27 Mayıs 2026 Çarşamba

07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!  
 
     
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: "Esnafın Aklıyla Dalga mı Geçiliyor?"


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Esnaf Destek Kredisi Paketi ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

 

Tarih : 26 Mart 2020 Perşembe 14:37   Okunma : 1556

CHP’li Başarır  krediden faydalanmak isteyen esnaflardan istenilen evraklardan birinin de “ Güncel (son 15 gün önce alınmış) vergi ve SGK borcu yoktur yazısı” olması gerektiğini hatırlatarak, “birçok esnafımızın vergi ve SGK borcu olduğu bilinmesine rağmen kredi kullanmak için böyle bir evrak istenmesi esnafımızın aklıyla dalga geçmektir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergede;

“Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında Esnaf Destek Kredisi Paketi açıklanmış ve bu krediden faydalanmak isteyen esnaflardan istenilen evraklardan birinin de “ Güncel (son 15 gün önce alınmış) vergi ve SGK borcu yoktur yazısı” olduğu belirtilmiştir.

Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan esnaf ve sanatkârlarımız yaşanan Covid-19 virüsü nedeniyle daha da sıkıntıya gömülmüşlerdir.

Esnaflarımızın çoğunluğunun vergi ya da SGK borcu olduğu bilinmesine rağmen, vergi ve SGK borcu yoktur yazısının kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olması esnafın aklıyla dalga geçmektir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Vergi ve SGK borcu olan esnaf ve sanatkârlarımız söz konusu paketten faydalanamayacakları için kaderlerine mi terk edilmiştir?
  2. Hemen hemen her esnafın vergi ve SGK borcu olduğu bilindiğine göre kredi kullanımı için böylesine bir evrak şartı aranması esnaf ve sanatkârlarımızın akıllarıyla dalga geçmek değil midir?
  3. Kredi kullanımı için istenilen evraklar arasında olan vergi ve SGK borcu yoktur yazısını kaldırmayı düşünüyor musunuz?
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA