24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Yılın EN’leri ödül töreni düzenlendi..


Silifke Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Yılın En’leri Ödül Töreni, Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2017 Perşembe 02:19   Okunma : 1635

Silifke Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Yılın En’leri Ödül Töreni, Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Geceye siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isimler konuk oldu.

Tiyatro Topluluğu Eğitmeni Bülent Yasin Bal organizesinde gerçekleştirilen ödül töreninin sunuculuğunu, tiyatro oyuncuları Mahsun Akdoğan ve Güley Can yaptı.

Tiyatro Topluluğu tarafından düzenlenen Yılın En’leri Anketinde, Kültür ve Sanata en çok destek veren; yılın en başarılı fotoğraf karesine, basın-yayın organı/gazeteci, sivil toplum örgütü, müzik emekçisi, sosyal medya kullanıcısı, bürokrat, esnaf, en başarılı kişi, en başarılı ekip, en sadık tiyatro izleyicisi, lojistik destek sağlayan kurum/kişi ve özel onur ödülleri verildi.

BAL, “BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bülent Yasin Bal, “Hayatın derinliklerine daldığımızda, yaşanılan her anımızın tiyatroda oynanan bir sahne gibi düşünebilirsiniz. Saniyeler içerisinde yaşanılan hissiyatın dışa vuruşu bir sanat eserine dönüşebilir. Hislerin dışa vuruşunda sadece sözler görev almamaktadır. Bunun yanında beden hareketleri, belki de küçük bir mimik hareketiyle, o hissiyat dile getirilebilir. Yeri gelir hiçbir şey söylemediğiniz halde, bir bakışınız ile ya da bir duruşunuz ile çok şey anlatabilirsiniz. 

Tiyatro oyuncularının sahneye çıkmadan önceki duyguları çok önemlidir. Çünkü sahneye çıktıklarında özel hayatını, düşüncelerini, mutluluklarını ve mutsuzluklarını bir kenara atıp rollerindeki duygulara bürünüyorlar. Sahne öncesinde özel hayatından dolayı belki çok mutsuz ve huzursuzlar. Belki de çok mutlular. Bu durumlara rağmen sahne öncesinde mutsuz iken, rolleri gereği sahnede mutlu olmak zorundadır. Sahne öncesinde çok mutlu olduğu halde, rolü gereği ağıtlar yakacak şekilde büyük hüzünlerle dolu bir duyguyla oynamak zorundadırlar.  

Hayatımızın her anını bir sanat eserine dönüştüren tiyatroyu, tiyatronun değerini çok iyi bilmeliyiz. Tiyatro sahnelerimizin oyuncularımızınbir yuvası ve hazinesi olduğunu unutmamalıyız. Tiyatronun toplumda daha çok yer alması için, toplumumuzun kültürel gelişimi için, özgür bir toplum olmak için sahnelerimize ve oyuncularımıza sahip çıkmalıyız. Bizleri böyle anlamlı ve mutlu bir günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz” dedi.

 “SİLİFKE OLARAK ÇOK DEĞERLİ ZENGİNLİKLERİMİZ VAR”

Ödül töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Biz gençlerle beraber olmaktan son derece mutluyuz. Tiyatro Topluluğumuz artık sadece oyun sergilemek dışında, kültür ve sanat alanında da başka etkinlikler yapmaya başladı. Ben özellikle Tiyatro Topluluğumuzu tebrik etmek istiyorum.

Kültür ve sanat gelişmenin, uygarlaşmanın bir anahtarıdır. Silifke’de sadece coğrafi, tarihi, kültürel ve sanatsal anlamda değil birçokdeğerli zenginliğimiz bulunuyor.Aslında insan olarak da çok büyük bir zenginliğimiz var. Tabi bu insanlarımıza yani kendi insanlarımıza ahde vefa göstermemiz gerekiyor. Onlara hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Bugün yapılan etkinlikler gençler tarafından yapılan ve bizlere gösterilen çok güzel bir örnek. Bu bir ilk adımdır. Dedikleri gibi bir başlangıçtır. İleriki yıllarda daha da gelişerek insanlara daha fazla değer vermek hepimizi mutlu edecektir.

Çünkü toplum olarak şuanda en büyük ihtiyaç duyduğumuz şey sevgidir. Sevginin temelide sanattır, sanatçıyı sevmektir. Bu anlamda ayrışan, kutuplaşan bir birinden uzaklaşan insanlar değil, kaynaşanel ele veren ve birbirini seven insanlar haline gelmemiz gerekiyor. Bununda yolu kültürdür, sanattır ve spordur. Bizler Silifke’nin 24 saat yaşamasını istiyoruz. Yani gelişme, uygarlaşma, sadece köprülerle yollarla, binalarla değil, bunun tamamlayıcısı olan kültürle, sporla ve sanatla olmaktır.

Silifke bu anlamda geleceği çok parlak bir kenttir. Böyle pırıl pırıl gençlerimizin olması bizlere çok büyük umutlar ve mutluluklar veriyor. Silifke Belediyesi olarak bizler de özellikle belediye tiyatromuzun değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye, tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret etmeye devam edeceğiz.Ben bu geceye katılan bütün konuklara teşekkür ediyor, gençlerimize bu güzel ve anlamlı etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  silifke belediyesi, mustafa turgut, bünyamiz uçar, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA