18 Nisan 2024 Perşembe

11:06   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDEN MTOSB’YE ZİYARET   11:05   GAMZE TAŞÇIER`DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"   10:49   ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ: “KISMİ FİYAT DÜŞÜŞLERİNİ FIRSAT BİLENLER BU KOŞULLARDA SERVETLERİNE SERVET KATMAYA DEVAM EDİYOR”   10:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS-MERSİN ARASINDA SEFER SAYISINI ARTIRDI   10:19   EMEKLİLERDEN VEDAT IŞIKHAN`A: BİZ BUNUN CEVABINI SANDIKTA VERDİK. OLMAZSA BİR DAHAKİ SANDIKTA TAMAMEN VERİRİZ   10:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETLERİ TOROSLARIN ETEKLERİNE KADAR ULAŞIYOR   01:24   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   01:18   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`TA AKPM BAŞKANI ROUSSOPOULOS VE ESKİ YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ.   22:57   TURİST REHBERLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Savunma Yargılanamaz !”


Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamına Şanlıurfa ve Diyarbakır’da 9 avukatın gözaltına alınması nedeniyle Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 26 baro başkanı ortak yazılı açıklama yaparak tek ses oldu. Açıklamada, “Avukat görevi nedeniyle gözaltına alınamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz, üstlendiği görevi ile özdeşleştirilemez. Savunma susturulamaz” denildi.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 14:10   Okunma : 944

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 26 barodan yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında çok sayıda vatandaş, gardiyan ile Şanlıurfa Barosuna kayıtlı 7, Diyarbakır Barosuna kayıtlı 2 olmak üzere 9 meslektaşımız gözaltına alınmış, 2’si Diyarbakır’dan 1’i de Şırnak’tan 3 meslektaşlarımız hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştır. Meslektaşlarımızın ev ve ofislerinde arama yapılmış ve müvekkillerine ait dosyalardan bazılarına el konmuştur.

Soruşturmaya ilişkin kısıtlama kararı olması sebebiyle içeriğe ilişkin bilgi alınamamakta, belirsizlik ciddi kaygılar yaratmaktadır. Arama ve gözaltı kararlarından anlaşıldığı kadarıyla meslektaşlarımız, mesleki faaliyetleri nedeniyle bu uygulamaya maruz kalmışlardır. Hal böyleyken, arama ve gözaltı işleminin, avukatların yargılanmalarına ilişkin yasal hükümlerin ihlal edildiği anlaşılmaktadır.

“MESLEKTAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI”

Yine geçtiğimiz hafta Mardin Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Ali Kahraman, mesleki faaliyetlerinden ötürü gizli tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştır. Aynı şekilde 18 ÇHD üyesi meslektaşımızın yıllardır haksız bir şekilde tutuklu yargılandıkları kamuoyunun malumudur.Suçu her ne olursa olsun, herkesin savunma yapma ve savunmasını yaparken bir avukattan yardım almaya hakkının olması hukuk devletinin gereğidir. Bundan dolayı avukat, üstlendiği görev ile özdeşleştirilemez. Avukat bu görevinden ötürü gözaltına alınamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz.Üç ilde meslektaşlarımıza yapılan, tüm ülkede savunmayı susturmaya yönelik bir harekettir.  Kabul edilemez.

Biz aşağıda imzası bulunan baro başkanları olarak; gözaltındaki meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep eder, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.”

Şanlıurfa Barosu Başkanı Av.Abdullah ÖNCEL

Diyarbakır Barosu Başkanı Av.Cihan AYDIN

Şırnak Barosu Başkanı Av.Nuşirevan ELÇİ

Adana Barosu Başkanı Av.Veli KÜÇÜK

Adıyaman Barosu Başkanı Av.Mustafa KÖROĞLU

Ağrı Barosu Başkanı Av.Salih AYDIN

Ankara Barosu Başkanı Av.R.Erinç SAĞKAN

Antalya Barosu Başkanı Av.Polat BALKAN

Artvin Barosu Başkanı Av.Ali UĞUR ÇAĞAL

Aydın Barosu Başkanı Av.Gökhan BOZKURT

Batman Barosu Başkanı Av.Abdulhamit ÇAKAN

Bingöl Barosu Başkanı Av.Hanifi BUDANCAMANAK

Bursa Barosu Başkanı Av.Gürkan ALTUN

Denizli Barosu Başkanı Av.Müjdat İLHAN

Hakkari Barosu Başkanı Av.Ergün CANAN

Hatay Barosu Başkanı Av.Ekrem DÖNMEZ

Gaziantep Barosu Başkanı Av.Bektaş ŞARKLI

İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet DURAKOĞLU

İzmir Barosu Başkanı Av.Özkan YÜCEL

Mardin Barosu Başkanı Av.İsmail ELİK

Mersin Barosu Başkanı Av.Bilgin YEŞİLBOĞAZ

Muş Barosu Başkanı Av.Feridun TAŞ

Siirt Barosu Başkanı Av.Nizam DİLEK

Tunceli Barosu Başkanı Av.Kenan ÇETİN

Van Barosu Başkanı Av.Zülküf UÇAR

Yalova Barosu Başkanı Av. Fedai DOĞRUYOL

 

Paylaş :
Etiketler :  YEŞİLBOĞAZ: “SAVUNMA YARGILANAMAZ!”, MERSİN BAROSU, 26 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA