19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Büyükşehir, Koronavirüs Sürecinde Seyyar Satıcıları Da Yalnız Bırakmadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahilde izinli olarak satış yapan seyyar satıcılara Koronavirüs salgını sürecinde evde kalma çağrısında bulundu. Çağrıya kulak vererek, evlerine kapanan kayıtlı 50 seyyar satıcıyı sürecin ekonomik zorlukları karşısında yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, evlerine kadar giderek, gıda ve sağlık paketi ile süt götürdü.

 

Tarih : 7 Nisan 2020 Salı 07:32   Okunma : 1070

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahilde izinli olarak satış yapan seyyar satıcılara Koronavirüs salgını sürecinde evde kalma çağrısında bulundu. Büyükşehir’in çağrısına uyan seyyar satıcılar, araçlarını kızağa çekerek, evlerine kapandı. Büyükşehir, kayıt altındaki 50 seyyar satıcıyı sürecin ekonomik zorlukları karşısında yalnız bırakmadı. Büyükşehir’in Zabıta ekipleri, seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketi ile süt götürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahilde izinli olarak satış yapan seyyar satıcılara Koronavirüs salgını sürecinde evde kalma çağrısında bulundu. Çağrıya kulak vererek, evlerine kapanan kayıtlı 50 seyyar satıcıyı sürecin ekonomik zorlukları karşısında yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, evlerine kadar giderek, gıda ve sağlık paketi ile süt götürdü.

Zabıta ekipleri, seyyar satıcıların evlerine gıda ve sağlık paketleri ile süt ulaştırdı

Büyükşehir Belediyesi, kayıtlı 50 seyyar satıcıya Koronavirüs salgını sürecinde evde kalmaları yönünde çağrıda bulundu. Seyyar satıcılar, araçlarını kızağa çekerek, tedbir amacıyla evlerine kapandı. Seyyar satıcıları sürecin ekonomik zorlukları karşısında yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, 15 farklı gıda malzemesinin yer aldığı toplam 50 gıda kolisini, 50 sağlık paketini ve çocukları için toplam 100 kutu sütü seyyar satıcıların evlerine ulaştırdı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, seyyar satıcıların evlerine tek tek giderek, paketleri teslim etti.

Büyükşehir’in seyyar satıcılar için geliştirdiği projenin ilk ayağı sahilde uygulanmıştı

Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda kentteki seyyar satıcılar için geliştirdiği projenin ilk ayağını sahil şeridinde uygulamıştı. Sahil şeridinde dağınık biçimde satış yapan seyyar satıcılar, kayıt altına alınarak, tek tip bir görünüme kavuşturulmuştu. İlk etapta 25 seyyar satıcıyla başlayan çalışma kapsamında seyyar satıcıların tek tip araç ve kıyafetlerinin standartlarını belirleyenBüyükşehir Belediyesi, vergi mükellefi olarak hijyenik ve modern şartlarda satış yapmalarının önünü açmıştı. Projenin ikinci etabında 25 seyyar satıcı daha kayıt altına alındı. Eğitimlerini tamamlayan seyyar satıcılarıntek tip araç ve kıyafetleri ile işlerinin başına geçeceği süreçte,Koronavirüs’ün Türkiye’yi de etkisi altına aldığı açıklandı.

“Seyyar faaliyet gösteren vatandaşlarımıza evden çıkmamalarını söyledik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Denetleme Zabıta Şube Müdürü Vekili Sadık Uysal, projenin hem seyyar satıcılara hem de kendilerinden alışveriş yapan vatandaşlara yönelik olumlu yansımaları olduğunu belirtti. Kayıtlı seyyar satıcıları yaşanan zorlu süreçte yalnız bırakmadıklarını söyleyen Uysal, “Biz bu projeden yararlanan, izin çerçevesinde seyyar faaliyet gösteren vatandaşlarımıza Koronavirüs’ten kaynaklı evden çıkmamalarını söyledik. Onlar da bu süreçte hiçbir sorun yaratmadı. Ama zamanla doğal olarak geçim darlığına düşülüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımıza verilen gıda yardımının proje kapsamında bulunan seyyar satıcılara da verilmesi doğrultusunda görüşmelerimiz oldu. Uygun görüldü, gıda dağıtımı da şu anda yapılıyor” diye konuştu.

“Çok güzel bir çalışmayla karşılaştık”

Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Mehmet Aslan, kendisinin de 25 yıl sahilde seyyar satıcılık yaptığını söyledi. Proje ile rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Aslan, Koronavirüs salgını sürecinde de seyyar satıcıların Büyükşehir’in desteğini hissettiklerini söyledi. Seyyar satıcıların bu süreçte sıkıntılarla karşılaştıklarını vurgulayan Aslan, Büyükşehir’e taleplerini ilettiklerini belirterek,“Burada çok güzel bir çalışmayla karşılaştık. Birlikte ev ev geziyoruz” dedi.

“Sağ olsunlar, bize yardımcı oluyorlar”

Sahilde izinli olarak satış yapan Muhammet Reşit Altundaş ise yaşanan süreçte satışlarında düşüş olduğunu söyledi. Büyükşehir’in desteğinin zor bir dönemde kendilerine nefes verdiğini ifade eden Altundaş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize sahilde seyyar satıcılıkla ilgili sunmuş olduğu proje kapsamı içerisindeyiz. Şu sıralar zaten işe çıkamıyoruz. Mesire alanlarına falan da kısıtlama geldi. Çalışamadığımız için biz de evde kalıyoruz. Sağ olsunlar, bize yardımcı oluyorlar”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIYOR, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA