20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Erdemli Belediyesinden“mazide erdemli” için imza günü..


Erdemli Belediyesi, emekli öğretmen, araştırmacı yazar Ahmet Refik Erdem’in kaleme aldığı “Mazide Erdemli “isimli kitabın basımını yaptırarak bir imza günü düzenledi. Erdemli Kültür Merkezinde düzenlenen imza gününde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi kültür ve sanat şehrine

 

Tarih : 12 Mayıs 2017 Cuma 02:24   Okunma : 1393

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programda bir konuşma yapan emekli öğretmen ve araştırmacı yazar Ahmet Refik Erdem, kitabın imza gününün Erdemli Akademisi 2017 Çalıştayıyla iç içe olmasının kendisi açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Yapılan bu çalıştayın Erdemli için çok önemli bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kitabı yazarken, Erdemli’nin şimdiye kadar geçmişiyle ilgili bilgi veren, top yekun Erdemli'nin geçmişini anlatan eser yoktu. Allah kısmet etti ve bu kitabı yazmak nasip oldu. Bu kitabın yazılmasının asıl sebebi Erdemli’yi anlatan bir kaynak olmayışıydı. Bu konuda geç kalmıştık. Şimdiye kadar Erdemli’nin yetiştirdiği birçok insan olmasına rağmen bir kaynak yoktu. Çocuklarımıza gençlerimize yerel kültürü mahalli tarih bilincini kazandırmak, kendi yöresel tarihlerine ve milli tarihlerine ilgi duymalarını sağlamaktır.”

Bu kitapla memleketine olan borcunu bir nebze ödediğini belirten Refik Erdem, “Erdemli bizi okuttu, yetiştirdi. Erdemli’ye bu kitabı hediye ediyorum. Tam anlamıyla tarih kitabı diyemeyiz. İçinde folklorik bilgiler de var. Bilimsel bir kitap olmaktan ziyade herkesin okuyabileceği bir kitap olması gerektiğini düşündüm. Yazdığım kitabın içeriği gerçek bilgilere dayanmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Ahmet Refik Erdem’den sonra söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yazarın Erdemli’nin yetiştirdiği önemli değerlerden olduğunu ifade etti. Şimdiye kadar her yönüyle Erdemli’yi anlatan bir yazılı belgenin olmayışının, Erdemli’yi kültür ve sanat yönünden zayıf bir durumda bıraktığını söyleyen, Başkan Tollu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Şuan biz Erdemli belediyesi olarak Erdemli’mizin geleceğine dair ciddi bir çalışmanın içindeyiz. Belediyemizde kurduğumuz birçok birim vasıtasıyla Erdemli’mizin bir kültür arşivinin oluşturulması gayretindeyiz. Erdemli’mizin inşallah geçmişinden geleceğine umut tutan bu kitabının da vücuda gelmesinde belediyemizin gayreti var. Asıl gayreti olan Ahmet Refik hocamızın kaleme aldığı bu kitabın Erdemli’mize katkısı olacağını düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah Erdemli’mizi gelecekte daha güzel günler bekliyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  Erdemli Belediyesi, emekli öğretmen, araştırmacı yazar, Ahmet Refik Erdem, Mazide Erdemli.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA