29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Sağlık Çalışanları Sevdiklerine Risk Taşımasın Diye Mersin Büyükşehir’den Ücretsiz Tesis


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs nedeniyle aldıkları destek ve önlem paketini kamuoyuyla paylaşırken, sağlık çalışanlarının ücretsiz olarak barınmaları için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 156 yataklı tesisi hazır hale getirdiklerini açıklamıştı.

 

Tarih : 6 Nisan 2020 Pazartesi 01:18   Okunma : 1624

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs nedeniyle aldıkları destek ve önlem paketini kamuoyuyla paylaşırken, sağlık çalışanlarının ücretsiz olarak barınmaları için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 156 yataklı tesisi hazır hale getirdiklerini açıklamıştı.

Sağlık çalışanları, içerisinde bulundukları riski evde sevdiklerine de taşımamak için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesis, kısa süre içerisinde yüzde 70 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına hizmet vermeye başladı. Tek kişilik odalarda kalan sağlık çalışanları, çalıştıkları sağlık merkezlerine Büyükşehir’in servis araçlarıyla ulaşım sağlıyor.

Forum Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Şakar, “Personelimin riski ailesine taşımakla ve kalacak yerle ilgili ciddi sıkıntıları vardı. Başkanımız’ın açıklamasından sonra da biz Büyükşehir ile iletişime geçtik. Şu aşamada ihtiyacımız olan her şey Belediye tarafından karşılanıyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs nedeniyle aldıkları destek ve önlem paketi içerisinde sağlık çalışanlarının barınmaları için 156 yataklı bir tesisi hazır hale getirdiklerini açıklamıştı.

Başkan Seçer’in açıklamasının ardından sağlık çalışanları içerisinde bulundukları riski evde sevdiklerine taşımamak için Büyükşehir’e başvurdu. Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesis, kısa süre içerisinde yüzde 70 doluluk oranıyla hizmet vermeye başladı. Sağlık çalışanları, günlük ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığı tesisten çalıştıkları sağlık merkezlerine Büyükşehir’in servis araçlarıyla ulaşım sağlıyor.

Başkan Seçer, “156 yataklı tesisi hazır hale getirdik” demişti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve önlem paketini kamuoyuyla paylaşırken, “Bu süreçte yoğun emek sarf eden sağlık çalışanlarının barınmaları için bünyemizde bulunan 156 yataklı tesisi hazır hale getirdik. Kriz Merkezimiz üzerinden talepte bulunan sağlık çalışanları buradan ücretsiz olarak yararlanıyor” demişti.

Sağlık çalışanlarının barınmadan ulaşıma tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesinde hazır hale getirilen tesis, yüzde 70 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına hizmet vermeye başladı. Tek kişilik odalarda kalan sağlık çalışanlarının günlük 3 öğün yemek, çamaşır yıkama ve ütüleme gibi ihtiyaçları eksiksiz ve ücretsiz bir şekilde sağlanıyor. Tesisin dezenfeksiyonuna ve temizliğine büyük özen gösterilirken, sağlık çalışanlarının sağlık merkezlerine ulaşımını ise Büyükşehir Belediyesi’nin servis araçları sağlıyor.

“Tesisimiz yüzde 70 oranında dolulukla hizmet vermeye devam ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, sağlık çalışanlarının bu tarz bir tesise ihtiyaç duyduklarını belirterek,“Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in açıklamaları doğrultusunda, kısa bir süre önce Belediyemiz’e ait olan bir tesisimizi sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Tesisimiz yüzde 70 oranında dolulukla hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık çalışanlarımızın çalıştıkları sağlık merkezlerine de servis hizmetimiz var. Sağlık çalışanlarımızın böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bu tesiste kalan tüm sağlık çalışanlarımız tek kişilik odalarda kalıyorve hijyen kurallarına burada maksimum seviyede özen gösteriliyor” diye konuştu.

“Şu aşamada ihtiyacımız olan her şey Belediye tarafından karşılanıyor”

Mersin Forum Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Süleyman Şakar ise barınma noktasında daha önce yaptıkları birtakım girişimlerin olumsuz sonuçlandığını, ancak Başkan Vahap Seçer’in açıklamasının ardından Büyükşehir’e başvurduklarını belirterek,“Personelimin riski ailesine taşımakla ve kalacak yerle ilgili ciddi sıkıntıları vardı. Otel hizmeti veren birkaç yerle görüştük ama işletmeler bizleri toplu bir şekilde kabul edemeyeceklerini söyledi. Başkanımız’ın açıklamasından sonra da biz Büyükşehir ile iletişime geçtik. Benimle beraber yaklaşık 15-20 personelin kaydını yaptırdık. Başkanımız sağ olsun, bizlere ücretsiz servis sağladı. Burada günde 3 öğün yemek çıkıyor. Tek kişilik odalarda konaklıyoruz. Şu aşamada ihtiyacımız olan her şey Belediye tarafından karşılanıyor”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  SAĞLIK ÇALIŞANLARI, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA