28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“Gelecek Mersin” Sloganıyla Kentin Paydaşları Bir Araya Geldi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, İNKA-İnsan Kaynakları ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nin işbirliğiyle “Gelecek Mersin” sloganıyla “4.0 İstihdam Teşvikleri Çalışma Hayatındaki Son Değişiklikler” programı düzenlendi.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 11:40   Okunma : 5212

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, İNKA-İnsan Kaynakları ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’nin işbirliğiyle “Gelecek Mersin” sloganıyla Ali Tezel ve Serdar Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı “4.0 İstihdam Teşvikleri-Çalışma Hayatındaki Değişikler” programı düzenlendi.Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Kariyer Merkezi projesinin gençlere iş arayışlarında önemli destekte bulunduğunu belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ülke gerçeklerinden hareketle gençlere, kadınlara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uygulamalarımızla istihdama katkı sunarken, Kariyer Merkezi projemizle de özellikle gençlerimize, öğrencilerimize rehberlik hizmeti vererek, gelecek kariyer yolculuklarına destek sunuyoruz” dedi.

“İşsiz her hemşerimizin derdini kendi derdi gören bir Belediye Başkanı’na sahibiz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcıları Haydar Ali Ulusoy ve Ali Rıza Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuat Budur, Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Ay’ın yanı sıra iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Başkan Vahap Seçer’in selamlarını ileterek yaptığı konuşmada, Türkiye’deki işsizlik verilerini paylaştı. TÜİK’in verilerine göre Aralık 2019 itibariyle Türkiye’de açık işsizlik oranının yüzde 13.7 olduğunu, 4 milyon 394 bin kişinin iş aradığını ifade eden Tok, 15-24 yaş aralığındaki genç işsiz oranının yüzde 25’i bulduğunu, yani her 4 gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. Türkiye’nin bir izdüşümü olan Mersin’in de benzer işsizlik oranlarına sahip olduğuna dikkat çeken Tok, şöyle devam etti:

Göç alan bir kent olarak Mersin’deki işsizlik oranlarının her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini de hatırlatmak isterim. İşte bu ürkütücü tablo toplumun temeli olan ailelerimizdeki huzursuzluğu artırdığı kadar, sosyal barışımızı da tehdit etmektedir ve bu ağır yükten en çok etkilenen kamu kurumlarının başında belediyeler gelmektedir. Sayın Başkanımız’ı ve bizi ziyaret eden her 10 hemşerimizin 9’u iş talebiyle gelmektedir. Bütün belediye hizmetlerini, Mersin’i geleceğe taşıyacak bütün yatırım ve projelerimizi durdurup, belediyenin tüm bütçesini işsizlere dağıtsak bile bu sorunun yarısını dahi çözemeyiz. Diğer yandan işsiz gezen her hemşerimizin derdini kendi derdi olarak gören bir Belediye Başkanı’na ve hizmet anlayışına sahibiz. Onun içindir ki Kariyer Merkezimiz’in çalışmalarını hiç olmazsa her aileden bir kişiyi ekmek sahibi yapmak gayesiyle iş arayanla işvereni doğru zeminlerde buluşturmak için Sayın Başkanımız bizzat kendisi takip etmektedir.”

En önemli unsurun uygun işe uygun kişiyi istihdam etmek olduğunun bilincindeyiz”

Başkan Vahap Seçer’in işsiz yurttaşların istihdama kazandırılması noktasındaki hassasiyetine vurgu yapan Olcay Tok, Başkan Seçer’in göreve geldiği ilk günden itibaren bu noktada güçlü adımlar attığını belirtti. Tok, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak firmalarımızın vizyonel gelişimlerine yardımcı olacak hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. İşverenin üzerindeki yükü azaltarak istihdamı artıracak her kararı ve teşviki şükranla karşılıyoruz. Başkanımız Sayın Vahap Seçer, ilimizden bir kişiyi bile işe alacak her firmamıza Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mevzuatın izin verdiği her kolaylığı sağlama gayreti içinde olacağımızın ifade edilmesini özellikle belirttiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmet kalitemizi en iyi seviyeye çıkarmanın arkasında yatan en önemli unsurun uygun işe uygun kişiyi istihdam etmek olduğunun bilincindeyiz. İşçi arayan işverenlerin yüzde 44’ünün doğru kişiyi bulamamaktan yakındıkları da bir gerçektir” diye konuştu.

“SGK açık vermek zorunda olan bir kurumdur”

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel,“İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki Son Değişiklikler” konulu konuşmasına başlarken katılımcılara “Sosyal Güvenlik Kurumu açık vermeli mi yoksa vermemeli mi?” diye sordu. Katılımcıların çoğunun “vermemeli” yanıtını vermesi üzerine Tezel,“Türkiye’de SGK Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 1’i kadar açık veriyor. Açık oranının Avrupa ortalaması yüzde 16. İsveç, Norveç, Finlandiya’da yüzde 19. En aşağıda en az açığı veren İtalya var, o da yüzde 11. SGK açık vermek zorunda olan bir kurumdur. Her ay emekli maaşı, dul maaşı, yetim maaşı vererek milli gelirinizi yeniden dağıtan kurumdur. Bir devletin sosyal devlet olup olmadığının ilk göstergesi SGK’nın ne kadar açık verdiğidir” diye konuştu.

Ali Tezel’in ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Ay ise “2020 Dönemi İstihdam Teşvikleri SGK ve Muhtasar Birleşmesi” konusuna değindi.

Dünyadaki değişim gençlerin iş arayışına da etki ediyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Budur, dünyanın değiştiğine ve bu değişime iş dünyasının da ayak uydurmasının önemine değinirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi’yle gençlerin de iş dünyasındaki değişime ayak uydurmalarına katkıda bulunmalarının önemli bir girişim olduğunu belirtti.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ise kentin paydaşlarıyla işbirliği içerisinde yürüttükleri çalışmaları katlayarak artıracaklarını ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  “GELECEK MERSİN” SLOGANIYLA KENTİN PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELDİ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI, İNKA-İNSAN KAYNAKLARI VE GİRİŞİMCİ İNSAN KAYNAKLARI DERNEĞİ, 4.0 İSTİHDAM TEŞVİKLERİ-ÇALIŞMA HAYATINDAKİ DEĞİŞİKLER.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA