28 Mart 2024 Perşembe

12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”  
 
     
   

Engelsiz Park açılışı ve 2. Engelliler Şenliği..


Silifke Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen 2. Engelliler Şenliği ve Engelsiz Park açılışı,davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2017 Perşembe 02:50   Okunma : 1223

Silifke Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen 2. Engelliler Şenliği ve Engelsiz Park açılışı,davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte, engelli öğrenciler birbirinden güzel oyun, tiyatro ve dans gösterileri yaparken,vatandaşlar yeni yapılan engelsiz park için Başkan Mustafa Turgut’a teşekkür ettiler.

ATEŞ, “BAŞKANIMIZ DR. MUSTAFA TURGUT’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Şenlik açılışında konuşan Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, Silifke Belediyesine ve Başkan Dr. Mustafa Turgut’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, 2500 civarında engelli bireyin yaşadığı kente, engelsiz park gibi birhizmeti kazandırmasının kendilerini ve engelli çocukları çok mutlu ettiğini ifade etti. Ateş, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, kendilerini her zaman destekleyen ve yanlarında hissettiren Başkan Turgut’a Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerden dolayı teşekkür etti.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT BİR ŞEKİLDE DIŞARIYA ÇIKMASINI İSTİYORUZ”

“Sevginin her engeli aştığını gördük” diyerek açılışta konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Engelliler Günümüzü ve tüm engelli kardeşlerimin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Engelliler Haftası bütün dünyada kutlanmakla birlikte yaklaşık 150 ülke bu haftayı kutluyor.

Aslında bir hafta değil 365 gün bizim engelliler günümüz. Biz her zaman engelli kardeşlerimizle ve büyüklerimizle beraberiz. Ama bazı şeylerin hatırlanması ve gündeme gelmesi açısından da bu haftaların en iyi şekilde kutlanması gerekiyor. Silifke’de yaklaşık 2500 civarında engellimiz var. Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz. Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması. Biz belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz.

Tabiî ki hastaneye ulaşmak, tedavi olmak herkesin hakkı ama hastaneye ulaşma konusunda engelli kardeşlerimizin çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Bunun bilincinde olarak geçtiğimiz yıl Yaşlı ve Engelli Taşıma aracımızı hizmete sunduk. Bu aracımız bugüne kadar yaklaşık 1000 defa hastaneye yaşlı ve engelli vatandaşımızı getirip götürdü”

“SİLİFKE’DE HİÇ BİR ENGELLİ YALNIZ DEĞİLDİR”

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşam standartlarını yükseltecek hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Sosyal anlamda yapmış olduğumuz çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımız ile korumada öncelikli gördüğümüz yaşlılarımız, kadınlarımız ve gençlerimizle ilgili birçok faaliyeti yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ise çalışmalarımızın en önemli ve en özel tarafını oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın tedavileri için hastane ulaşımında çalışan servislerimiz ve personelimiz bu hizmetini en iyi şekilde yürütmektedir. Bunun yanında burada yaptığımız proje kapsamında engelli çocuklarımızın rahat ve güvenilir bir şekilde engelsiz parktan faydalanmaları için yeni bir çalışma yaptık.

Açılışını hep birlikte gerçekleştirdiğimiz Engelsiz Park ile amacımız engelli çocuklarımızın rahatlıkla dolaşabilecekleri gezi, oyun ve dinlence alanı oluşturmaktır. Bu sayede daha sağlıklı vakit geçirme keyfini onların yaşamlarına kazandırmış olacağız. Çocuklarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Engelsiz Park’ın açılışı hep birlikte yapıldı. Açılışın hemen ardından rehabilitasyon merkezlerinin düzenlediği heyecan ve coşku dolu gösteriler davetlilerden büyük alkış aldı.

VATANDAŞLARDAN ENGELSİZ PARK İÇİN TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a hizmetlerinden ve bu duyarlılığından dolayı teşekkür eden vatandaşlar, “Engelli çocuklarımızın oyun özgürlüğüne kavuştuğu Engelsiz Park ile inşallah diğer belediyelere de örnek oluruz. Sosyal alanda duyarlı bir belediyecilik örneği sergileyen Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Artık engelli çocuklarımızın da gönüllerince eğlenebileceği bir parkı var. Parkta bulunan oyun takımları da engelli çocuklarımıza göre yapılacağı için güzel bir hizmet olmuş” diye konuştular.

Paylaş :
Etiketler :  silifke belediye başkanı, mustafa turgut, bünyamin uçar, uğur korkmaz, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA