2 Mart 2026 Pazartesi

16:02   TALAT DINÇER’DEN EMEKLILIKTE EŞITLIK KANUN TEKLIFI   15:54   İNCIRLIK’TE SıCAK HAREKETLILIK HABERINE GÖZALTı: TGS’DEN SERT TEPKI   15:48   ADANA’NıN SAKLı CENNETI YUMURTALıK’TA SOSYAL BELEDIYECILIK RÜZGARı: HEM MINIKLER MUTLU HEM KARAVANCıLAR HUZURLU!   15:29   MERSIN’DE DÖRDÜZLERIN BASKETBOL AŞKı: BÜYÜKŞEHIR ILE HAYALLERINE POTADAN UÇUYORLAR!   04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!   12:01   ERBIL SEMALARıNDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ! İRAN HAVA SAHASı FLIGHTRADAR’DA TAMAMEN BOŞALDı   16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"  
 
     
   

Mersin’de Hurdacılar Kapatılıyor


Mersin’de korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, Akdeniz ilçesindeki merkez mahalleleri içinde bulunan ve kaçak şekilde faaliyet gösterdiği, toplum sağlığını tehdit ettiği tespit edilen hurdacıların faaliyetine son veriliyor.

 

Tarih : 25 Mart 2020 Çarşamba 11:25   Okunma : 1545

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, hem insan sağlığını hem de çevreyi olumsuz yönde etkileyen ve vatandaşları rahatsız eden mahalle aralarındaki hurdacıları kapatarak mühürlüyor.

Diğer yandan, kriz masası koordinesinde oluşturulan ilaçlama ekibi de korona virüs salgınıyla mücadelesinde, kamu ve özel sektöre ait binaların yanı sıra, çocuk parkları ve oyun grupları, yeşil alanlar, resmi kurumlara ait araçlar ile servis araçlarında ilaçlamalara kesintisiz şekilde devam ediyor. Akdeniz'de bulunan binlerce çöp konteynırı da virüse karşı düzenli olarak ilaçlanıp dezenfekte ediliyor.

"ŞEHİR MERKEZİNDE HURDACILIK FAALİYETİ CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR"

Akdeniz Belediyesi olarak, tüm dünyayı tehdit eden korona virüs salgınına karşı topyekun mücadele başlattıklarının altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Gültak, gece gündüz fark etmeden denetimlere çıkan zabıta ekiplerinin, kent merkezinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden koşullarda ve kaçak faaliyet gösterdiği anlaşılan hurdacıların faaliyetine son verdiğini belirtti.

"Hiçbir ticari kazanç, insanlarımızın hayatından ve sağlığından daha değerli değildir" diyen Gültak, "Kent merkezinde hurda ve benzeri atıkların depolanması, fare, haşere ve sinek gibi hastalık taşıyıcı canlıların üremesi ve çoğalmasına yol açtığından, toplum sağlığını tehdit eden çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Öte yandan hurdacıların, kent merkezi ve halkın yoğun olarak yaşadığı mahallelerimizde faaliyet göstermesi, yasal anlamda da sorun ve sıkıntılara yol açmaktadır. Bu nedenle zabıta ekiplerimiz, denetimlere çıkarak halk sağlığını riske atan bu tür işyerlerini denetlemekte ve mühürleyip kapatmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA