25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

İnsan Hakları Anıtı’na abluka..


Gülmen ve Özakça’nın gece yarısı operasyonu ile gözaltına alınması protestoları sırasında çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. İnsan Hakları Anıtıönünde eylem yapılmasını engellemeye çalışan polisler anıtı çelik bariyerlerle abluka altına aldı. CHP’li vekiller anıt önünde abluka içe

 

Tarih : 23 Mayıs 2017 Salı 03:53   Okunma : 1857

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evine açlık grevinin 74’üncü gecesi “Gezi ve Tekel'e dönüşebilir” iddiasıyla polis baskını düzenlenmesi bütün gün protesto edildi. Yüksel Caddesi’ni resmen polis ablukası altına alan polisler giriş çıkışlara müdahale etti. 3 kişinin dahi yan yana gelmesine müdahale eden polis, caddede Gülmen ve Özakça için toplananlara defalarca saldırdı. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile annesi Sultan Özakça, Veli Saçılık, Acun Karadağ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. İnsan hakları anıtı önünde eylem yapılmasını engellemeye çalışan polisin “çözümü”İnsan Hakları Anıtı’nın etrafını çelik bariyelerle çevirmek oldu. Bu durum özellikle sosyal medyada İnsan Hakları Anıtı insanlara kapatıldı denilerek çok fazla tepki çekti.

Gülmen ve Özakça hala gözaltında

İşlerine geri dönmek için 74 gündür açlık grevi yapan eğitim emekçileri Gülmen ve Özakça'nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Gülmen ve Özakça ev baskını ile gözaltına alındı. Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Esra Özakça, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Ayşegül Çağatay da gözaltına alındı. Gülmen ve Semih Özakça dışındaki bütün gözaltılar bırakıldı.

Eylem saati öncesi gözaltı

Gülmen ve Özakça’nın hala gözaltında tutuluyor olması bütün gün protesto edildi. İlk gözaltılar sabah saatlerinde geldi. Alana gelen polisler saat 13.30 için yapılan eylem çağrısı öncesi alanı polis ablukası altına aldı. Gülmen ve Özakça’ya ziyaretçileri tarafından getirilen çiçekler siyah çöp poşetine atıldı. Alandaki banklar götürüldü. Tepki gösterenler darp edilerek gözaltına alındı.

Esra ve Sultan Özakça süresiz açlık grevinde

Saat 13.30’da CHP ve HDP Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu kalabalık kitle polisin bütün engellemelerine karşın Yüksel Caddesi’nde buluştu. Polis ile vekillerin yaptığı uzun görüşmelerin ardından alanda basın açıklaması yapılmasına izin verildi.

Alanda yapılan açıklamada konuşan Semih Özakça’nın eşi ve alanda direnişçi olan Esra Özakça, Semih’in annesi Sultan Özakça ile süresiz açlık grevine başladıklarını belirtti. Gülmen ve Özakça’nın sağlıklarından endişe ettiklerinin altını çizen Esra Özakça, gözaltılar sürdüğü müddetçe açlık grevi yapanların sayısının artacağını kaydetti.

Alanda konuşan anne Özakça da, oğlunun ve Nuriye’nin işkence ile gözaltına alındıklarını söyledi. Anne Özakça, gözaltılar serbest bırakılana kadar süresiz açlık grevi yapacaklarını söyledi.

İşkence ile gözaltı

Yapılan basın açıklamalarının ardından 195 gündür alanda oturan Esra Özakça, Sultan Özakça, Veli Saçılık, Acun Karadağ ve Mehmet Dersulu alanı terk etmeyeceğini söyledi. CHP’li vekillerin ısrarlarına ve oturma eylemine müdahale edilmemesi için Vali de dahil pek çok telefon görüşmesi yapmasına karşın polisler çok sert saldırdı. Veli Saçılık’ın üstü soyulurken, polisler tarafından defalarca darp edildi. Saçılık’ın annesinin “yapmayın “feryatlarına rağmen, Veli Saçılık yerde defalarca tekmelendi. Oğlunun gözaltına alınmasına tepki gösteren anne de darp edilerek gözaltına alındı. Daha sonra yaşı gerekçesi ile bırakıldı.

Polis aracında Esra Özakça’nın astım krizi geçirdiği belirtilerek, polisten yardım talep edilirken, polis araca biber gazı sıktı.

Vekiller çelik bariyelerin içinde

Gözaltıların ardından CHP’li Veli Ağbaba, Mustafa Balbay ve Ali haydar Hakverdi anıtın önünde oturma eylemine başladı. Vekillerden alanı terk etmeleri istenilse de vekiller anıtı terk etmeyeceğini söyledi. Eylem yapılmasını engellemeye çalışan polisin “çözümü” anıtı anıtı çelik bariyerler ile çevirmek oldu.

ANITA ÇIKAN SOKAKLAR ABLUKA ALTINDA

İnsanlık anıtına çıkan sokaklar polis ablukası altına alınmış durumda yaya giriş çıkışına dahi izin yok. Polis insanlık anıtı önüne geçere açıklama yapmak isteyen kitleye biber gazi ile saldırdı. Kızılay Yüksel Caddesi üzerinde Mülkiyeliler Birliği de dahil olmak üzere pek çok mekan polisler tarafından boşaltıldı.

Yüksel caddesinde polis saldırısı sürüyor. Polisler ve vekiller arasında arbede yaşandı danışmanlardan gözaltına alınanlar oldu.

BURCU CANSU / BİRGÜN.

Paylaş :
Etiketler :  İNSAN HAKLARI ANITI, GÜLMEN, ÖZAKÇA.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA