25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Hukuk Devleti İlkesine Ve Demokrasiye Ağır Hasar Vermektedir”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte birçok baro başkanı ortak yazılı açıklama yaparak, Batman, Silvan Lice, Eğil, Güroymak, Gökçedağ ve Ergani Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Seçme ve seçilme hakkının ağır bir şekilde ihlal edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Kayyım atanması, hukuk devleti ilkesine ve demokrasiye ağır hasar vermektedir” denildi.

 

Tarih : 24 Mart 2020 Salı 17:49   Okunma : 781

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DAYANIŞMAYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİR DÖNEMDEYİZ”

Bugün sabahın  erken saatlerinde Batman, Silvan, Lice, Eğil, Güroymak, Halfeti, Gökçedağ ve Ergani Belediyelerine kayyım atandığını, belediye eş başkanlarının gözaltına alındığını, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi Eş Başkanları Naşide Toprak ve Abbas Azizoğlu’nun da görevden alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Tüm dünyanın Corona salgınıyla mücadele ettiği, birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, belediye başkanlarının görevden alınması, yerlerine kayyım atanması ve devamında gözaltına alınmaları, hukukla bağdaşmadığı gibi toplumsal barışa, kamu sağlığına ve dayanışmaya zarar verdiğini belirtmek isteriz.

“SEÇMEN İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR”

Toplum, sandıktan çıkan sonucun aksine yönelik, her türlü eylemi veyahut kararı, seçmen iradesinin ortadan kaldırması olarak değerlendirmektedir. Halk iradesinin üstünde hiçbir irade bulunmamakta, alınan kayyım kararları ile seçmen iradesi yok sayılmaktadır. Demokrasinin kalbi olarak nitelenen sandığın kayyım kararıyla işlevsiz hale getirilmiş olması, hukuk devleti ilkesine ve demokrasimize ağır bir hasar vermektedir.

“DERHAL GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR”

Belediye başkanlarının gözaltına alınması ve yerlerine kayyım atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının kayyım uygulamaları ile ihlal edilmesi, hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin, kanunun amacının ve kamu yararı dikkate alınarak gözaltına alınan belediye eş başkanları serbest bırakılarak derhal görevlerine iade edilmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”        

 

ADANA BAROSU                     

AĞRI BAROSU                                                                                                                                               

ADIYAMAN BAROSU                                                           

ANKARA BAROSU                                                                                                                         

ANTALYA BAROSU      

ARTVİN BAROSU                                                                                              

BATMAN BAROSU                                                               

BİNGÖL BAROSU                                                                                                                          

BİTLİS BAROSU                                                                     

BURSA BAROSU

DENİZLİ BAROSU

DİYARBAKIR BAROSU

GAZİANTEP BAROSU                

HAKKARİ BAROSU

HATAY BAROSU                         

İSTANBUL BAROSU

İZMİR BAROSU

KARS BAROSU                                                                       

MARDİN BAROSU                                 

MERSİN BAROSU                                                                 

MUŞ BAROSU        

SİİRT BAROSU                                                                       

ŞANLIURFA BAROSU

ŞIRNAK BAROSU

TUNCELİ BAROSU                                                                

VAN BAROSU

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA