29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Büyükşehir, Destekte Sınırları Aştı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüs tedbirleri ve mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara sunulan destekler, Fransa’ya kadar uzandı. Fransa’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 aydır evlerinden çıkamayan Türk vatandaşları, Mersin Büyükşehir’in salgın sonrasında uygulamaya başladığı“Telefonla ve Online Terapi”hizmeti sayesinde, ülkelerine bir telefon kadar yakın olduklarını hissederken, içinde bulundukları kaygı ve endişelerden kurtulabilmek için uzman psikologlardan destekaldı.

 

Tarih : 6 Nisan 2020 Pazartesi 10:27   Okunma : 1286

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüs tedbirleri ve mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara sunulan destekler, Fransa’ya kadar uzandı. Fransa’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 aydır evlerinden çıkamayan Türk vatandaşları, Mersin Büyükşehir’in salgın sonrasında uygulamaya başladığı“Telefonla ve Online Terapi”hizmeti sayesinde, ülkelerine bir telefon kadar yakın olduklarını hissederken, içinde bulundukları kaygı ve endişelerden kurtulabilmek için uzman psikologlardan destekaldı.

Fransa’da gönüllü bir Türk topluluğunun üyesi olan Özgür Yalçın isimli bir Türk vatandaşı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Birimi Psikologlarından Deniz Liman’a ulaştı. İçinde bulundukları kaygı verici durumu anlatan ve Fransa’da yaşayan tüm Türk vatandaşlarının bu hizmetten faydalanabilmesi için görüntülü bir görüşme gerçekleştiren Yalçın, Psikolog Liman ile yaptığı görüşmeyi, canlı yayınla üyesi olduğu sosyal grup üyelerine de aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Koronavirüs tedbirleri ve mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara sunulan destekler, Fransa’ya kadar uzandı. Fransa’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 aydır evlerinden çıkamayan Türk vatandaşları, Mersin Büyükşehir’in “Aile, Çocuk ve Yetişkinler İçin Terapi”desteği kapsamında salgın sonrasında uygulamaya başlattığı“Telefonla ve Online Terapi”hizmeti sayesinde, ülkelerine bir telefon kadar yakın olduklarını hissederken, içinde bulundukları kaygı ve endişelerden kurtulabilmek için uzman psikologlardan destekler aldı.

3 bin kilometre uzakta 1 aydır evdeler

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 1 milyonun üzerinde insanı etkileyen Koronavirüssalgını ile mücadele çalışmaları dünya genelinde devam ederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin“Aile, Çocuk ve Yetişkinler İçin Terapi”desteği kapsamında salgın sonrasında uygulamaya başladığı“Telefonla ve Online Terapi”hizmeti, Türkiye’ye 3 bin 57 kilometre uzakta olan ve 6 bin 490 insanın Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Fransa’ya kadar uzandı.

Canlı yayınla psikolojik destek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inöncülüğünde kurulan ve halka yönelik destek projeleri arasında önemli yer tutan Psikolojik Destek Birimi, vatandaşlara içinde bulundukları ruhsal durumdan çıkabilmek için psikolojik destek verirken, birimin başarılı çalışmaları Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarının da yaralarına merhem oldu.

Fransa’da gönüllü bir Türk topluluğunun üyesi olan Özgür Yalçın isimli bir Türk vatandaşı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Birimi Psikologlarından Deniz Liman’a ulaştı. İçinde bulundukları kaygı verici durumu anlatan ve Fransa’da yaşayan tüm Türk vatandaşlarının bu hizmetten faydalanabilmesi için görüntülü bir görüşme gerçekleştiren Yalçın, Psikolog Liman ile yaptığı görüşmeyi, canlı yayınla üyesi olduğu sosyal grup üyelerine de aktardı.

Bir telefon uzakta olmanın huzuru…

Büyükşehir Belediyesi Psikoloğu ile yaptığı görüntülü görüşmede Fransa’da yaşananlardan dolayı kaygı ve endişe içerisinde olduklarını aktaran Özgür Yalçın, kendilerine Türkiye’ye bir telefon kadar yakın olduklarını hissettiren uygulama için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Yalçın, Psikolog Liman ile yaptığı görüşmede şunları anlattı:

“Öncelikle sizlere çok teşekkür ederim. Yurt dışında yaşayan biz Türk vatandaşlarına çok büyük bir destek sağlıyorsunuz. Fransa’dan sizlere bağlanıyorum. Bir telefon kadar yakın olmanızdan memnun olduğum gibi huzur içerisindeyim. Özellikle Fransa’da ölüm sayısı günde 500 artmışken, bize verdiğiniz bu destek gerçekten çok önemli bir boyutta. Çünkü biz yurt dışında yaşayan Türkler olarak, Fransa’da yasaklar artarken, özellikle 1 aydır evdeyiz ve 15 gün daha bu yasakların uzayacağı söyleniyor. Tabi bu esnada Koronavirüs’ün etkileri de yurt dışında evlerinde bulunan biz Türkler açısından çok büyük ölçüde oluyor. Bunun yaratmış olduğu depresyon, panik ataklar ve kaygılar var. Bu yönde sizlerin bize verdiği bu destek çok faydalı. Dolayısıyla bu konu hakkında bilgi almak için sizi aradım. Şu anda içinde bulunduğumuz psikolojik duruma karşı sizlerin vermiş olduğu destekten dolayı da çok huzurluyum. Çünkü panik atağım var. Özellikle bu kapalı kalınan süre zarfında insanların öfke kontrolünü yapamama durumu da var. Genel olarak bu Koronavirüs’ün mücadele sırasında ve mücadeleden sonraki adaptasyon sürecinde insanlara psikolojik etkileri var. Özellikle bu dönemde insanların profesyonel destek alması gerekliliği yönünde sizlerle hemfikirim. Psikologların korkulacak bir şey olmadığı, hatta ufak yaşlardan, büyük yaşlara kadar her insanın gereksinim duyacağı bir alan olduğunu unutmayalım.”

Anormal dünyada normal yaşamanın yolu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Destek Birimi Psikoloğu Deniz Liman da canlı yayını takip eden üyelerin sorularını yanıtlarken, içinde bulunulan durumdan hızlı ve kolay şekilde kurtulabilmenin yollarını anlattı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede önemli ipuçlarına değinen Psikolog Liman, “Öncelikle bizi aradığınız için teşekkür ederim. Dünya olarak hepimiz bir kriz dönemindeyiz. Bu kriz döneminde de artık sınırlar kalkmış durumda. Artık her vatandaşımıza yardımcı olmak bizim için en önemli şey. Dünyanın her yerinde kaygı dolu günler yaşıyoruz. Bu kaygıyla baş ederken, öfke problemleri, depresyon gibi evde kapalı kalmanın bir takım sonuçları da ortaya çıkıyor. Bu durumda da aile içi çatışmalar ve şiddet gibi olaylarda da bir artış gözlemleniyor. Öncelikle şunu unutmayalım; bu bir süreç ve bu süreci tüm dünyada hep birlikte yaşıyoruz. Kaygılanmak da çok normal. Şu anda anormal bir dünya içerisinde hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımız açısından normal kalmaya çalışıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi,psikolojik destek konusunda vatandaşların yanında

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, psikolojik destek konusunda her zaman vatandaşların yanında olduklarını ifade edenPsikolog Liman, şöyle devam etti:

“Evde kalmak bize kaygı, depresyon ve öfke yaratabilir. Duygularımızla baş etmek çok zorlaşabilir. Yaşadığımız duyguların ortaya çıkış şekilleri vardır. Nefes hızlanması, kalpte çarpıntı, ellerde terleme, öfkelendiğimiz zaman göğsümüzden yukarı doğru yükselen bir his, üzüldüğümüzde boğazımıza bir şey takılmış, bir şey düğümlenmiş hissi. Bunları yaşıyoruz. Ama özellikle bugünlerde yanımızdaki insanların da psikolojilerini bozmamamız ve destek olmamız adına vücudumuzun kontrolünü tekrar elimize geçirmemiz gerekiyor. Bunu da nefes egzersizleri, meditasyon ve yoga ile başarabiliriz. Öfke, kaygı, artık nasıl bir hissiyat içerisinde iseniz bu duygu yükseldiği anda derin bir nefes alarak, kalbimizin atışını yavaşlatarak, mantığımızı da devreye sokarak, kendimize ‘Şu anda ben bunları karantinada olduğum için yaşıyorum. Ben şu anda bunları virüs yüzünden yaşıyorum. Fazla duygusal yaklaşıyorum, çünkü tüm dünya kötü bir durumda. Ama ben bütün önlemlerimi alıyorum, bana bulaşmayacak. Öfkeleniyorum, çünkü öfke verici bir andayım. Karşımdaki kişiye öfkeli değilim, aslında duruma öfkeliyim’ diyerek, vücudumuzun kontrolünü tekrar ele almamız gerekiyor. Kontrolü de ele aldıktan sonra gündelik hayatımızda meditasyon, yoga gibi yöntemlerden faydalanmalıyız. Çünkü bu yöntemler, bu gibi durumlarda çok işe yarıyor. Özellikle ailelere yogayı birlikte yapmalarını öneririm.”

Depresyondan çıkmak için hareket edin önerisi

Depresyonun bir numaralı ilacının hareket olduğunu belirten Liman, “Bu hareketleri artırmak için evde hep birlikte zumba gibi hızlı ve bol hareketli dans videoları açarak, ailecek hareketlerimizi arttırabiliriz. Medyayı düzenli ve kısıtlı kullanmalıyız. Özellikle çocukları, bu konuda satranç gibi zeka oyunlarına ve bu tür sağlıklı uygulamalara yönlendirmeliyiz. Böylelikle hem çocukların hem de bizlerin kaygılarını ve öfkesini daha da azaltabiliriz. Bu süreç içerisinde ne kadar hızlı psikolojik destek alırsanız, normale dönmeniz de o kadar kolaylaşır ve hızlanır. Elbet bir gün dünya eski haline dönecek ve biz bu kaygılarla yaşamaya devam edeceğiz. O yüzden ne kadar hızlı psikolojik destek alırsak,bu süreci o kadar hızlı atlatıp, normal hayatımıza geri dönebiliriz” dedi.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin “Telefonla ve Online Terapi Randevu Hatları” olan 0537 303 3515 ve 0538 682 7759 numaralı telefonları arayarak, kayıt oluşturabiliyor. Randevu saatinde telefonda veya WhatsApp’tan görüntülü görüşme şeklinde psikolojik destek alan vatandaşlara, 6 psikolog, 10.00- 20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PSİKOLOJİK DESTEK BİRİMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA