23 Nisan 2024 Salı

12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar.!


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la Çin ziyaretinin ardından yapacağı görüşmeye ilişkin "Bizim yapacağımız görüşme, virgül mesafesinde değil; nokta mesafesinde olacaktır. Bir terör örgütü hedefe konularak, onu bir başka terör örgütüyle yok etme politikası, bana göre

 

Tarih : 12 Mayıs 2017 Cuma 14:53   Okunma : 1376

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çin seyahatinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yapacağı ziyarette ABD Başkanı Trump'la görüşeceğini belirten Erdoğan, "Bu ziyaret sırasında Sayın Trump ile gündemimizdeki önemli konuları gerek ikili ilişkilerimiz gerekse bölgesel gelişmeler ve dünyadaki mevcut gelişmeleri değerlendirme fırsatımız olacak. Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra başta DEAŞ olmak üzere terörle mücadele, Suriye, Irak ve mülteci krizi gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Elbette FETÖ ve PYD/YPG gibi Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit teşkil eden örgütler, gündemimizde en üst sırada yer alacaktır" diye konuştu.

"YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞME, VİRGÜL MESAFESİNDE DEĞİL; NOKTA MESAFESİNDE OLACAK"

ABD'nin YPG'ye yapacağı ağır silah yardımı kararını Trump'la görüşüp görüşmeyeceği sorulan Erdoğan, "Bu ara bir öncü ekibi ABD'ye göndermiştik. Bu sorunuzdaki içeriği ihtiva eden konularda, oralarda bazı ön görüşmeleri yetkililerle yaptılar ve heyetimiz döndü. Biz en üst düzeyde Sayın Trump'la bu görüşmeleri yapalım istiyoruz ki bizim yapacağımız görüşme, virgül mesafesinde değil; nokta mesafesinde olacaktır. Bu bakımdan önemli" dedi. 

"GEÇİŞ SÜRECİ SEBEBİYLE BİZİM DAHA DİKKATLİ VE HASSAS OLMAMIZ GEREKİR"

ABD'nin hala bir geçiş süreci yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Burada nelere görüşeceğiz derseniz, geçenlerde yurt dışı seyahatten gelirken, basın mensubu arkadaşların sorduğu soruya bir cevabım olmuştu. Demiştim ki 'Şu ana kadar yazılı ve görsel medyada yer alan bütün ifadeleri, yaklaşımları çok da önemsemiyorum'. Niye, derseniz; çünkü şu an ABD hala bir geçiş süreci yaşıyor. Bu geçiş sürecini yaşaması sebebiyle de bizim burada çok daha dikkatli ve hassas olmamız gerekir. Bizim bütün temennimiz, şu anda ABD'den daha önceden gelen bazı işlemler var. Bunlar, YPG'ye verilen silah destekleri ki bunlar ağır silahlar. Bunun bütün belgeleri elde, bunu kendileri de kabul ediyor. Bu, bizim ABD ile olan stratejik ilişkilerimize ters düşen gelişmeler. Biz bunların olmasını asla arzu etmeyiz. Bunu ifade edeceğiz, görüşeceğiz"

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TERÖR ÖRGÜTÜYLE YOK ETME POLİTİKASI, İDEAL SİYASET ANLAYIŞI DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir terör örgütü hedefe konularak, onu bir başka terör örgütüyle yok etme politikası bana göre ideal bir siyaset anlayışı değildir. Biz ne diyoruz? Bölgede DEAŞ ile mücadeleyse bu mücadeleyi şu anda en üst düzeyde veren biziz. Türkiye'den başka DEAŞ ile bu denli bir mücadele veren var mı? Yok. Hepsi işin lafını yapıyor. Türkiye olarak biz, içeride ve dışarıda bu işin icraatını yaptık. Yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu DEAŞ, PKK, PYD, YPG olabilir; tüm terör örgütleri, hepsiyle. Bu mücadeleyi amansız bir şekilde verdik, veriyoruz. Şu anda bizim Mehmet'imiz, polisimiz, güvenlik korucularımız ölümüne bir mücadele veriyor. Hep diyorduk ya inlerine gireceğiz, şu anda bu yavrularımız inlerine girdi. Bütün o dağların, mağaraların altından nelerin çıktığını görüyoruz. Bütün oralarda depo halinde. Şimdi buldozerlerle buralara yollar açıyorlar, buralara çıkıyorlar ki oralara ulaşalım; diye. Başta bakanımız ve bütün generaller dahil olmak üzere hepsi bu işin mücadelesini kararlı şekilde veriyor. Vermeye devam edeceğiz. Kandil'de de vereceğiz, burada da vereceğiz, Suriye'nin neresi olursa olsun oralarda da vereceğiz. Durmak yok"

"ABD'Yİ DE RUSYA'YI DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANINA YAKIŞTIRAMIYORUZ"

ABD'yi ve Rusya'yı terör örgütünün yanına yakıştıramadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Malum Irak'ta bir operasyonumuz oldu; Telafer ve Sincar, bu bölgelerde. Dedik ki aynısını bir gece ansızın nerede ne görürsek oraya da gidebiliriz. Bunu yapmazsak bize olan tehdit devam edecektir. Bu bölgede ne ABD'ye ne Rusya'ya tehdit var. Tehdit bize. Tehdit o ülkenin kendi insanlarına. Tehdit bize olduğuna göre başkalarına ne? Eğer bir iyilik yapacaklarsa şu an biz ABD ile NATO'da beraberiz. Dolayısıyla NATO'da ittifak halinde olduğumuz böyle güçlü bir ülke, herhalde güçlü bir ortağıyla bu bölgede çok daha farklı adımları bizimle atmalı. Asla biz terör örgütünü ABD'nin yanına veya ABD'yi terör örgütünün yanına yakıştıramıyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz. Aynı şeyi Rusya'yı da yakıştıramıyoruz. Onun da bunlarla birlikte hareket edeceğine inanmıyoruz. Nitekim bunu kendileri de bize zaman zaman ifade etti. Dolayısıyla bu ziyaretimizde ben, bunların büyük ölçüde hallolacağına inanıyorum. Şu ana kadar gelen bütün bilgileri adeta dedikodu mesafesinde görmek istiyorum. Bu ziyaretin de bu noktada bir kırılma noktası olacağını düşünüyorum"

"ABD, FETÖ'NÜN KULUÇKA YUVASI HALİNE GELMEMELİ"

ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşmede, Fetullah Gülen'in iadesinin gündeme gelip gelmeyeceği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onu zaten gündeme getirmememiz kesinlik mümkün değil. Tabii ki getireceğiz. Adalet Bakanımız oradaydı ve ABD Adalet Bakanı ile de görüşmelerini yaptı. Bu görüşmelerden karşılıklı olarak bazı feedback'ler de almış durumdalar. Onları gidererek, üzerine üzerine işin inşallah gidilecek. Ben Sayın Trump ile bunları etraflıca görüşeceğim. Burada hazırladığımız bazı bilgiler, belgeler var. Onları da kendilerine takdim edeceğiz. Sayın Trump'ın buradaki iradesini çok önemsiyorum. O işi sonuna kadar kovalayacağız. Bana göre, ABD, FETÖ'nün adeta bir kuluçka yuvası haline gelmemeli. Biliyorsunuz kaçanların adeta gittiği, barındığı bir yer konumunda. Avrupa'da da Almanya, birinci derecede onların barındığı yer halinde. Zaten kendisinin ifadesi var 'Dünyada 170 ülkede bizim faaliyetlerimiz var' diyor. O, tabii işin iyi niyetle ambalajlanmış şekli. Onların arkasında nelerin yattığını bu ülkede 15 Temmuz'u yaşayanlar gayet iyi biliyor" diye konuştu. 

ERDOĞAN'DAN CHP'YE: AKILLARINI KENDİLERİNE SAKLASINLAR

ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımı kararının ardından ABD ziyaretine ilişkin CHP'nin 'Ziyaret kararı gözden geçirilmeliydi' açıklaması hakkında görüşü sorulan Erdoğan, "Bu tür ifadeyi kullanmışlarsa ben o ifade üzerinden kullanayım. Önce bunların siyaseti öğrenmesi lazım. Siyaseti bilmeyenlere bu şekilde cevap vermenin de hiçbir anlamı yok. Biz neyi, ne zaman, nasıl gözden geçireceğimizi çok iyi biliriz. Bunun için de ana muhalefetin aklına ihtiyacımız yok. Onlar kendi akıllarını kendilerine saklasınlar. Biz her şeyimizin istişaresini en derin anlamda yaparız. Yolumuza da o şekilde devam ederiz. Bu, dünyadaki gelişmelerden de ne kadar uzak olduklarının bir alamet-i farikasıdır" dedi. 

"BU ZİYARET, YENİ BİR MİLAT OLACAK"

YPG'ye silah yardımı kararı sonrası ABD'nin Türkiye'ye güvence verildiği yönündeki açıklamasının tatmin ve ikna edici olup olmadığı sorulan Erdoğan, "Ben, bu ziyaretimi Türkiye-ABD ilişkilerinde aslında yeni bir milat olarak görüyorum. Şu ana kadar gelen bilgilerin içerisinde bizi tatmin eden bilgiler olduğu gibi yeterli bilgiler olmadığını da maalesef yaşayarak, gördük. Bu ziyaret, bir yeni milat olacaktır inşallah. Ondan sonra bunları değerlendirmek çok daha gerçekçi olacaktır" diye yanıt verdi. 

BRÜKSEL BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ: BRÜKSEL SOKAKLARINI NASIL TEMİZLEYECEĞİNİ DÜŞÜNSÜN

ABD ziyaretinin ardından katılacağı NATO Zirvesi üzerinden Brüksel Belediye Başkanı'nın 'Erdoğan yanlısı gösterilere izin vermeyeceğiz' açıklaması sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Brüksel Belediye Başkanı, NATO'nun bir mensubu değil; NATO adına konuşacak biri de değil, o kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Bıraksın da bu işleri üst düzeydeki Belçika'nın NATO'daki temsilini üstlenen kişiler konuşsun. Orada Erdoğan yanlılarına ben kalkıp da şu anda ne Brüksel Belediyesi'ni ziyarete gidiyorum ne de bu noktada Brüksel'deki Belçika yetkilerini ziyarete gidiyorum. Ben NATO'da yapılacak bir zirveye katılacağım. Olay, budur. Gücü şuna yetiyorsa 'Ben NATO Zirvesi'ne de Erdoğan'ı sokmam' diyorsa buna gücü Belçika yetkilerinin gücü yetiyorsa çıksınlar bunu açıklasınlar. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil. Bunlarınki zırvalama, başka bir şey değil"
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA