24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Bisiklet Yarışlarında Bir Belediye Başkanı..


Türkiye’den sadece Mersin ve İzmir’in yer aldığı, Mayıs ayı boyunca birçok Avrupa kentinin sakinlerinin yarıştığı Avrupa Bisiklet Yarışması’na (European Cycling Challenge 2017)’te ilk kez bir belediye başkanı da pedal çevirdi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2017 Perşembe 23:41   Okunma : 1423

Aralarında Türkiye’den Mersin ve İzmir’in yer aldığı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017) ilk kez bir belediye başkanı da katılarak bisikletçilerle birlikte pedal çevirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Bisiklet Derneği, MTSO Bisiklet Takımı ve Mezitli Belediyesi Bisiklet Takımıyla birlikte bisiklet sürerek, Mersin’in yarışlarda ki puanını artırmaya çalıştı. Başkan Tarhan, bisikletçilerle birlikte Soli Pompeopolis Sütunlu Caddeden, Barış Meydanı’na kadar gönüllü bisikletçilerle birlikte bisiklete bindi. 

MERSİN, AVRUPALI RAKİPLERİNE KAFA TUTUYOR

Mersin’in 50 Avrupa kentinde tanıtımına katkı sağlayacak Avrupa Bisiklet Yarışması bütün hızıyla devam ediyor. 31 Mayıs 2017 tarihine kadar sürecek olan yarışların Mezitli tanıtım ayağı gerçekleştirildi. Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda gerçekleşen etkinlikte, Mezitli Belediyesi Spor Okulları Zumba Kursu öğrencileri de bir gösteri yaptı. Gençlerin bisiklet ve akrobatik dans gösterilerini gerçekleştirdikleri etkinlikte çok sayıda firma da stant açarak etkinliğe katılan konuklara ikramlarda bulundu.  

MEZİTLİ’NİN BİSİKLET KENTİ OLDUĞU TESCİLLENMİŞTİR

Mezitli’yi bisiklet kenti yapmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Tarhan, Avrupa’dan 50 şehrin yer aldığı ve Türkiye’den sadece İzmir ve Mersin’in bulunduğu, Mersin’de yaşayanların indirdikleri bir uygulama ile yarışabildikleri yarışmaya Mezitli Belediyesi olarak kendisinin de aktif bir şekilde katıldığı bilgisini verdi. Başkan Tarhan, “Bisikleti daha çok cazip kılmak ve gündemde tutmak için tüm fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Yaptığımız bisiklet yolları sonrası Sağlık Bakanlığımızın desteği ile yüzlerce bisikleti vatandaşlarımıza ulaştırdık. Yollarda bu bisikletleri gördükçe mutluluğumuz ve heyecanımız katlanıyor. Avrupa Bisiklet Yarışması da kendimizi ve kentimizi tanıtmak için büyük bir fırsattır” dedi.

“BU YARIŞLARA TÜM HALKIMIZ KATILMALIDIR”

Gün içerisinde bisiklet kullanmaya özen gösterdiğini belirten Başkan Tarhan, “Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım farkındalığı yaratmayı hedefleyen, kent sakinlerinin bisiklet kullanım alışkanlıklarının arttırılması amacıyla düzenlenen bu yarışmaya ben de katılıyorum. Bu yolla Mezitli’nin uluslararası platformlarda tanıtımı sağlanmış olacak. Mezitli Kart aracılığı ile 19 Mayıs’ta 119 bisiklet daha dağıtacağız. Tüm vatandaşlarımızın bu yarışmaya katılarak kentimizin tanıtılmasına katkı sağlamalarını istiyorum. Naviki adı verilen ve ücretsiz cep telefonlarına indirilen bu uygulamanın çalıştırılması ile Mersin’e yarışlarda destek sağlanacak. Bu yarışma tüm Avrupa’ya bisiklet kenti olduğumuzu göstermenin bir fırsatı olacaktır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, başkan neşet tarhan, izmir, European Cycling Challenge 2017.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA