? Ne güzel oturmuştuk yiyorduk içiyorduk, saltanat bizdeydi. Acaba Türkiye değişiyor mu?" diyorlar. Endişe içinde olanlar var. İçeride ve dışarıda dikkatli olun. Hepinizi iktidara çağırıyorum. Kadrolarımızın gençleşmesi gerektiğini hepimiz görüyoruz. Deneyimi ve gençliği birleştirecek, birikimi ve azmi birleştirecek gençlere ihtiyacımız var. Hepimiz çalışıyoruz, hepimiz bu ülkeyi seviyoruz ve bildiğimiz doğrularda dimdik yürüyeceğiz. Tabii ki engel olmaya çalışanlar olacak ama kimse başarılı olamayacak. Çok güzel işler yapıyoruz.  Bu çalışmalarda kadın kollarımızın, kadın örgütümüzün rolü büyük ve biz onlara güveniyor inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ KADINLARI BİRLEŞTİRMEK"

Oylamadan önce konuşma gerçekleştiren CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkan adayı Gülşah Yıldırım Genç, konuşmasında"1988 Silifke doğumluyum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Üç buçuk yıldır onurla gururla Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde aktif bir şekilde yer alıyorum." şeklinde konuştu ve "16 Nisan referandum sürecinde gönüllüydüm herhangi bir görevim yoktu. 24 Haziran, 31 Mart seçimlerinde sahalarda kadın örgütlerimizle canla başla çalıştık. Belki ilçelerimizde başarı sağlayamadık ama Mersin Büyükşehir Belediyesini kazandık, baharı getirdik. Çok gururluyuz, çok onurluyuz. Ülkemizde yaşanan eğitim, adalet, ekonomik, sağlık ve özgürlükler anlamında, yani her alanda yaşanan sorunların aşılmasında kadının gücüne, kadının diline inanıyorum. Bir kadın susarsa ülke karanlığa, bir kadın susarsa ülke yalnızlığa gömülür." şeklinde konuşarak, "Ayırmadan ayrıştırmadan, bölmeden ötekileştirmeden, üzmeden üzülmeden, ezmeden ezilmeden, kardeşçe yaşayabilme haklarımızı savunabilmek için gece gündüz çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Cumhuriyetçi, Atatürkçü sol ideolojiye inancımla Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti programlarına, tüzüğüne bağlı kalarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda gösterdiği hedefe, ülkemin aydınlık yarınları uğruna, koşul ve şartlar ne olursa olsun durmadan ilerleyeceğime huzurlarınızda söz veriyorum. Bu süreçte yanımda olan, desteğini esirgemeyen, inancını yüreğinde hissetmiş tüm örgütümüze sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Önceliğimiz kadınları birleştirmek,salon siyasetini sokağa taşımak olacaktır. Kadınlara, gençlere, çocuklara dokunacağız. Dar  gelirli vatandaşlarımızı tespit edecek, mağdur kadınlarımıza, eğitimden yoksun çocuklara ulaşacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç oy vermemiş vatandaşlarımızın oyunu alabilmek için kapı kapı çalışacağız. Benden olanlar ve olmayanlar demeden herkese eşit davranacağız, birbirimizi anlamak, ben değil biz olmak, kişilerin üstünlüğü değil örgütün üstünlüğünü sağlamak, partimizi iktidara taşımak için çalılaşacağız. Hepinize teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Gülşah Yıldırım Genç, 203 oy ile CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı seçildi. Kullanılan 209 oydan 5'i boş, 1 tanesi ise geçersiz kabul edildi.

Oylamanın ardından konuşma yapan yeni CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, onurluyum, gururluyum. Çamlıyayla'dan Anamur'a dedik. Bir yumruk gibi kadınlarla beraber yereldeki iktidarı genele taşıyacağız. Önceki dönem il, ilçe kadın kolları, örgütümüze emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. umarım çok güzel şeyler başaracağız. En az onlar kadar başarılı olacak ve daha fazlasını katacağız. Herkese çok teşekkürler, sağ olun var olun." ifadelerinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA