29 Mart 2024 Cuma

16:38   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL`DEN MİLLETVEKİLLERİNE TALİMAT; "31 MART`TA SEÇİM BÖLGENİZDEN AYRILMAYIN"    15:32   VAHAP SEÇER, MERSİN SANAYİ SİTESİ`Nİ ZİYARET ETTİ   14:29   MUHİTTİN BÖCEK`TEN TAMER KARADAĞLI’NIN "REZALET" SÖZÜNE CEVAP GELDİ   14:16   CHP`DEN ANAYASA MAHKEMESİNE TRT BAŞVURUSU   11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”  
 
     
   

CHP’den MYK sonrası gençlere kritik çağrı


CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP’den gençlere önemli bir çağrı geldi.

 

Tarih : 13 Şubat 2017 Pazartesi 17:55   Okunma : 1289

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, gençlere referandumda sandığa gitme çağrısında bulunarak, “Sevgili gençler, bu referandumda olduğunuz yerde oy kullanabilmek için kayıtlarınızı aldırmayı ihmal etmeyin. Siz varsanız Türkiye’nin yarınları aydınlık olacak, siz varsanız Türkiye Cumhuriyeti demokratikleşecek” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı.

Toplantının ardından MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Böke, Türkiye’nin AK Parti’nin maceracı dış politikası sonucuna Suriye’de bir bataklığa gömüldüğünü ve maalesef bu bataklıktan neredeyse her gün acı haberler geldiğini ifade etti. Böke, “Bu gelen şehit haberlerinin ardı arkasının kesilmiyor olması hepimizin yüreğimizi burkuyor ve vicdanımızı çok acıtıyor. Üstelik de olup bitene dair hiçbir bilgi alamıyoruz. Hükümetin hepimize bir açıklama yapma ihtiyacı var, orada neler oluyor? Sınır ötesinde bizim çocuklarımız ne için savaşıyor ve şu anda ne durumdalar” diye sordu.

-“BİR UÇAK GEZİSİNDEN DİĞERİNE DEĞİŞEN DIŞ POLİTİKA”-

İzlenen dış politikanın ülkenin çıkarlarını göz etmek yerine AK Parti’nin iç siyasetinin malzemesi yapıldığını belirten Böke, “Türkiye’nin ödediği bu büyük bedeller artık son bulmalı. Bu sorumsuz yaklaşımın şimdi de referandum kampanyası ekseninde sürüyor olması, bir uçak gezisinde verilen bir dış politika kararının, iki hafta sonra başka bir uçak gezisinde değişiyor olması çok endişe verici. Kimse çocuklarımız üzerinden, bizlerin can güvenliği üzerinden iç siyaset yapma hakkına sahip değildir. İtiraz ettiğimiz düzen de tam da budur. Bu anayasa değişikliği teklifiyle karşımıza konan tercih de budur. Biz çocuklarımızın canının iç siyasete malzeme edildiği bu çarpık düzenin devam etmesini istiyor muyuz, hayır istemiyoruz. Biz dış politikayla ülkenin bütününün gözetildiği bir siyaset istiyoruz” diye konuştu.

-“MİLYONLARCA VATANDAŞI TERÖRİST İLAN EDİYORLAR, GÖZLERİ DÖNMÜŞ”-

Böke, iktidar kanadı tarafından referandumda ‘hayır’ diyeceklerin terör örgütleriyle yan yana getirilmesine de tepki gösterirken, şöyle devam etti:

“Bu düzene ‘hayır’ dendiği gerçeğini artık saray da görüyor. Dolayısıyla saray rejimi kampanyasını daha ilk günden korkutarak, tehdit ederek, bizi terörize ederek yürütüyor çünkü artık anlatacak bir Türkiye hikayesi kalmadı. Aydınlık, umut dolu bir yarın atlatması mümkün değil. Kendi hikayesi bitti.

Bunu gördüğü için, talep ettiğinin yüz yıl sonra egemenliği milletten alıp yeniden saraya vermek olduğunu bildiği için de tek yapabildiği şey baskı yaratmak. ‘Hayır’ kampanyasını daha ilk günden zorbalıkla engellemeye çalışıyorlar. Demokratik hakkını kullanan, karşısına konmuş iki tercihten birine dair görüş bildirenleri, bu ülkenin milyonlarca vatandaşını terörist ilan ediyorlar. Gözleri dönmüş.

Şunu bilin ki ne yaparsanız yapın, gece yarısı sinsice KHK’larla üniversitelerden atmaya kalktığınız yüzlerce bilim insanı da, ‘hayır’ dediği için gece uykularınızı kaçıran İrfan Değirmenci de, bu ülkenin milyonlarca onurlu insanı da, ‘Türkiye’ diyen bizler asla yılmayacağız. Gerçekler konuşacak, biz konuşmaya devam edeceğiz.

Siz sesimizi kıstığınızı zannedeceksiniz ama siz kısmaya çalıştıkça herkes bizi daha çok duyacak. Türkiye kazanacak. Terörist ilan etmeye kalktığınız bu millet cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracak, sizin çarpık düzeninizi, bu saray rejimini bitirecek ve yeniden aydınlık bir Türkiye hikayesini, demokratik bir biçimde yazacak. Siz bu değişimin başladığını gördüğünüz için korkuyorsunuz zaten çünkü daha bugünden insanlar tehditlere rağmen korkusuzca, özgüvenle, umutla ‘Türkiye beraber’ ve ‘Türkiye kazanacak’ diyor.”

-“HEPİMİZİN GÖREVİ DEMOKRATİK HAKKIMIZI ‘HAYIRLI’ BİR BİÇİMDE KULLANMAK”-

Konuşmasında gençlere de çağrı yapan Böke, “Hepimizin görevi mutlaka sandığa gitmek. Hepimizin görevi bu demokratik hakkımızı ‘hayırlı’ bir biçimde kullanmak. Hepimizin görevi, oyumuzu kullandıktan sonra en demokratik hakkımız olarak, oyumuzun sayıldığını garanti altına alacak şekilde o sandıkları korumak. 80 milyonun ortak görevi demokrasiyi sandıkta yaşatmaya başlamaktan geçiyor. Sevgili gençler lütfen, üniversitelerinizden ayrılamayacağınız bir hafta sonuna denk gelen bu referandumda olduğunuz yerde oy kullanabilmek için kayıtlarınızı aldırmayı ihmal etmeyin. Siz varsanız Türkiye’nin yarınları aydınlık olacak, siz varsanız Türkiye Cumhuriyeti demokratikleşecek” diye konuştu.

-AYM KARARINI GENEL BAŞKAN YARIN AÇIKLAYACAK-

Böke, anayasa değişikliği teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmeme konusunda kararlarının sorulması üzerine ise, “Konu değerlendirilmeye devam ediliyor, yarın Sayın Genel Başkanımız bu konuyla ilgili açıklamayı yapacak” yanıtını verdi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, selin sayek böke, ünüversite, gençler.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA