19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mersin CHP Örgütünden Alternatif 19 Mayıs kutlama..


MERSİN’de CHP İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşti.

 

Tarih : 20 Mayıs 2017 Cumartesi 12:14   Okunma : 1541

MERSİN'de CHP İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı  kutlamaları Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşti.Alternatif kutlamalara İl Başkanvekili  Mersin İl Başkanvekili  Ayten Aslan,Gençlik Kolları İl Başkavekili İlknur Aslanbaşı,Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, CHP Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak, İl-İlçe Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partili,STK Yönetici ve üyesi katıldı.

Kutlama Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. CHP İl Örgütü, Eğitim-İş, ÇYDD, Cumhuriyet Kadınları Derneği, TEMA, ADD üyeleri sırasıyla çelenklerini bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikte ilk olarak İl Başkan Vekili Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

CHP Mersin İl Başkan Vekili Ayten Arslan  yaptığı konuşmada “Yüce Atatürk, doğum gününü soranlara 19 Mayıs benim doğum günümdür, diyerek bugünün anlam ve önemini vurgulamıştır. 19 Mayıs bir toplumun esaret altında tutulmasını, Türk ulusu olmaya yönelik yazgısını değiştirmesini, çağdaş uygar bir topluma dönüşmesini kısacası tamamen bağımsızlığa kavuşmasının başlangıcıdır.19 Mayıs Cumhuriyet’e giden yollarda ki taşların döşenmesi anlamındadır. Bağımsızlığa, özgürlüğe koşmamızın ilk günüdür” dedi.

 Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Kuyucuoğlu, “Sevgili Atatürk’ümüz bu Cumhuriyet’i gençlere emanet etmiştir. Çünkü gençler bu ülkenin geleceğidir. Atatürk ne demiştir: Yöneticiler gaflet ve delalet içerisinde olabilir. Ama ülkemize sahip çıkan gençlerimiz olacaktır. Bugün gençlerimiz ülkemize sahip çıkacaktır. Ülkeyi yönetenler, ülkeyi Ortadoğu ülkesi yapmak istemektedir. Biz gençlerimiz, aydın ve demokrat insanlarımız ile Cumhuriyet’e ve bayramlarımıza sahip çıkmaya kararlıyız. Bugün geldiğimiz noktada ülkeyi yöneten gerek komşularımızla, gerekse de diğerler ülkelerle sorunlar yaşarak ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini terk ederek, tarafçı bir anlayışla ülkeyi tehlikeli bir noktaya getirmişlerdir. Bu ülkenin demokrasisine, Cumhuriyet’ine sahip çıkacak gençlerimiz var. Ülkeyi karanlığa götürmeye çalışanlara karşı hep birlikte direneceğiz. Ve hep birlikte aydınlığa çıkacağız” dedi.

Kuyucuoğlu'nun ardından söz alan Milletvekili Çamak ise “Son günlerde Atatürk’e dil uzatanları biliyorsunuz. Onlarda varlıklarını Atatürk’e borçlular. Atatürk olmasaydı o alçaklarda şuan hayatlarda olmayacaklardı. Belki başka birinin çocuğu olacaklardı. İnanıyorum ki yine Atatürk’ü layık olduğu şekilde gençlere anlatacağız, gelecek kuşaklara onun ülkemize bıraktığı değerleri eğitimle vererek yaşatmaya çalışacağız. Bu dönem geçici bir dönem. Atatürk değerlerini yaşatmak için gençliğimiz, değerlerimize sahip çıkacaktır. Atatürk’e ve ailesine dil uzatanları kınıyorum, lanetliyorum” diye ifade etti.

Mersin İl Gençlik Kolları Başkanvekili  İlknur Aslanbaşı  Konuşmasında      19 Mayıs 1919’ da bir ütopya gerçeğe dönmüştür. Umutlar filizlenmiş ve yalnızca İzmirde değil, Anadolunun her yanında çiçekler açmıştır.. Hürlüğün meşalesi Samsunda yakılmış ve bütün coğrafyayı aydınlatmıştır.

    Bizler; umudunu yitirmeyen, onurlu, koca yürekli atalarımızın torunlarıyız. Onlardan öğrendik;  özgürlük için mücadele etmeyi. Onlardan öğrendik; onurlu, gururlu, özgür yaşamayı. Bize emanet edilen bu bayrağı aydınlığa taşıyacağımıza söz verdik.

   Şimdi; utanmadan, kirli- kinli yürekleriyle atalarımızın adını lekelemeye çalışan nankörler türemiş.  Bütün bu pervasızlığa inat; gurur duyuyoruz Atatürk’ün çocukları olmaktan. Onur duyuyoruz emanetini taşımaktan.  19 Mayıslar sürdükçe yüreklerimize umut ekmelerimiz tükenmeyecektir.  Kirli yürekli insanlara yenilmedik! Yenilmeyeceğiz!

   Geçmişimizden, atalarımızdan aldığımız güç ve inançla, zafere koşacağımız günler de yakındır elbet! Kimse rehavete kapılmasın. Atatürkün, Cumhuriyetin çocuklarıyız. Buradayız, korkmuyoruz!  Bizim tarihimizde yenilgilere de korkulara da yer yoktur. Elbet bir gün yeniden yakacağız aydınlık meşalesini, Samsundan! Kuruduğunu sandığımız dallarımız yeniden çiçekler açacak. Mavilere, yeşillere, güneşe, al bayrağa sevdalandık bir kere! Beyaz güvercinlere inandık! Özgürlük şerbetinin tadını aldık! Bu vatanı da, bu bayrağı da, meydanları da bırakmadık, bırakmayacağız!!!

      ‘’Eyy Türk Gençliği’’ diyor ya Atamız; silkelen  ve kendine gel!!! Muhtaç olduğun kudret; damarlarındaki asil kanda mevcuttur dedi.

Daha sonrada  CHP ise il yönetimi tarafından gençlere Nutuk'un dağıldığı tören olaysız bir şekilde bitti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA